Vajon mikor dől el a magyar bajnokságok sorsa?

Továbbra sincs hivatalos hír, egyelőre csak hallomások alapján lehetnek sejtéseink.

Utoljára nagyjából három hete számoltunk be róla, mi lehet majd a különféle nógrádi bajnokságok sorsa. Bár szépen-lassan telik az idő, a koronavírus miatti válsághelyzet miatt továbbra sem lehet még tudni, vajon mikor rúghatnak ismét labdába a csapatok. Hivatalos formában nem is igazán találkozhatunk információkkal, mik a tervek, csupán szóbeszédekre támaszkodhatunk.

Mivel még mindig jó páran érdeklődnek ilyen-olyan csatornáinkon, úgy döntöttünk, a csendet megszakítva ismét írunk pár sort a mostanában hallott hírek alapján. Ezen információk arról szólnak, három NB-s mezőnyben továbbra is egyértelműen komolyabb az esély arra, hogy befejezhető lesz a szezon, akár a nyárra csúsztatott zárásokkal is. Az amatőrök pontvadászatokban már ennél jóval árnyaltabb a kép. Kár tagadni, másabbak is a lehetőségek. Értesüléseink alapján továbbra is kimondható, vagy sikerül majd folytatni a felfüggesztett évadokat, vagy törlésre kerülnek a különféle sorozatok, mivel a küzdelmek 75 százaléka még nem pergett le, arra nem lesz mód, hogy a mostani állások szerint kiosztásra kerüljenek a helyezések.

Amennyiben az a forgatókönyv következne be, hogy nem lesz mód befejezni a vetélkedéseket, valamennyi annunálva lesz, lennének kiváltképp olyan klubok, melyek kiváltképp negatívan volnának érintettek, nógrádi viszonylatban ebbe a körbe tartozik a megye egyben éllovas, egyértelműen harmadosztályban gondolkodó SBTC, egy osztállyal lejjebb a Bánk, míg a legalacsonyabb vonalban a Patak és a Karancsalja. Pletykaszinten hallani arról, a következő idénytől megemelik majd az NB III összetételét, és nem három, hanem négy csoport lesz, amennyiben ez a teória igaznak bizonyul, jól járhatnak a salgótarjániak, ez esetben pedig a megye egyes licencet kérő bánkiaknak is volna lehetőségük a feljutásra.

Le kell szögezni, biztos, hogy minden megyét illetőleg azonos döntés fog születni. Úgy tudjuk, az április 21-én, azaz kedden esedékes MLSZ online tisztújító közgyűlés lezajlása után már szállingózhatnak majd hivatalos hírek is, az említett napon ugyanis újabb öt évre elnököt és elnökséget is választ a központi szervezet.

error: Content is protected !!