,,Remek közösségbe kerültem”

A megye egy második helyét birtokló Berkenye vezetőedzője, Mohácsi László szerint csapata eddig nagyjából megfelel az előzetes vártaknak.

A megye egyben ezüstérmes pozíciót elfoglalva vonulhatott téli pihenőre a Berkenye együttese. A pontvadászat elején kissé beragadó, ezt követően viszont fokozatosan erőre kapó, végül az első félév küzdelmeit hét győzelem mellett egy döntetlennel és három vereséggel befejező társaság ezidáig bemutatott szereplése kapcsán a nyugat-nógrádiak vezetőedzőjével, Mohácsi Lászlóval beszélgettünk.

Az eddigiek alapján mennyire kapta azt vissza berkenyei szerepvállalásától, mint amit előzetesen várt?

Az egyesület vonatkozásában nyugodtan kijelenthetem, hogy amire számítottam, azt visszakaptam, hiszen remek közösségbe kerültem, nagyszerű vezetővel, és az egyesületért tevékenykedő emberekkel dolgozhatok együtt – kezdte Mohácsi László. A minimális elvárásom magammal szemben az volt, az őszre, hogy a remek közösséget fenntartsam és csapatot az élmezőnybe vezessem.

– Mindent összevetve hogyan értékeli az őszi szezont?

– Összességében elmondható, hogy a táblázaton elfoglalt helyezésünk és az elért pontszámunk jónak tekinthető annak ellenére, hogy a csapatjátékunkon még bőven van mit javítani, és ősszel az egyéni formák sem közelítették meg a maximumot. 

A bajnokság elején beragadtak, majd fokozatosan egyre jobban teljesítettetek. Minek lehetett köszönhető a gyengébb rajt majd a pozitív változás?

– A szerepvállalásom csapat életében bizonyos változásokat hozott – bár nem akartam mindent felforgatni, megváltoztatni, és nem akartam csapat játékát egyből a saját képemre, játékfilozófiámra formálni – a csapat felkészülése, heti munkarutinja így is eltért az eddigi megszokottól, valamint a sérülések miatt a védelmünk nagyon nehezen állt össze, és az állandósuló hiányzók miatt számítottam arra, hogy nehézkes lehet a kezdet. Aztán összeállt a védekezésünk, az idő előrehaladtával kezdett javulni a formánk, kezdtünk ismét csapatként együttműködni, ami már ha a játékunkon nem is mindig, de az eredményességben már megmutatkozott.

– Egyénileg kikkel volt leginkább megelégedve?

– Kapusaink, Hisbéli András és Marót Attila a kezdeti bizonytalanságok után jól teljesítettek. A védelmünk elég későn állt össze, és így az állandóság hiánya miatt csak André Béla volt, aki végig jó, kiegyensúlyozott teljesítményt tudott nyújtani. A középpályán egy-egy mérkőzésen többen is jó teljesítményt nyújtottak, de egyenletesen Sági Bence, Mravik Norbert és Kántor Barnabás volt, aki egy jó átlagot hozott, elől a Fábri Tamás, Bőgér Dávid kettősnek voltak nagy pillanatai.

– Miképpen néz ki a csapat felkészülése?

– A január 17-én kezdett felkészülési programunkban heti két-három edzés, illetve öt felkészülési mérkőzés szerepel. Színesíti a holtidényünket egy teremtorna, valamint február végén egy négynapos szlovákiai összetartás.

– Lehet valamilyen változás a játékosállományban?

– A télen nem várható nagy mozgás a keretben, viszont egy-két játékossal kapcsolatban állunk, ha mégis úgy alakulnának a dolgok.

– Csalódott lenne, ha végül lecsúsznának az ezüstérmes pozícióról?

– Azért dolgozunk, és abban bízom, hogy a csapat eredményességén és a játék minőségén kicsit tudjunk javítani, hiszen a játékosok is érezték, hogy az ősszel közel sem teljesítettek a tudásuk maximumán. Ha mindezt sikerül megvalósítani, elkerülnek a sérülések és lesz egy kis szerencsénk is, akkor lesz esélyünk megtartani a második helyet! Visszatérve a kérdésre, csalódott csak abban az esetben lennék, hogy ha az előbbiekben említettek megvalósulása után sem sikerülne a dobogóra kerülnünk.

error: Content is protected !!