Regionális selejtezőbeli csoportja negyedik helyén zárt a Nógrád Válogatott

Két vereség mellett egy győzelmet és egy, később a zöld asztalnál elvett döntetlent könyvelhetett el Romhányi Tamás és Jele Zoltán csapata.

Az elmúlt hétvégén regionális tornára volt hivatalos a Nógrád Válogatott, alkalmi együttesünk Mezőkövesden mérte össze tudását további négy másik megye kiválasztott labdarúgóival. Szombaton és vasárnap két-két, kétszer harminc percet felölő meccs várt a mieinkre. Szűkebb pátriárkánk alakulata a hevesiek elleni remivel kezdett, de mint utóbb kiderült, a 2001-es születésű Grajzel Donáth túl fiatalon lépett pályára, így óvás után az ellenfélé lett a három pont. A második és harmadik fellépésén egyaránt vereséget szenvedtünk, előbb Szabolcstól, majd Hajdútól. Az utolsó találkozón legalább összejött a siker az esemény végére már alaposan megrostált csapatunknak, Baranyi góljával felülkerekedtünk a borsodiakon, így a csoport negyedik helyén zártunk. Nézzük meg a részleteket!

Megyei Amatőr Válogatottak Észak-kelet-magyarországi Regionális Tornája:

Heves-Nógrád 2-2 (1-1), óvás után: 3-0

Vezette: Tóth T. (Rendek I., Nagy F.)

Nógrád: Csák – Bakos, Keresztes, Zsély (Illés E., 45.), Lengyel – Grajzel, Tóth M. (Pozsár, 31.) – Polácsek, Baranyi, Tarlósi P. – Tarlósi M. (Török, 38.). Edzők: Romhányi Tamás, Jele Zoltán.

Sárga lap: Nyerges, Szabó B., ill. Tarlósi P.

Gól: Ágói (27., 43.), ill. Baranyi (30.), Tarlósi M. (37.)

Nógrád-Szabolcs-Szatmár-Bereg 0-3 (0-2)

Vezette: Csikai Gy. (Jakab Gy., Nagy G.)

Nógrád: Csák – Bakos (Kelemen D., 31.), Keresztes, Illés E., Lengyel – Grajzel, Pozsár – Polácsek (Domán, 31.), Baranyi, Tarlósi P. – Török (Varga Gy., 31.). Edzők: Romhányi Tamás, Jele Zoltán.

Sárga lap: Lengyel, Baranyi

Gól: Lyáh (5.), Baglyos (14.), Nagy N. (59.)

Hajdú-Bihar-Nógrád 3-0 (3-0)

Vezette: Tóth T. (Nagy L., Séra J.)

Nógrád: Csampa – Bakos, Keresztes (Varga Gy., 31.), Illés E., Lengyel – Kelemen D., Tóth M. – Polácsek (Domán, 27.), Pozsár, Tarlósi M. (Baranyi, 31.) – Török (Tarlósi P., 31.). Edzők: Romhányi Tamás, Jele Zoltán.

Sárga lap: Halder, ill. Török

Gól: Gyügyei (10., 22.), Szilágyi (28.)

Borsod-Abaúj-Zemplén-Nógrád 0-1 (0-1)

Vezette: Belicza J. (Tóth J., Tóth Á.)

Nógrád: Csák – Bakos (Lengyel, 48.), Kelemen D., Keresztes, Tarlósi M. – Illés E. (Török, 31.), Pozsár – Tarlósi P., Baranyi, Domán – Varga Gy. Edzők: Romhányi Tamás, Jele Zoltán.

Piros lap: Tarlósi M. (47., Nógrád Válogatott)

Gól: Baranyi (22.)

Romhányi Tamás: – Először is, szeretném megköszönni azoknak a játékosoknak, akik velünk tartottak erre a regionális tornára. Minden tiszteletem az övék, mert annak ellenére, hogy vége a bajnokságnak és más elfoglaltságuk is lehetett volna, a futballt és a Nógrád Válogatottat választották. Sajnos elég kevesen tudtuk nekivágni ennek a négy mérkőzésnek. Tizenhat mezőnyjátékos és kapus állt rendelkezésünkre. Az első meccsen Heves megyével szemben döntetlenre végeztünk, ami szerintem nem kis bravúr a végeredmény tudatában. Már ez a találkozó vezéráldozattal járt, mert a csapatkapitányunkat, Zsély Benedeket elveszítettük a további derbikre. A Szabolcs- és a Hajdú legjobbjaival szemben egyaránt háromgólos vereséget szenvedtünk. Úgy érzem, ezek a csapatok ennyivel előttünk is járnak, mert összeszokottan, egységesen fociztak, és ránk is tudták erőltetni akaratukat. Az utolsó feladat a Borsod megyei válogatott elleni párharc volt, amit sikerült megnyerni, így pedig a pályán elért eredményeket alapul véve, négy ponttal a negyedik helyen végezni. Ha kicsit több játékost tudtunk volna bevetni, akkor nem kellett volna a csapatunk nagy részének szinte mindig a pályán lenni, és sokszor fáradtan, néha sérülten játszani. Úgy vélem, a csapat mindent megtett, ennyi volt ebben a tornában. Voltak remek teljesítmények. Vannak nagyon ügyes fiataljaink és sokat megélt rutinos harcosaink. A jövőben rájuk próbáljuk építeni a válogatottat, és közös programokkal, edzésekkel, edzőmeccsekkel azon leszünk, hogy a legközelebbi regionális megmérettetésen szintet tudjunk lépni.

Jele Zoltán: – Úgy gondolom, sajnos jelen pillanatban megyénkben nincs olyan varázsa mint más megyékben. Egy válogatottságnak megtiszteltetésnek kellene lenni minden futballista számára! Szeretném megköszönni játékosaimnak, hogy részt vettek a tornán, ahol jó iramú mérkőzéseket játszottunk, felkészült, jó csapatok ellen, több-kevesebb sikerrel. Amúgy is szűkös keretünk az első meccsen tovább szűkült sérülés miatt. Reálisan nézve, az elért eredmények ellenére, amit lehetett, szerintem kihoztuk ebből a tornából. A jövőben azon leszünk, hogy ezekkel a játékosokkal, a fölépülő sérült emberekkel kiegészülve, több edzőmérkőzéssel, különböző csapatépítő programokkal, egy jó gárda alakuljon ki, ami az eredményekben is megmutatkozik. Örülünk neki, hogy vannak olyan fiatal, tizennyolc éves nógrádi játékosok, akik meg tudják akadályozni, hogy le tudjon minket győzni a Heves megyei Válogatott…

error: Content is protected !!