Miért mostohagyermek a női foci Nógrádban?

Sajnos sanyarú a kép szűkebb környezetünkben a hölgyek alkotta csapatok kapcsán.

Akik az átlagnál egy kicsit átfogóbban követik nyomon a labdarúgással kapcsolatos történéseket, az elmúlt években azzal szembesülhettek, hogy már globális szinten egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a női labdarúgásra. Ahogy a FIFA és az UEFA, az MLSZ is iránymutatásai is egyértelműek, fokozatosan fejleszteni kell a gyengébbik nem fociját. Az NB I-es bajnokságuk mellett egy osztállyal lejjebb két régióban küzdenek egymással a résztvevők, több megyében és Budapesten pedig vagy egész vagy háromnegyed pályán viaskodnak.

Ezzel szemben mi a helyzet Nógrádban? Elég sanyarú… Mindössze hat csapat vágott neki a bizonyos időközönként összeröffenő kispályás küzdelmeknek, egy alakulat pedig időközben lemorzsolódott, így öten maradtak. Mindezt úgy, hogy a megyék jelentős többségében komolynak mondható, jó pár együttest felvonultató küzdelemsorozatokban vívhatnak a minél jobb eredményekért a női társulatok.

Adódik a kérdés, miért képez ennyire kivélt Nógrád? Talán a nemtörődöm klubvezetők a felelősök? Vagy pusztán ilyen gyatra az érdeklődés? Gyakorlatilag egy lelkiismeretes, a focizni akaró hölgyeket összefogó egyénre volna szükség, másra nem. Valamiért azonban ez a nüansznyi dolog mégis hibádzik. Ezt a pár sort gondolatébresztőnek szántuk. Értesüléseink szerint az MLSZ Nógrád Megyei Igazgatósága megpróbálkozik egy komolyabbnak nevezhető női pontvadászat kialakításával, akár nagy- vagy háromnegyed pályán, az említett szervezeten ezúttal sem fog semmi sem múlni. A többi már az egyesületeken fog múlni. Reméljük, lesznek olyan helyek, ahol nem a hanyagság és a lustaság fog diadalmaskodni, épp ellenkezőleg, az elhivatottság, hogy új közösséget sikerüljön létrehozni!

error: Content is protected !!