Szlovákiában a harmadik ligától lefelé a felfüggesztett bajnokságok törléséről döntöttek

Bizonyos tekintetben érdekes lehet, szomszédaink milyen határozatot hoztak a járványhelyzet miatt kialakuló válságállapotból kifolyólag.

Jelenleg gyakorlatilag az egész világot a koronavírus miatti válsághelyzet szövi át. Ez a váratlanul jövő negatív történés gyökeresen érinti a labdarúgást is, meghatározatlan időre Magyarországon is felfüggesztették a különféle bajnokságok küzdelmeit. Értesüléseink szerint, az MLSZ egyelőre kivár, az esetleges folytatások kapcsán, vannak forgatókönyvek.

Bizony tekintetben, érdekes lehet a hír, miszerint Szlovákiában nemrégiben már döntés született, mi legyen a félbeszakadó évadokkal. Eszerint, a harmadik liga majdnem valamennyi csoportjától lefelé, az összes felnőtt és utánpótlás küzdelemsorozat eddig elért eredményeit törölték, mintha ez az idény meg sem történt volna. Ahogy a felvideksport.hu-n olvasható, az első- és a másodosztály, illetve a harmadik vonal Pozsony-környéki csoportja kapcsán nincs még határozat.

Le kell szögezni, hazánkban még egyáltalán nincs hivatalos állásfoglalás, merre tovább. Bár úgy tudjuk, akár nálunk is sor kerülhet az imént felvázolt forgatókönyvre. Mostani állás szerint, egyrészről az is meglepő volna, ha az amatőr pontvadászatokban folytatódna a szezon, másfelől, értesüléseink szerint, az eddig elért eredmények alapján nem lehet végeredményt kihirdetni!

error: Content is protected !!