,,Több önbizalomra van szükségünk”

A megye egy tizenötödik helyén telelő Szendehely edzője, Surin András tisztában van vele, hogy mely tényezőkben kellene előrelépnie csapatának tavasszal.

A megye egyes évadnak újoncként nekivágó Szendehely FC felnőttcsapata sereghajtóként vonulhatott téli pihenőre. A tavasszal a bennmaradásért folytatott harcot feladni egyáltalán nem akaró, a tizenhatodik helyről minél előbb elmozdulni szándékozó társulat eddigi szereplését illetően Surin András vezetőedző osztotta meg velünk gondolatait.

– A szezon előtti beszélgetésünk során ismertette, hogy a bennmaradás lesz a gárda célja. Jelenleg az utolsó helyen állnak. Mit gondol, vajon tényleg ennyire képes a társaság, amit a tabella mutat vagy akár eredményesebb produkció is kisülhetett volna az eddigiekből?

– Biztos vagyok benne, hogy több van a társaságban – kezdte Surin András. Voltak mérkőzéseink, ahol kis szerencsével, több rutinnal, pontokat hozhattunk volna, de ez sajnos nem sikerült. Több okot vagy lehetséges tényezőt tudnék mondani, aminek az összessége ezt eredményezte. Van olyan ezek közül, amit megtartanánk magunknak, de van olyan, amit megemlíthetik. Egy: Fiatal csapat vagyunk, több ifikorú játékos játszott végig az őszi szezonban a felnőttek között. Egy ifiben játszó “gyereknek” idő kell ahhoz, hogy egy megye egyben szereplő, rutinosabb játékossal szemben, fel tudja venni a versenyt. Ez természetes. Kettő: Ezek a fiatalok szombat-vasárnap ritmusban játszottak, mivel az ificsapat is igényt tartott a játékukra. Dupla terhelés. Három: A szezon második felétől, a hitünket és hozzáállásunkat is elvesztettük, amit még sérülések is tetéztek. Plusz a felvázoltakhoz még hozzájött a házon belüli egyéb probléma.

– Először dolgozhat felnőttcsapattal. Az ismert eredményektől függetlenül, milyen élményekkel gyarapodott ilyen téren az előző hónapokban?

– Tanulságos, az biztos. Sokkal több érzelmet, indulatot hozott ki belőlem, mint azt gondoltam volna. Fiatalnak mondhatom magam ilyen pozícióban, így nyilván próbálok minél többet ellesni az ellenfelektől is.

– Van azért olyan labdarúgója, akit ki tudna emelni bemutatott teljesítménye alapján?

– Természetesen van.  Azt gondolom, hogy a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt Porvay Bálint nyújtotta, úgy, hogy ő még az ifiben is mindig pályára lépett. Mellette nem sokkal elmaradva, Kőhegyi Bence, aki szintén az ifiben is helytállt hétről-hétre. Talán ők ketten voltak azok, akik kiegyensúlyozottan teljesítettek. A többieknek pedig voltak gyenge, jó, helyenként nagyon jó meccseik, de ez nem párosult állandósággal.

– Mit lehet tudni a felkészülési időszakról?

– Január 21-én kezdtük az edzéseket. Heti két-három foglalkozás és egy-egy edzőmeccs van a programunkban. 

– Várható valamilyen mozgolódás a játékosállományban?

– Próbáljuk megerősíteni a keretünket. Sok játékossal vagyunk kapcsolatban, viszont a tárgyalások még folyamatban vannak. Biztosat még nem tudok mondani. Távozókról nincs információm.

– Mi a véleménye a kisebbfajta unikumnak nevezhető februári tavaszi rajtról?

– Szkeptikus vagyok. Nem hinném, hogy az időjárás ezt engedni fogja.

– Mi indíthatja el a társaságot fölfelé a második félévben?

– Mindenképpen több önbizalomra van szükségünk, és a hozzáállásunkon is lenne mit javítani. Nyilvánvaló, hogy az erősítés is ránk férne, valamint egy kis szerencse sem ártana.

error: Content is protected !!