,,Tudjuk, hogy nagyon nehéz második félév vár ránk”

A megye egy hetedik pozícióját birtokló Palotás vezetőedzője, Jele Zoltán tisztában vele, hogy nem lesz könnyű dolguk a folytatásban, de képesnek érzi csapatát az előrelépésre.

A Palotás SE felnőtt gárdája a hetedik pozícióban vonult téli szünetre a megyei első osztályban. Az őszi szezonban változatos mérleggel tarkított szereplést kivitelező csapat eddigi szereplése kapcsán Jele Zoltán vezetőedzővel beszélgettünk.

– Milyen célokat fogalmaztak meg az idény előtt?

– Úgy vágtunk neki a szezonnak, hogy a végén szeretnénk majd a harmadik-hatodik hely között zárni – mondta Jele Zoltán. A nyáron erősítés gyanánt Ocsovszki Adrián Héhalomról, Tancsik Richárd pedig Herédről csatlakozott hozzánk. Egyik kapusunk, Mohácsi Attila visszaigazolt Bercelre, ezért úgy nézett ki, még kellhet egy hálóőr, de örökifjú emberünk, id. Kotasz Tibor segít nekünk, ha szükségünk van rá. 

– Hogyan tekint vissza az őszre?

– Jól kezdtük a bajnokságot, az ötödik fordulóig, az SBTC elleni meccsig jól teljesített a csapat. Ezután jött egy sajnálatos eset, Tancsik Richárd Achilles-ín sérülés miatt hónapokra kidőlt a sorból. Ezt követően Jambrich Samunak is megsérült a combja, ezért csak pár mérkőzést tudott játszani. Ebben az időszakban volt három-négy olyan találkozónk, ahol nagyon meglátszott alapembereink hiánya. 

– Az első félév utolsó fellépésén finoman szólva is meglepő pofont szedtek be a sereghajtó Karancslapujtőnél, mely fiaskó után nem is volt túl bőbeszédű. Így utólag minek tulajdonítja be azt a ballépést?

– Sem hozzáállásban, sem játékban sem nyújtottuk közel sem azt, amit tudunk vagy jellemző volt ránk. Ez egy nagyon buta vereség volt. Az ősz vége felé már lehetett érezni, hogy az edzéslátogatottság sem volt megfelelő, nem úgy alakultak a dolgaink, ahogy korábban. Voltak azért nagyon szép győzelmeink is, a Mohora vagy a Berkenye ellen, ráadásul a már említett hiányzók nélkül.

– Az SBTC után önök kapták a legkevesebb gólt, viszont az elért találatok számára nem lehetnek büszkék. Minek lehet köszönhető ez a kettős mérleg?

– A támadó harmadban majdnem minden mérkőzésen megvoltak a lehetőségeink, de nagyon sok helyzetet elpuskáztunk, még az SBTC ellen is kihagytunk egy óriási ziccert. Ezen mindenféleképpen javítanunk kell tavasszal. Kapott gólok tekintetében jól állunk, de a Cered például négyszer is betalált ellenünk, holott ez nem volt jellemző ránk, de abban az időszakban egy darabig az embereink kilencven százaléka tudása alatt teljesített.

– Meglátása szerint milyen hatással volt a mezőnyre, hogy ismét tizenhat csapat alkotja?

– Megye egyes szintű gárdák kerültek fel, attól függetlenül, hogy nem nyertek bajnokságot, a körülményeik és a játékosállományuk megfelelnek a szintnek, ezek az új résztvevők pedig jót tettek a bajnokságnak.

– Hogy néz ki önöknél a felkészülési időszak?

– Már javában zajlik, január 11-én kezdtük el a munkát. Heti három edzéssel indultunk, majd elstartolt a Heves megyei Imopa-Hírlap Téli Kupa, így most már heti két gyakorló mérkőzés mellett egy-egy meccs szerepel a programban hétvégenként.

– Várható valamilyen változás a játékoskeretben?

– Egy ember biztosan távozik tőlünk, Szabó Márk, más eddig ezt nem jelezte. Érkező biztosan nem lesz, úgy gondolom, ennek a keretnek alkalmasnak kell lennie arra, hogy el tudjuk érni célkitűzéseinket!

– Hamarosan már ismét útjára indulhat a labda, februárban újra pontokért küzdhetnek. Mi a véleménye a kissé szokatlan időpontú startról?

– Ez meglepő volt, mert az elmúlt években általában február 10-én kezdődött a felkészülés, most viszont egy hónappal előrébb kellett hoznunk. Sajnos, amennyiben ez a szabály, akkor, ha nehezen is, alkalmazkodunk hozzá, egyben kíváncsian várjuk, el tud-e majd indulni február 22-én a tavaszi idény.

– Összességében mire számít a folytatásban?

– Én azt szeretném látni a társaságtól, mint amikor átvettem a gárdát, egységesen, odaadóan, egymást előrehúzva tegyünk meg mindent azért, hogy minél jobb eredményeket érjünk majd el. Tudjuk, hogy nagyon nehéz második félév vár ránk, de úgy vélem, ha minden odateszi magát, ezzel az állománnyal elérhetjük, amit elterveztünk! Emellett remélem, támadószekciónk is jobb formát fog mutatni, akkor pedig szép sikerekben lehet majd részünk.

– A bajnokság közben kapott egy felkérést, miszerint Romhányi Tamással közösen irányítsa jövőben a Nógrád Válogatottat. Hogy fogadta ezt a lehetőséget?

– Nagyon örültem neki, megtiszteltetésként fogadtam! Próbálok a rám bízott feladatok során minden tőlem telhetőt megtenni, hogy minél jobban szerepeljen a csapat. Kis hiányérzet csupán azért van bennem, ahogy már korában is mondtam, a Nógrád megyei játékosoknál is mindenkinél rangja kellene, hogy legyen egy meghívásnak, hiszen egy válogatott tagjai lehetnek. Bízom benne, tavasszal ez változni fog. Szerintem most ki fog alakulni egy olyan gerinc az együttesnél, amire lehet építeni a későbbiek folyamán!

error: Content is protected !!