,,Nekünk máshol van a helyünk”

A megye egyben éllovas SBTC vezetőedzője, Rubint Richárd szerint még nem biztos a salgótarjáni gárda bajnoki cím, de nagyon jó úton halad csapatával a célok elérésének irányába.

Az SBTC társulata kellő magabiztossággal, hatpontos előnnyel vezeti féltávnál a megye egy idényének küzdelmeit. A tizenhárom győzelem mellett egy-egy döntetlent és vereséget elkönyvelő, a most futó felkészülési időszakban lejátszott gyakorló mérkőzésein is biztató eredményekkel előrukkoló csapat vezetőedzőjét, a minden téren elszánt Rubint Richárdot együttese eddigi szereplése kapcsán kérdeztük.

– Összességében hogyan értékeli az őszt?

– Sikeres volt az első félév – mondta Rubint Richárd. Két botlásunk akadt, egy vereség és egy döntetlen, illetve további negatívum volt Hegedűs Dávid súlyos sérülése. Egyre jobban játszottunk, az elején azért nem azt az arcát mutatta a társaság, mint az ősz második felében, ott már azért lehetett látni, mit akarunk játszani és hogyan. A Szolnok elleni kupameccs feldobott minket, ebben a sorozatban is jól szerepeltünk. Ez egy kis bónusz volt, de nekünk a legfontosabb a bajnokság megnyerése.

– Sok nagy csatát megélt labdarúgó karrierje során. Hová tudná elhelyezni az NB II-es vetélytárssal szemben elért diadalt?

– Tényleg volt egy-két szép győzelmem, de a Szolnok elleni tényleg nagyon komoly siker volt. Hiába focizott két osztállyal följebb az ellenfél, mégis sikerült továbbjutni. Nagy élmény volt, de azt nem tudom, pontosan hová lehetne elhelyezni pályafutásomban.

– Személy szerint mekkora jelentőséget tulajdonít az Amatőr Magyar Kupa döntőnek?

– Szép volna, ha meg tudnánk nyerni, de ahogy említettem, az elsődleges cél, hogy bajnokok legyünk, aztán utána sikerrel vegyük az osztályozót. Persze szép lenne hazahozni Budapestről a kupaaranyérmet is, de sokkal lényegesebb a bajnoki cím és a feljutás.

 

– Jelenleg mennyire érzi biztosnak a pontvadászatbeli végső elsőséget?

– Szerintem nincs olyan dolog, ami biztos, de jó úton haladunk. A felkészülési mérkőzéseken is lehetett látni, hogy nekünk máshol van a helyünk. Senkit nem akarok ezzel a kijelentéssel lebecsülni, de ennek a városnak, a klubnak nem a megye egyben kellene játszania, és remélem, magabiztosan be is húzzuk az első helyet, aztán meglátjuk, az osztályozón kell-e játszanunk vagy pedig szerencsénk lesz, mint tavaly a Balassagyarmatnak.

– Mit lehet tudni a felkészülési időszakról?

– Január 8-án kezdtünk, ezt követően pedig majdnem minden héten két edzőmérkőzésünk volt. Mindennap edzünk, és csak magasabb osztályban szereplő csapatokkal játszottunk, hogy felmérjük, körülbelül, hogy állunk.

– Milyen változásokra került sor a játékoskeretben?

– Nem történt valami nagy mozgás. Legelső igazolásunk a legutóbb Ózdon focizó Bocsi Benjámin, aki tényleg erősítés. Abból a szempontból is, hogy nem lehet tudni, a műtéten áteső Tarlósi Milánnal mikor lehet számolni, ami nagy veszteség. Bízom benne, minél gyorsabban tud csatlakozni hozzánk. A tavalyi csapatból is visszatért egy jó játékos, Szabó Tibor, ő szintén erősítés. Stark János megfelelt a próbajátékon, így ő is csatlakozott. Hegedűs Dávid és Tóth Máté távozott.

– Lehet látni, hogy a fiatalokhoz is bátran nyúl. Hogy látja az ő helyzetüket?

– Néha nagyon érdekesen. Tényleg vannak ügyes és tehetséges játékosok, de ez nem elég. Kell a jó hozzáállás és a megfelelő háttér, hogy el tudjanak érni valami, ami sajnos nem mindenkinek van meg. A háttér alatt nem arra gondolok, hogy gazdagok-e a szülők vagy nem, hanem arra, hogy segítik-e a gyermeküket, hogy a fiukból focista legyen. Vannak olyan, akik tudnak élni a lehetőséggel, és vannak, akik egyszerűen nem, pedig volna benne tehetség, viszont a mentalitásával vannak problémák.

error: Content is protected !!