,,Minden játékosomat csak maximálisan dicsérni tudom”

A keleti U19-es bajnokságot hibátlanul vezető Bátonyterenye edzője, Csóri József szerint csapata ősszel felülmúlta az előzetes várakozásokat.

Ismét jól sikerült féléven van túl a Bátonyterenyei TC U19-es csapata, a 2018/2019-es évad végén elért bajnoki cím után a mögöttünk hagyott őszi idényt hibátlan mérleggel, tizenhárom győzelmet elkönyvelve abszolválta az említett korosztály keleti-csoportbeli küzdelmeit Csóri József legénysége. A fiatalok szereplése kapcsán edzőjüket kérdeztük.

– Milyen célokkal vágtak neki a szezonnak az előző idény végén megszerzett végső elsőséget követően?

– A megyei másodosztály bajnoki címe után az volt az elképzelésünk, hogy az őszi idényben az első négyben-ötben tudjunk végezni, minél közelebb a dobogós pozíciók valamelyikéhez – kezdte Csóri József. Az őszi teljesítményünk ismeretében kívántuk meghatározni a tavaszi szezon helyezési céljait.

– Az elmondottak tükrében hogyan vélekedik az őszről?

– Az őszi eredményeink minden előzetes várakozásunkat felülmúlták, voltak kifejezetten jó mérkőzéseink, a Héhalom, a Karancsberény vagy a Pásztó ellenében, de előfordult olyan is, hogy halványabb játékkal nyertünk, például a Tar vagy a Mátraterenye ellen. Örülök annak, hogy a csapat gerince tavalyról együtt maradt, és a nyáron érkező játékosok is sikeresen illeszkedtek be az együttesbe.

– Jó ideje hibátlan a csapat, vajon minek lehet ez köszönhető és meddig tarthat ki a remek széria?

– Bajnoki mérkőzésen legutóbb 2018 novemberében szenvedtünk vereséget, de úgy gondolom, hogy ezzel sokat nem igazán érdemes foglalkozni, ezután is csak a soron következő mérkőzésre, ellenfélre igyekszünk felkészülni. Az eddigi sikereinket a megfelelő összhang kialakulásának, a jó közösségnek, és küzdeni tudásunknak köszönhetjük.

– Egyénileg kiknek a teljesítményével volt leginkább megelégedve?

– Egyénileg nem kívánok senkit kiemelni, mindenki igyekezett mindent megtenni azért, hogy a csapat eredményesen szerepeljen. Minden játékosomat csak maximálisan dicsérni tudom, köszönöm nekik az eddigi, együtt töltött időszakot.

– Mi a véleménye az új rendszerű bajnokságról, a mezőnyről?

– A bajnokságról, a mezőnyről nem az én kompetenciám nyilatkozni, de annyit megjegyeznék, hogy sajnos itt is előfordult, hogy létszámhiányosan álltak ki csapatok, több együttes nem utazott el az aktuális bajnoki mérkőzésére, így “büntetve” azokat a csapatokat, amelyek játszani szerettek volna.
Sajnos ezek a jelenségek nem segítik a színvonal emelkedését, a megyei utánpótlásfutball jövőjét.

– Miképpen fog kinézni a gárda felkészülési időszaka?

– A tavaszi szezonra január 28-án kezdjük a felkészülést, heti két-három edzéssel, és hétvégi edzőmérkőzésekkel.

– Mire számít a tavaszi folytatásban?

– Igyekszünk megfelelően felkészülni a tavaszi folytatásra, és ha minden játékosom a képességeinek megfelelő teljesítményt, hozzáállást nyújt, akkor egyáltalán nem leszek csalódott a bajnoki idény végén.

error: Content is protected !!