,,Nem fordul meg a fejünkben, hogy problémáink lehetnek”

A megye egy tizenötödik helyén álló Karancslapujtő vezetőedzője, Sipkó Sándor szerint ősszel leginkább értelmezhetetlen rövidzárlatok okozták fiatal csapata eredménytelenségét.

A Karancslapujtő KSE felnőttcsapata a tizenötödik pozíciót elfoglalva vonulhatott téli pihenőre a megye egyben. Ami perpillanat valószínűsíthető, az az, hogy a fiatalokkal teletűzdelt alakulat a folytatásban régi-új arcokkal felvértezve megindulhat majd fölfelé a táblázaton, úgy tűnik, a nemrégiben a vezetőségében is frissítő klub ismét ráléphet majd a helyes ösvényre. A gárda őszi szereplése kapcsán Sipkó Sándor vezetőedzővel beszélgettünk.

– Hogyan értékeli a mögöttünk hagyott őszt?

– Miután a nagy múltú egyesület háza táján vészhelyzet alakult ki, gyakorlatilag pár nap alatt kellett négy, hadra fogható játékos mellé, egy olyan keretet kialakítani, amely végig tudja futballozni az idényt, úgy, hogy ne kerüljön sor, mondjuk létszámhiányos kiállásra – kezdte Sipkó Sándor. Hogy ezt sikerült végigvinni, abban nagyon nagy szerepe van az SBTC segítséget nyújtó kezének, hiszen az U19-ből kiöregedett játékosait a klub rendelkezésére bocsátotta.

– Több ízben csak nüanszok választották el a csapatot egy-egy jobb eredménytől. Meglátása szerint mi hiányzott ezeken a mérkőzéseken?

– Minden meccsen volt egy előre nem borítékolható, értelmezhetetlen rövidzárlat, mely legtöbbször megpecsételte sorsunkat. Volt olyan találkozó, amikor a mezőny elitjéhez tartozó ellenfél egyszer rúgott a kapunkra, de be tudta gyűjteni a három bajnoki pontot. Mindent nem lehet a fiatalság rovására írni, de ténykérdés, hogy egy igazán jól működő gépezetben, elvárható, hogy csapatrészenként legyen egy rutinos játékos, aki kritikus pillanatokban, a pályán belül instruálni tudja tapasztalatlanabb társait.

– Mennyire nyomaszthatja önöket az U16-os garnitúra ki nem állásai miatt kiosztott pontlevonás?

– Semennyire! A tények makacs dolgok. Vannak játékszabályok, amiket mindenkinek kötelező módon be kell tartani. Sajnos ez nekünk nem sikerült.

– Akad olyan labdarúgója, akivel elégedett volt?

– Cseh Márton a maga rutinjával, játékával és emberként egyaránt rengetett tett azért, hogy a fiaskók ellenére is jó közösség maradjunk. Egyébként az SBTC-vel való együttműködési szerződés lényeges eleme az, hogy azokat a fiatalokat, akik harmonikusan fejlődnek, a rendszeres meccsterhelés alapján megerősödnek, esetleg visszairányítsuk, a reményeink szerint belátható időn belül magasabb osztályban vitézkedő fekete-fehér gárda kötelekébe.

– Ön szerint milyen hatással volt a mezőnyre a létszámemelés?

– Mindenképp jót tett. Több a mérkőzés, nagyobb a terhelés a fiatalok számára. A fejlődés lehetősége adott. Természetesen, ehhez nem elég a tizenöt hétvégi meccs, a dolgos hétköznapokat kellene jóval több helyen megtölteni tartalommal, tehát edzeni kellene. Ez lehet szűkebb pátriánk labdarúgó sportjának fejlődésének záloga.

– Hogy néz ki a csapat felkészülése?

– A múlt hétvégén lejátszott Építők KC elleni gyakorló mérkőzéssel zártuk le felkészülésünk első két hetét. Heti négy foglalkozást tartottunk, úgy gondolom, műfüves pályánk minden igényt kielégített annak apropóján, hogy megfelelő minőségű munkát tudjunk végezni.

– Mit gondol a február közepén esedékes tavaszi startról?

– Azokban az országokban, ahol adottak a lehetőségek és fűtött pályák vannak, ott teljesen ésszerű, hiszen a futballt, futballal lehet gyakorolni, ebből fakadóan, minél több meccset kell játszani, de az a nagy probléma, hogy a mi csapataink infrastruktúrája távolról sem felel meg ezeknek a követelményeknek, ebből fakadóan, ennek az időpontnak a megcélzása egy orosz rulett. Játszani mindig jó, de irreális körülmények között, nem biztos, hogy szerencsés.

– Milyen változásokra kerülhet sor a játékosállományban?

– Örömmel újságolhatom, több régi-új arc található már a keretünkben. Visszatért Ajtai Dániel, Gyarmati Koppány, Bellér Balázs, és a jelek szerint Racs Máté is a folytatás mellett döntött. Mellettük két tehetséges helyi fiatal, Botos Viktor, illetve Várbogyai Márk is újrakezdte, és úgy tűnik, beilleszkedtek. Kapusposzton pedig Bednár Dáviddal tervezzük megerősíteni hátsó alakzatunkat.

– Mit vár a második félévtől?

– A csapat tagjainak elszántságát megtapasztalva, az elvégzett munka mennyiségét, minőségét látva, nem fordul meg a fejünkben, hogy problémáink lehetnek. Játékunkban pedig sokpasszos, labdabirtokláson alapuló, gólerős focit szeretnénk produkálni. 

error: Content is protected !!