Vajon mi lesz a korábban kiosztott időre szóló eltiltásokkal?

Több országban már bejelentették, a meghatározott időre büntetést kapó játékosok esetében kiesik a bajnokság felfüggesztésétől, azok hivatalos lezárásig terjedő intervallum.

Mint egy ideje már tudvalevő, lezárásra kerültek a korábban félbeszakadó megyei bajnokságok. Igen ám, bár a talán legfontosabb kérdésre választ kaptunk, akad még jó pár további talány, több témában csak sötétben tapogatózunk. Ilyen például, hogy vajon mi lesz a korábban adott időintervallumra kiosztott eltiltásokkal?

Persze roppant könnyű rávágni: “ugyan mi lenne?” Ez a kép viszont azért valamivel árnyaltabb. Leginkább azért bátorkodunk felhozni ezt a témát, mert az elmúlt napokban több országban is bejelentették, a meghatározott időre eltiltott játékosok esetében kiesik a bajnokság felfüggesztésétől, azok hivatalos lezárásig terjedő intervallum, ami esetünkben hét hetet jelent (március 16-május 4).

Magyarul, annyival meghosszabbodna egy-egy büntetés, amennyi idővel a koronavírus miatt rendkívüli felfüggesztés miatt felfüggesztésre kerültek a bajnokságok, ha valakit mondjuk eltiltottak június 30-ig, hét héttel kitolhatják a szankciót. Nyilván, amennyiben úgy alakulna, hogy hasonló döntést hoz az MLSZ is, lehetnek az ügynek negatív érintettjei, ennek ellenére a már hasonlóképpen cselekedő nemzeteket is meg lehet érteni. Azt viszont mindenképpen le kell szögezni, hazánkban még semmilyen ilyen jellegű határozat nem született, és nem is biztos, hogy fog, pusztán a meglévő példák miatt, érdekesség gyanánt hozakodtunk elől egy ilyen forgatókönyvvel.

error: Content is protected !!