,,Nem sokat haboztam”

A rutinos karmester, Novák János Szécsényből a Heves megyei első osztályú Pétervásárához igazolt.

Már nagyjából csak két hétig tart a téli átigazolási időszak. Az aktuális idények közepén nem igazán találkozhatunk igazán érdekesnek mondható klubváltásokkal, de azért általában mindig akad egy-két kivétel. Ez a kijelentést erősíti mostani hírünk is, miszerint immáron hivatalosan kimondható, a legutóbb ősz során a megye egyes Szécsény VSE-t erősítő Novák János a Heves megyei első osztályban szereplő Pétervására SE színeiben folytatja pályafutását. Döntése kapcsán beszélgettünk az elnyűhetetlen irányítóval.

– Hogyan került új klubjához?

– Csatlós Tamás keresett meg, én pedig nem sokat haboztam – kezdte Novák János. Azt mondta, kell neki egy irányító középpályás. Tudom, hogy milyen csapat van Pétervásárán és mik a célok, egyben a körülmények is jók, ezért belevágtam. Végül is, azért mentem, mert szerintem erősebb az a bajnokság és perpillanat jobb csapat van ott, mint Szécsényben, ráadásul többségében salgótarjáni játékosok vannak, akiket ismerek. 

– Egyébként megbánta szécsényi kiruccanását?

– Nem, de nem gondoltam, hogy ilyen gyengén fogunk szerepelni, a nyári edzőmeccsek alapján azt hittem, sokkal jobbak leszünk, de olyan fiatalok játszottak, akik még nem értek be. Ennek volt betudható a gyengébb szereplés, illetve sokszor alig voltunk meg. Nem úgy sikerült az előző félszezon, ahogy szerettem volna. Aztán lemondott a vezetőség, nekem pedig nem szólt senki ezzel kapcsolatban. Meglepett, hogy megkerestek Pétervásáráról, ha nem így történt volna, valószínűleg maradok Szécsényben. Nem hittem volna, hogy még bárhonnan is le szeretnének igazolni, mert ugye már negyvenhét éves vagyok. 

– Korábban pletyka szintjén szóba került, hogy visszatérhet Karancslapujtőre. Volt alapja ennek a híresztelésnek?

– Én is hallottam ilyesmit, de szó sem volt róla, most már pedig nincs realitása. Akkor esetleg lehetett volna belőle valami, ha sehonnan sem keresnek meg és mindent megbeszélünk, de Pétervásárán mindenben megegyeztünk, már alá is írtam és a múlt hétvégén pályára is léptem ott.

– Korábban játékos-edzőként segítette az imént említett csapatot. Nem hiányzik a kispad?

– Nekem elég mindennap bejönni munkába, van ott elég idegeskedni valóm, nem hiányzik külön még az edzősködés, hogy éppen hányan jönnek edzésre, megleszünk-e egyáltalán a meccseken, emiatt telefonálgatni. A meló mellett most nem férne bele, örülök, ha hétvégén ráérek. 

– Külön megemlítendő, télen sem pihent, sőt több teremtornán is találkozhattunk a nevével, saját eseményünkön például ön lett a legjobb mezőnyjátékos. 

– Szeretek focizni, ahol tudunk, elindulunk a csapataimmal. Megmondom őszintén, a legjobb szervezés a Nógrádifutball-ReklámPress Kispályás Szuperkupán volt. Beszéltük is a többiekkel, hogy nagyon jó volt, ráadásul harmadikok lettünk a Gold Team-mel. Bátonyterenyén is nagyon jó a torna. Az a szomorú, hogy a leggyengébb a salgótarjáni kupa! Alig volt néző, Bátonyban többen járnak ki, pedig ott kevesebben laknak, és ez nem azért van mert ott ingyenes a belépés, Tarjánban pedig ötszáz forint. Itt valamit nagyon elszúrtak! Szerintem a profi bajnokság nem ér egy kalap sz*rt sem! A salakon volt nyolc csapat, amiből a csarnokba bejött hat. Volt olyan brigád, amelyik ki sem állt, három meccs maradt el. Az amatőr még elég jó volt, bár nem akarok senkit sem megbántani, de akadtak gyengébb csapatok is, a felső ágon viszont azért már voltak jó derbik. 

– Mit vár a tavaszi szezontól?

– Meg szeretnénk célozni a dobogót. A Lőrinci elég sok ponttal első. Sajnos már nem tudok nagyon előre gondolkodni, mert előbb-utóbb felettem is eljár az idő, gerincsérvvel is küzdök, de megpróbálok minden tőlem telhetőt megtenni a csapatért! Egyelőre erre a félidényre egyeztünk meg, aztán, ha úgy gondolják a vezetők, hogy elégedettek velem, beszélgetünk a következő szezonról. Minden azon múlik, mennyire fogom bírni a meló mellett, Pétervásárán azért már edzésekre is el kell menni, korábban Szécsényben úgy egyeztem meg, csak hétvégente járok majd a meccsekre a munka miatt.

error: Content is protected !!