,,Szeretnénk följebb kapaszkodni a tabellán”

A megye egyben újonc Unicum FC Mohora vezetőedzője, Mátyás Zsolt egyúttal az elmúlt években lerakott alapot is tovább építené csapatával.

Az Unicum FC Mohora felnőtt alakulata újoncként a nyolcadik pozíciót elfoglalva telelhet a megye egyben. Az eddigi eredményei alapján masszív középcsapatként jellemezhető legénység őszi szereplése kapcsán Mátyás Zsolt vezetőedző foglalta össze gondolatait.

– Milyen törekvésekkel indították az idényt?

– A szezon elején újoncként, a többi csapat erejét figyelembe véve, a stabil középmezőnyhöz szerettünk volna tartozni, azaz, az ötödik-nyolcadik hely valamelyikének megszerzése volt a cél – mondta Mátyás Zsolt.

– Összességében hogy látja az őszt?

– Az SBTC kiemelkedik a mezőnyből, ez így is van rendjén, nem itt a helyük. Aztán azok a csapatok jönnek a sorban, melyek több edzésmunkát tudnak beletenni, ez döntő tényező lehet egy-egy mérkőzésen, ami a tabellán is megmutatkozik. Vannak olyan együttesek, ahol minőségi- és létszámgondok vannak, amit nem egyszerű megoldani, hiszen egyre kevesebb játékost tudnak meríteni az utánpótlásból. Mindezek ellenére, a “kiscsapatok” is okoztak azért meglepetéseket, így senki nem mehet biztosra a tavasz folyamán sem.

– Önök is képesek voltak egy-egy kiemelkedő eredményre, de vajon miért nem tudták hosszabb távon hozni pozitív arcukat?

– Igen, szereztünk nagy skalpokat, ami figyelemfelkeltő, és megmutatja a csapat erejét, ugyanakkor voltak nem várt vereségeink is. Amatőr szintről beszélünk, ahol nem tudsz két egymást követő mérkőzést lejátszani azonos kezdőcsapattal, nem mindegy, hogy az adott meccsen, hogy vagy képes kiállni. Ezzel viszont így vannak ellenfeleink is, ami lehet előny és hátrány is egy adott találkozón. Voltak olyan kilencven percek, ahol rossz helyzetkihasználásunk kellett a mérkőzés elvesztéséhez, és akadtak olyanok, melyen elég volt egy védelmi hiba is hozzá.

– Egyénileg mely játékosaival volt megelégedve?

– Úgy gondolom, aki pályára lépett, hozta a tőle elvárható teljesítményt. Egy jó szellemű, összetartó közösséget alkotnak a játékosok, vezetők, szurkolók. Ennek köszönhetően, minden jól működik, dicséret mindenkinek!

– Ettől az évadtól ismét tizenhat résztvevője van a pontvadászatnak. Ön szerint milyen hatással volt a mezőnyre a bővülés?

– Pozitív a létszámemelés, mert tizenkét csapatnál kevés meccs volt, sok volt a holtidény, ami sem a játékosoknak, sem a futball szerelmeseinek nem volt megfelelő. Szerintem nőtt a színvonal is az elmúlt évekhez képest.

– Mit lehet tudni a csapat felkészülési időszakáról?

– Január 25-én kezdtük a felkészülést, egy edzéssel. A soron következő három hétvégén edzőmérkőzések lesznek a bajnoki rajtig. 

– Várható valamilyen változás a játékoskeretben?

– Sajnos két játékosunkat is megoperálták decemberben, Baranyi Tibort és Rados Gábort, ők a védelemből estek ki egy időre. Az ő pótlásukra szeretnék védőt igazolni. Távozó egyelőre nincs.

– Mi a véleménye a második félév rajtjának idejéről?

– A pályaviszonyok miatt korainak tűnik a kezdés, de az MLSZ előírásainak megfelelően, a megyei bajnokok osztályozói miatt időben be kell fejezni a szezont. Igazándiból, nincs vele problémánk, hogy februárban kell kezdeni.

– Mire számít tavasszal?

– A szezon eleji célok nem változtak, de szeretnénk följebb kapaszkodni a tabellán, amennyire csak lehet. Az elmúlt évek alapján lerakott alapot próbáljuk tovább építeni.

error: Content is protected !!