,,Mindig próbáltam kihozni magamból a száz százalékot”

Az U16-os és U19-es megye egyes mezőny göllövőlistáját egyaránt vezető érsekvadkerti Vachó Kevin remek őszt tudhat a háta mögött.

 

Nem szokványos bravúrt végrehajtva vonulhatott téli pihenőre az Érsekvadkert utánpótlásában pallérozódó Vachó Kevin Péter. A tizenöt esztendős labdarúgó két bajnokság góllövőlistáját is vezeti féltávnál, a saját bajnokságában éllovas U16-os csapatában tizenegy meccsen harmincnyolc találatot jegyzett, míg az ötödik helyen álló U19-es alakulatában tíz összecsapáson tizenöt alkalommal vette be a kaput. A megsüvegelendő mutatók apropóján meg is szólaltattuk az ifjú támadót!

– Annak idején hogyan ismerkedett meg a labdarúgással?

– Kiskoromban nagyon megszerettem ezt a sportot – kezdte Vachó Kevin. Nagyon sok meccset néztem már akkor is, és körülbelül hat-hét évesen Gróf Feri bácsi segítségével elkezdtem ezt űzni is.

– Mit gondol, minek köszönhető, hogy ilyen mértékben termelte a gólokat ősszel?

– Véleményem szerint, nagyon sokat tettem azért, hogy ennyire kijött a lépés. Edzéseken és meccseken is mindig próbáltam kihozni magamból a száz százalékot. De ez a “siker” az edzőm, Szenográdi Péter, aki mindenben motivált, segített, és a csapattársaim nélkül nem jött volna össze. 

– Előzetesen megfordult a fejében, hogy az U16-os és az U19-es mezőny góllövőlistájának élén telelhet?

– Nem gondoltam volna, hogy a télen két bajnokságban fogom vezetni a góllövőlistát. De szerencsére kijött a lépés. Az U16-tal úgy vágtunk neki a szezonnak, hogy bajnokok szeretnénk lenni. Nekem emellett az is cél volt az idény kezdete előtt, hogy gólkirály legyek. Az U19 pedig a dobogó bármely fokán szeretne zárni. Nem okozott semmilyen problémát egyszerre szerepelni a két csapatban, ennek én csak örültem, hiszen így többet tudok játszani és fejlődni.

-Hogyan látja két együttese eddigi szereplését?

– Az U16-tal nagyon jól sikerült az ősz, hiszen veretlenül vezetjük a tabellát. Az U19-ben én többet éreztem, mint ami kijött, ha kicsit jobban odakoncentrálunk vagy több szerencsénk van, most a dobogón telelnénk. De remélem, tavasszal az ifi is érmet tud szerezni.

– Mit tart erényének a pályán és mely tényezőkben nem ártana még fejlődnie?

– Erősségemnek tartom, hogy együtt tudok élni a játékkal. A fejelésem, rúgótechnikám és az állóképességem jó. Azonban még szerintem mindenben fejlődnöm kell!

– Ki a példaképe és melyik klubbal szimpatizál?

– Újpest és Real Madrid szurkoló vagyok. Enis Bardhi és Cristiano Ronaldo a példaképem.

– Milyen közelebbi és távolabbi ambíciókat dédelget a foci kapcsán?

– A jövőmet illetően még nem tudom, mi lesz, ugyanis a napokban felkeresett egy nagyobb szintű akadémia, hogy lenne-e kedvem náluk folytatni. Ezzel kapcsolatban még nem döntöttem. Amellett fogok dönteni, ami a fejlődésem szempontjából a lehető legjobb. Ha itt maradok Érsekvadkerten, mindenképp meg szeretném nyerni mindkét bajnokságban a gólkirályi címet és tavasszal bemutatkozni a felnőtt csapatban. Aztán később azt szeretném, hogy minél jobb játékos váljék belőlem és minél komolyabb szinten tudjak focizni.

error: Content is protected !!