,,Mindkét csapat minden elképzelést felülmúlt”

A nógrádi U14 és a hevesi U15-ös bajnokságában egyaránt a dobogó középső fokán állomásozó Bátonyterenyei TC-s fiatalok edzője, Ornyik Róbert szerint játékosaival keményen dolgoznak a célok elérésért.

Túlzás nélkül megállapíthatjuk, hogy minden rendben van a Bátonyterenyei TC utánpótlásában. A klub U19-es korosztálya hibátlanul vezeti saját bajnokságát, emellett pedig az ifjabbik csapatok is remekeltek az őszi idény során, a nógrádi vérkeringésben versenyző U14-es srácok és a Heves megyei U15-ös mezőny nyugati-csoportjában szereplő egyaránt a dobogó középső fokán állva várják az évad tavaszi szakaszát. Eddigi eredményeiket illetően felkészítő edzőjükkel, Ornyik Róberttel beszélgettünk.

– Milyen törekvésekkel vágott neki a szezonnak együtteseivel?

– Az U14-es és az U15-is csapat is egy teljesen új közegben, új bajnokságban szerepelt – kezdte Ornyik Róbert. Mivel most léptünk egy korosztályt, elsősorban a szintfelmérés volt a célunk, hogy mire is vagyunk képesek, hol tartunk a munkában. A gárda erejét az összeszokottság adja, évek óta együtt dolgozom ezekkel a gyerekekkel. A két korosztályban közel ugyanazok a játékosok szerepelnek, a 2005-2006-2007-es születésűek remekül megvannak együtt, igazi csapatként működünk.

– Az elhangzottak tükrében, hogy látja a srácok őszét?

– Mindkét csapat minden elképzelést felülmúlt. Az U14-ben ősszel a második helyen végeztünk, ami dicséretes, csupán egy vereséget szenvedtünk el. A második legtöbb gólt szereztük és a legkevesebbet kaptuk. Az U15-ben holtversenyben ezüstérmet érő pozícióban zártunk, ami igenis szép eredmény részünkről a nagyobbak között.

– Miképpen vélekedik a két mezőny küzdelmeiről?

– A véleményem a két bajnokságról szinte ugyanaz. A két mezőnyből van pár csapat, mely kiemelkedik, ez meg is látszódik azokon a mérkőzéseken. Ezek a gárdák szervezetten, szebben is játszanak. Sajnos akadnak olyan ellenfelek, melyek ellen igen nehéz jó meccset játszani, ezek a találkozók úgymond, mozgásnak jók, ezekből nem lehet tanulni.

– Vannak olyan fiúk, akiket külön is meg tudna említeni bemutatott teljesítményük alapján?

– A csapatból senkit nem szeretnék személy szerint kiemelni, minden játékost csak dicsérni tudok. Valamennyiük azt nyújtja, amit elvárok tőle, úgy gondolom, minden gyerek fejlődött a kezem alatt. A hozzáállásuk példaértékű, szeretek velük dolgozni.

– Miért leli örömét a fiatalokkal való foglalkozásban?

– Itt még fogékonyak, lelkesek a játékosok, elfogadják az edzőjük tanácsait és fegyelmezetten végrehajtják a feladatokat. A tapasztalatomat adom át nekik, és az elvégzett munka, a mérkőzések után öröm látni a mosolygós kisgyerekeket. Amikor a pályán alkalmazzák a tanultakat, az az edző számára egy visszajelzés, hogy sikerült tanítania valamit.

– Hogy látja a Bátonyterenyei TC-nél meglévő feltételeket?

– Teljesen adottak a feltételek a klubnál, köszönhetően dr. Mátyás Mátyás elnök úrnak, aki mindent megtesz azért, hogy nekünk csak a focival kelljen foglalkoznunk. Az edzések tárgyi eszközei, a helyszínek, az utazások, szóval minden biztosítva van. A BTC-nél csak a labdarúgásra kell koncentrálni, úgy vélem, ezt az eredményeink alá is támasztják.

– Összességében egyébként mit gondol az utánpótlásról mindennapjainkban?

– Az utánpótlás helyzetéről nem az én tisztségem beszámolni, vannak erre megfelelő szakemberek. Szerintem viszont vannak gyerekek, akikkel érdemes lenne foglalkozni, a többi már az egyesületeken, edzőkön múlik.

– Hogyan telt a téli pihenő a csapatoknál?

– A téli szünet december 17-én kezdődött. Január 4-én futsal tornán szerepeltünk, ahol igazán jó eredmények születtek, ennek folytatása február 1-én lesz. A felkészülést január 21-én kezdtük el a sportcsarnokban, ahol szép létszámmal veszünk részt. Közben jelen vagyunk Bozsik-tornákon is. Amint az idő engedi, újra birtokba vesszük a nagypályát és készülünk a folytatásra.

– Mire számít a tavaszi szezon kapcsán?

– Az elért eredmények alapján, és úgy, hogy megismertük ellenfeleinket, úgy látom, mindkét bajnokságban a dobogón kell hogy végezzünk. Keményen dolgozunk, hogy elérjük ezt a célunkat.

error: Content is protected !!