,,Mindenképpen szeretnénk előrelépni”

Féltávnál a megye egy tizedik helyét elfoglaló Érsekvadkert játékos-edzője, Szenográdi Péter tavasszal eredményesebb szereplést vár csapatától.

A megye egy őszi szakaszában változatos mérlegre szert tevő Érsekvadkert SE a tizedik helyen vonulhatott téli pihenőre. A második félévtől jobb szereplést váró gárda eddigi idénye kapcsán Szenográdi Péter játékos-edző mondta el véleményét.

– Milyen célokat fogalmazott meg a szezon előtt?

– Az ember szeret nagyot álmodni, de ez mellett reálisan is kell nézni a dolgokat – mondta Szenográdi Péter. Ennek a kettőnek az összességéből jött ki az idei célkitűzésünk, ami az volt, hogy végezzünk előrébb a tavalyi eredményhez képest. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy ez össze is jöjjön.

– Mennyire elégedett az eddig látottakkal?

– Mára már mindenki tiszta fejjel át tudta értékelni az őszünket, ami véleményem szerint sikerülhetett volna jobban is. Elégedett nem igazán lehetek magamat nézve, mert követettem el olyan hibákat, amik miatt pontokat vesztetünk. A csapat hozott egy átlagot, ami eddig erre volt elegendő, de most már ideje lesz megtanulnunk minden mérkőzésen maximálisan teljesíteni, és odafigyelni egymásra.

– Voltak jó mérkőzéseik, a gólszerzéssel és a szerencsével viszont több ízben hadilábon álltak. Mi lehetett ennek az oka és hogy viselte a társaság?

– Nehéz volt úgy nekivágni a szezonnak, hogy három támadójátékosunk is az utolsó pillanatban igazolt el. Így ezt a pozíciót házon belül kellett megoldani, ami nem igazán sikerült. Az, hogy többször a szerencse sem volt a csapat mellett, az már mára megszokott. Az öltözőn belül ilyenkor szokott feljönni, hogy ki, hova megy templomba meg boszorkányokhoz, stb. De nem szabad arra fogni, hogy nincs szerencsénk.

– Egyénileg kikkel volt megelégedve?

– A védelem kiegyensúlyozott volt, két-három mérkőzéstől eltekintve, Balga Larion pedig középen volt a csapat motorja, és ha megtanulja belülről jobban irányítani a csapatot, akkor lesz ő igazán a legjobb.

– Személy szerint mit gondol, az utóbbi évek után milyen hatást gyakorolt a mezőnyre, hogy immáron tizenhat gárda alkotja?

– Az biztos, hogy az utóbbi évekhez képest fejlődött a színvonal, de még nagyon messze vagyunk, mondjuk a többi megyétől. Az lesz igazán nagy kérdés, ez a szám hogy fog alakulni a jövőben.

– Miképpen fest önöknél a felkészülési időszak?

– Január 14-én kezdtük a felkészülést, heti két-három edzéssel, és a bajnoki rajtig összesen négy edzőmérkőzéssel. Felkészülési meccset fogunk játszani a Budai FC-vel, a Túrral, a Diósjenővel és a Csábbal. Szeretnénk igazolni, és megvannak a kiszemeltek is. Tudomásom szerint távozó nem lesz, hisz nekem személy szerint nem szólt senki.

– Mire számít tavasszal?

– Mindenképpen szeretnénk előrelépni. Jó lenne azt látni a csapaton, hogy élvezik a játékot, és mellette meg is csinálják azt, amit kérek. De ezek mellett a legfontosabb, hogy sérülések nélkül hozzuk le a szezont.

– Zárásul érintsük az utánpótlást is. Az Érsekvadkerti UFC három korosztálya is szép eredményekkel fejezte be az őszt. Hová tudná visszavezetni az önöknél zajló munka kulcsát?

– Amióta az UFC-ben dolgozok, folyamatos fejlődés látok, de még sokat kell dolgoznunk azon, hogy egyszer merjünk nagyobbat álmodni. Véleményem szerint, ha az utánpótlásban szintet lépünk, az Érsekvadkertnek csak a hasznára lehet. Utánpótlásban nekem nem az az eredmény, hogy a táblázaton, hogy áll a csapat, (nyilván a srácoknak az adott korosztályban az, és ezért meg is teszek számukra minden tőlem telhetőt, hogy ezt elérjék) hanem, hogy ki, merre és, hogy tudja folytatni a labdarúgást felnőttszinten. Csak ebben az évben öt ifista mutatkozott be a megye egyben, aminek örülök. Remélem, tovább folytatódik a fejlődés, most már nem csak személyekben, hanem az infrastruktúrában is.

error: Content is protected !!