,,Remélhetőleg most már csak a focira koncentrálhatunk”

A korábban visszalépéssel is hírbe hozott megye egyes Cered játékos-edzője, Oláh Teofil szerint megoldódtak a problémák a bajnokságot folytató csapatánál.

Pár héttel ezelőtt felröppentek olyan hírek, miszerint a Cered VSE akár a szezon felénél befejezheti a megyei első osztály aktuális idényét. Az információk nem voltak alaptalanok, sőt, mostanra azonban kiderült, hogy az említett bajnokság kilencedik helyén telelő csapat biztosan nem lép vissza. Az elmúlt időszak kapcsán Oláh Teofil játékos-edzőt kérdeztük.

– Nem egyszerű időszakon vannak túl, a hírek szerint még a bajnokságtól való visszalépés is szóba került. Mik a legfrissebb információk a csapattal kapcsolatban?

– Igen, tényleg nem volt egyszerű a helyzetünk – mondta Oláh Teofil. Voltak problémák, de hála istennek, ezek megoldódtak és tudjuk folytatni a bajnokságot, aminek személy szerint nagyon örülök!

– Egészen pontosan mi okozta a bajt?

– Konkrétan, anyagi jellegű gondok voltak, ami nyilván előfordul amatőr csapatoknál. Egyre nehezebb olyan embert találni a klub mellé, aki önkéntesen mellette van, és amiben csak tud, segít minket. Azonban rendeződtek a körülmények, remélhetőleg most már csak a focira koncentrálhatunk.

– Bármikor megfordult a fejében, hogy bedobja a törölközőt?

– Nem, ez egy percig sem volt kérdés számomra. Az első pillanattól kezdve azon voltam, hogy lehetőségeket kerestem, hogyan lehetne tovább vinni a csapatot. Vezetőkkel és játékosokkal egyeztetve ara jutottunk, mindenképpen kell csapat Ceredre. Szerencsére olyan közösség van, mely nagyon szívesen jön össze focizni, és haverok. Ennek is köszönhető, hogy tudjuk folytatni, összetartó a brigád, ami szerintem szükséges is, mert sajnos megyei szinten lassan több a rendező, mint a néző!

– Az ismertek függvényében, hogy néz ki a második félévre történő felkészülés?

– Január 28-án megkezdtük a munkát, heti két edzéssel. A gyakorló mérkőzésekkel sajnos el vagyunk késve, de pár alkalommal az is lesz. Amennyire lehet, próbálunk felkészülni, ha az idő is engedi.

– Személy szerint mit gondol a februári tavaszi startról?

– Kicsit korainak érzem, és kíváncsi leszek rá, az időjárás lehetővé teszi-e ezt a korai kezdést. De ettől függetlenül, nincs vele probléma, ez a kiírás, ehhez kell alkalmazkodni mindenkinek!

– Milyen változások történtek eddig a játékoskeretben?

– Ajtai Dániel elment Karancslapujtőre, ahonnan érkezett Nagy Richárd. Mellette Szabó János az Építők KC-től, Móricz Krisztán pedig a Karancsberényből csatlakozott.

– Visszatekintve az őszi szezonra, hogyan értékeli az eddigieket?

– Összességében nem lehetünk elégedettek. Maradt bennünk pár pont, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy későn állt össze a társaság, és kevesen is voltunk, viszont, aki rendelkezésre állt, mindenki próbálta kihozni magából a maximumot.

– Van olyan labdarúgója, akit azért ki tudna emelni?

– Tette a dolgát a csapat, mindenkivel meg vagyok elégedve, igazi sportemberek a fiúk. Amennyiben valakit ki meg kell említenem, akkor az Gál Dénes, Kovács Erik, Földi Balázs és Znamecz Norbert, akik mind a pályán, mind azon kívül sokat tettek a gárdáért!

– Jelen pillanatban mire számít a folytatás kapcsán?

– Bízom benne, elkerülnek a sérülések, illetve az eltiltások, és ha a csapat minden tagja rendelkezésre áll, akkor szerintem tudunk javítani mostani pozíciónkon, ez pedig már pozitív lenne tavasszal!

error: Content is protected !!