Visszatért a futball Pásztóra

A több év után ismét otthonában pályára lépő csapat remek győzelemmel tette fel a koronát a helyi fociünnepre.

Mint ismert, az elmúlt megye egyes fordulóban egy már oly várt visszatérésnek is szemtanúi lehettünk, a Pásztó SK majdnem négy év után játszhatott ismét bajnokit szó szerint hazai pályán. A házigazdák Cered VSE elleni mérkőzését gyakorlatilag egy hollywoodi filmrendező sem tervezhette volna meg jobban. Már a kezdősípszót megelőzően adott volt a meccs alaphangja, remek miliőt teremtett a mintegy háromszáz néző, kiváltképp azok a PSK szimpatizánsok, akik görögtüzekkel, pénztárgépszalagokkal, füstgránátokkal űzték-hajtották kedvenceiket a sikerbe.

Aztán útjára indult a labda, és idővel egyre inkább beindult a gépezet! Látni lehetett, a nem mindennapi körítés mindkét csapat játékosait feldobta, nem kímélte egymást a két együttes. Kisebb-nagyobb helyzeteket itt is-ott is feljegyezhettük, mígnem éppen a szünet előtt Ferkó révén előnybe kerültek a vendégek. Rögtön a második felvonás elején meg is duplázták előnyüket a látogatók, az igazi csavar azonban csak ekkor következett a történetben!

A házigazdák előbb Pócza jóvoltából szépítettek, majd Csépe István csapatkapitányhoz méltó módon a hátára vette övéit, hét perc alatt elért mesterhármasával pedig négy-kettes vezetésre tett szert gárdája. Bár pont a hármassípszót megelőzően még kozmetikáztak az eredményen a cerediek, ez már mit sem számított, ellenfelük örülhetett a sokáig emlékezetes összecsapás végén, a lefújást követően joggal borulhattak egymás nyakába a pásztói játékosok és az elszánt drukkerek. Folytatás szombaton, tizenöt órától a Diósjenővel szemben vív rangadót Nagy Tamás legénysége.

Krajecz Béla fotói a hangulatról:

Tóth József videós összefoglalója:

error: Content is protected !!