,,Van bennünk hiányérzet”

A megye egy tizenegyedik helyét elfoglaló Rimóc játékos-edzője, Benécs Balázs szerint fontos tavasz előtt áll csapata.

A Rimóc együttese két-két győzelmen és remin kívül hét vereségen esett túl a megye egy már lezajló őszi szakaszában. A most futó szezonnak még Mátyás Zsolt vezetésével nekivágó, aztán az őszt Benécs Balázs irányításával befejező társaság eddigi teljesítménye kapcsán a gárda játékos-edzőjét kérdeztük.

– Az őszi idény közben került a kezébe a stafétabot. Mi a véleménye az ön által felügyelt mérkőzésekről?

– Jusztin Bertalannal közösen irányítottuk az őszi szezon utolsó négy mérkőzésén a csapatot, a heti edzéseket én tartottam, felügyeltem Berci bá’ munkahelyi elfoglaltsága miatt – mondta Benécs Balázs. A bajnoki mérkőzésekre a heti edzéslátogatottság alapján próbáltuk közösen egyeztetve összerakni a csapatot, illetve a taktikát. Mivel én játszottam a mérkőzéseken, belülről én irányítottam, ő pedig a kispadról segített, mind észrevételekkel mind a cseréknél. A vezetőség nyolc pontot irányozott elő az utolsó négy fordulóban, az elért öt pont nem olyan rossz. 

– Összességében milyen mértékben élték meg csalódásként az előző félszezont?

– Van bennünk hiányérzet az őszi szezont illetően, hiszen előrébb szerettünk volna végezni a tabellán. Viszont a nyáron kulcsposztokról távozó játékosokat sajnos nem tudtuk pótolni, és hullajtottunk el nem várt pontokat, főleg a bajnokság elején.

– Egyénileg kikkel voltak megelégedve?

– Egyénileg nem szeretnénk senkit kiemelni, csapatban gondolkodunk, természetesen voltak jól és gyengébben teljesítő játékosok, illetve olyanok is, akik folyamatos megbízható teljesítményt nyújtottak. 

-Mit érdemes tudni az alapozási időszakról?

– Január 23-án kezdtük meg a felkészülést, heti két edzéssel. Próbálunk minél több edzőmérkőzést lekötni és természetesen indulunk a megyei kupában is.

– Milyen változások történtek a játékosállományban?

– Nem volt nagy mozgás a keretben, igazi nagy igazolás a meghatározó játékosok megtartása volt. 

– Mit várnak a tavasztól?

– Természetesen, szeretnénk minél több pontot gyűjteni, meglátjuk, ez mire lesz elég, és a táblázaton hol fogunk helyet foglalni, mikor meghúzzák azt a bizonyos vonalat. Ez csak csapatként kivitelezhető! De úgy gondolom, a hangulattal nincs is gond a társaságnál. Mindenki átérzi a tavasz fontosságát, legyen az vezető, edző vagy játékos!

error: Content is protected !!