,,Szeretnénk megismételni a tavalyi eredményeket”

A megye egyben bronzérmes pozícióban álló Mátraterenye játékos-edzője, Romhányi Tamás ismét minél jobb eredményeket érne el csapatával, de tudja, hogy ez egyáltalán nem lesz könnyű.

A 2018/2019-es szezont bajnoki bronzéremmel és Megyei Kupa győzelemmel befejező Mátraterenye SE felnőttcsapata a harmadik helyen telelhet a megye egyes pontvadászatban. Az ismét eredményes zárásban bízó társaság eddigi szereplése kapcsán Romhányi Tamás játékos-edzőt kérdeztük.

– Az újoncként remekre sikerült előző idény után mit várt a mostani évadtól?

– Ebben a szezonban azt vártam a csapattól, hogy sok edzéssel, közös programokkal, még többet csiszolunk a játékunkon és a közösségen – kezdte Romhányi Tamás. Úgy gondolom, ez idáig remekül sikerült és jó úton haladunk.

– Elégedett az eddigi szereplésükkel?

– A tabellán elfoglalt helyezésünkre büszke vagyok, úgy, ahogy a játékosaimra is. Mindenki alázattal tette a dolgát és ennek meg is volt az eredménye!

– Ön szerint mely tényezőkben változott leginkább együttese az elmúlt egy év során?

– Abban, hogy az elmúlt évben elért bajnoki harmadik hely és a Megyei Kupa aranyérem azt eredményezte, hogy a szurkolók, a vezetőség és a játékosok is minimum ezeket az eredményeket szeretnék most is elérni. Ez kicsit több terhet tesz a vállunkra és megváltoztatja az öltözőt. Ami nem feltétlenül rossz, de néha feszültséget okoz.

– A mohorai nagyarányú vereségük mindmáig nehezen értelmezhető. Minek köszönhetően jöhetett össze ez a fiaskó?

– Azon a napon semmi nem sikerült nekünk. Fáradtan, enerváltan mozogtunk. A mohoraiak pedig taktikus játékkal, ilyen arányban is megérdemelten nyertek.

– Egyénileg mely embereivel volt megelégedve?

– Voltak jó és kiugró teljesítmények is, de mint csapat, tudtunk megint eredményesek lenni. Nem szeretek ilyenkor kiemelni senkit. Mindenki tudja a csapaton belül, hogy mit tett hozzá ehhez a szerepléshez, és ez elég.

– Miképpen vélekedik a bajnokság létszámának bővüléséről?

– Véleményem szerint jó húzás volt ez a feltöltés. A SBTC kimagaslik a mezőnyből minden téren, de az utána következő hat csapat is nagyon erős, és bármelyik képes megverni a másikat. Remélem, azoknál a kluboknál, ahol télen volt egy kis probléma, rendeződnek a dolgok és marad ez a létszám.

– Hogy néz ki a felkészülési időszak?

– A felkészülést január 13-án kezdtük meg, heti két edzéssel és egy gyakorló meccsel. Az első két hét sajnos nem úgy alakult, ahogy terveztem. Elég kevés létszámmal vettünk részt az edzéseken különféle okok miatt. Bízom benne, hogy ez fokozatosan változik és normálisan fel tudunk készülni a tavaszra.

– Milyen változások történtek a játékoskeretben?

– Gyarmati Koppány Karancslapujtőre igazolt. Érkező nem volt.

– Mit gondol a februári tavaszi startról?

– Elég furcsa lesz ilyen hamar elkezdeni a tavaszt. Kíváncsi leszek a pályákra, de engem személy szerint egyáltalán nem zavar a korai rajt.

– Mire számít a folytatásban?

– Szeretnénk megismételni a tavalyi eredményeket, de ez egyáltalán nem lesz könnyű. Nagyon erős és kiegyensúlyozott csapatok vannak. Sok komoly rangadót kell játszani, ami soha nem egyszerű feladat. Ha úgy sikerül a felkészülésünk, ahogy elterveztem, és a sérülések is megkímélnek bennünket, akkor harcban leszünk a dobogós helyezésekért.

error: Content is protected !!