,,Pozitívan értékelem az elmúlt hónapokat”

A megye egy sereghajtó pozíciójában záró Héhalom vezetőedzője, Győri Zoltán egyértelmű előrelépésre számít csapatától a következő idényben.

A Héhalom két győzelem mellé egy döntetlent és tizenkilenc vereséget elkönyvelve az utolsó helyen zárta a mögöttünk hagyott megye egyes pontvadászatot. A második félévnek jó ideje íródó nyeretlenségi szériával nekivágó, tavasszal viszont szép eredményekkel is jelentkező csapat szereplése kapcsán Győri Zoltán vezetőedzőt kérdeztük.

– Mennyire kapta azt vissza az előző szezontól, mint amit előzetesen várt?

– Pozitívan értékelem az elmúlt hónapokat, egy adott szintről kezdtünk el építkezni és az eredményeink ehhez igazodva jöttek fokozatosan – mondta Győri Zoltán. Várakozásomnak megfelelő volt a megye pályáinak állapota, a csapatok felkészültsége és a játékvezetés is.

– Megfigyelhető volt, a tavasz előrehaladtával egyre inkább csökkent az állományuk. Mi lehetett ennek az oka?

– Télen nagyon nehéz megfelelőképpen igazolni, főleg egy utolsó helyezett csapathoz. Ennek ellenére sikerült nagyon komoly képességű, igazi sportemberekkel egyezséget kötnünk, de voltak sajnos kevésbé sikeres szerzeményeink is. A kevésbé sikeres igazolásainkból nagy volt a lemorzsolódás menet közben, de ez teljesen természetes.

– Jó ideje íródó nyeretlenségüket megszakítva, szép győzelmekkel is jelentkeztek, de például kis íján az SBTC-t is megállították.

– Nagyon jó meccset játszottunk az SBTC-vel. Mi minden tőlünk telhetőt megtettünk, nem rajtunk múlt, hogy nem szereztünk pontot.
A szervezettségünk szenzációsra sikerült, főleg annak tudatában, hogy hat ifista volt azon a mérkőzésen a keretünkben, akik közül háromnak az öltözőben mutatkoztam be. Számomra teljesen abszurd volt a helyzet, ilyen a későbbiekben nem fordulhat elő! Viszont azon a találkozón láttam igazán, hogy Héhalomban és környékén mennyire szeretik a labdarúgást, reményeim szerint a szurkolóink visszatérnek a csapat mellé, mi pedig megfelelően ki fogjuk őket szolgálni a következő időszakban.

– Egyénileg mely játékosaival volt leginkább megelégedve?

– Mindenkivel elégedett voltam, a saját szintjén mindenki a maximumot hozta ki magából. Voltak páran, akik tapasztalataik miatt kiemelkedtek a többiek közül. A kapuban Kozsa Tibor teljesítménye igazán jóra sikerült, nagyon sok komoly védése volt. A védelem két oszlopa Nagy Ádám és Lőrincz Csabi folyamatos stabilitást adott a csapatnak védekezésben, illetve kiemelném még Ocsovszki Adrián játékát, aki nagyszerű góljaival segítette csapatunkat. 

– Mit gondol, mennyire befolyásolhatja a társaságot, hogy egy ideig még albérletbe kényszerültek a pályájuk felújítása miatt?

– Ez hozzáállás kérdése, engem személy szerint nem foglalkoztat, hogy hol játszunk, minden pályán úgy fogunk szerepelni, mintha otthon játszanánk. Egyébként friss hír, hogy a napokban átadásra kerül az új műfüves pályánk, körbekerítve villanyvilágítással, az épület teljes felújítása a szezon kezdetére befejeződik, illetve a centerpályán beüzemelték az automata öntözőrendszert, a játékteret újravetették és reményeink szerint tavasszal már használni is tudjuk. A nagypályán a villanyvilágítás már működik, illetve a mobillelátó építése szeptemberre elkészül.

– Milyen változásokat hozhat a nyár a csapat játékoskeretében?

– A új csapat kialakítása már szinte kilencven százalékban megvalósult, profi hozzáállású labdarúgók csatlakoztak hozzánk, akikre folyamatosan lehet számítani. A keret kialakítása folyamatban van, nagyszerű játékosokkal, és nem mellesleg, nagyszerű emberekkel sikerült már megállapodást kötnünk. Tizenegy új játékosunk van jelen pillanatban, akik a Heves megyei első és másodosztályból kerültek hozzánk. Gondolom, nem meglepő, ha azt mondom, szeretnénk még előrébb lépni, ennek tudatában ezen a héten elkezdjük a felkészülést a következő szezonra.

– Konkrétan milyen célokkal vágnak majd neki az új idénynek?

– Bármelyik bajnokságban vagy osztályban is szerepeljek a csapatommal, nekem csak egy célom van mindenhol, de ez maradjon egyelőre titokban.

error: Content is protected !!