Majdnem négy év után játszhat ismét hazai környezetben a Pásztó

2016 májusa után szombaton a Cered elleni bajnokiján veheti újra birtokba a Hajós Alfréd utcai sportpályát a megye egyes csapat.

2016. május 28. Bár ez a dátum vélhetően olvasóink többségének nem sok mindent mond, a megye egyben szereplő Pásztó SK-nál annál többet jelent. Nevezetesen, utoljára az említett napon játszhatott a szó szoros értelmében hazai környezetben a szóban forgó együttes, a mögöttünk hagyott időszakban előbb Szurdokpüspökin, majd Mátraszőlősön fogadta aktuális ellenfeleit a jó darabig hontalannak számító társulat. Egészen mostanáig. Megannyi gyötrelem és negyvenöt hónap elteltével, most szombaton újra házigazdaként fogadhatja soros bajnoki riválisát a PSK, tizennégy órási kezdéssel a Cered VSE lép majd fel a vadonatúj gyepszőnyeggel ellátott létesítményben.

A történeti hűség kedvéért: az anno lejátszott “búcsúztató” meccsen a pásztóiak kettő-egyre nyertek a Rimóc SE ellen, az akkor szerelést öltő emberek közül Csépe István, Csépe Richárd, Lipták Márton, Molnár Balázs, Molnár Máté, Pócza László, illetve Kelemen Dorián pedig a közelgő összecsapáson is szerepet kaphatnak majd. Az ominózus mérkőzést már tülkön ülve váró alakulat hazatérére kapcsán a gárda három fontos figuráját, Pisák József klubmenedzsert, Nagy Tamás vezetőedzőt és Csépe István csapatkapitányt kértük meg, hogy foglalja össze gondolatait.

Pisák József, a Pásztó SK klubmenedzsere: – Igen, az említett időpont nem most volt…, akkor mindenki bizakodva várta, hogy „Na, majd most” végre jó pályán játszanak a helyi futballisták. Ahogy folyt a “kivitelezés”, úgy ment el a kedv is, látva az el- vagy az el nem végzett feladatokat, illetve azt az egy taligát és lapátot, amit felvonultatott a kivitelező… Két év küzdelem után a felújítás teljes kudarcba fulladt, ekkor még nem tudtuk, ez a projekt nem a jelenünket, hanem nagyban a jövőnket is befolyásolta… Az MLSZ Nógrád Megyei Igazgatósága és a Pásztó Város Önkormányzata közösen pályázott az MLSZ-nél egy új pályaépítési programban, sikeresen. Elindult a új pályaépítési projekt, úgy, ahogy a tervek szerint kellett lennie. 2019 októberében megtörtént a műszaki átadás, de használatbavétellel a szerződés szerint várni kellett még hatvan napot, pont jókor jött a téli szünet. A tavaszi szezonra versenyre kész a játéktér, a hazai mérkőzéseinket már a Hajós Alfréd úton rendezzük.

Április 4-én kerül sor a hivatalos pályaátadó ünnepségünkre, és el lesz nevezve a sporttelep, egy, a Pásztó labdarúgásáért sokat tevő személyről. Ezen a napon szeretnénk megtölteni létesítményünket egy egész napos programmal, délelőtt a Kölyökfoci SE által rendezett gyerekfoci mérkőzések után, a PSK-Szécsény bajnoki meccs, majd a helyi öregfiúk csapata megmérkőzik a Ferencváros öregfiúk csapatával. Futballistáink az elmúlt négy évben hittek abban, hogy egyszer csak lesz pályánk, mindig biztattuk őket, hogy ne menjen el a kedv. Elhitték! Nagyon összetartó csapat, ami sokszor megmutatkozott a mátraszőlősi katlanhoz érve, ahol néha elég áldatlan körülmények fogadták őket, de ez a múlt. Ebben az időszakban többször keresték játékosainkat, jobbnál-jobb ajánlatokkal a környező csapatok, de mindig sikerült értékeinket itt tartani, és ez nem a pénzen múlt, mert az nekünk nincs. Csapatunk kilencven százalékban helyi fiatalokra épül, ezért is vagyunk ilyen egységesek. A nagypályás edzéseinken a motiváció és foci iránti szenvedély mindenkiben tovább nőtt.

Az őszi szezonban volt egy jó szériánk, nem kaptunk ki tizenkét meccsen keresztül, de ahogy az szokott lenni, minden sorozat megszakad egyszer, vagy úgy is mondhatnám, hogy a mi bajnokságunk most kezdődik. Az biztos, hogy a Cered elleni mérkőzésre minden játékos, edző, vezető, szurkoló, városlakó nagyon készül, szeretnénk győztesen debütálni. A hazai környezetben még jobban szeretnénk az ellenfeleink dolgát megnehezíteni, erre nem csak mi, hanem a pásztói fiatalokból újjáalakult szurkolói csoport is készül. Itt szeretném megköszönni a helyi Önkormányzat és a helyi vállalkozók segítségét, illetve a városlakó társadalmi munkáját, akik nélkül most nem tarthatnánk itt. Hajrá PSK!

Nagy Tamás, a Pásztó SK vezetőedzője: – Pont a hétvégén beszéltük, hogy van olyan játékos, akinek ez az ötödik felnőtt szezonja, és ez lesz harmadik hazai mérkőzése. A játékosok nyolcvan százaléka végigcsinálta ezt a Canossa-járást, kitartottak egymás és a PSK mellett, ezért ők nagyon megérdemlik ezt a gyönyörű új gyepet. Én is csak örülhetek neki, hogy végre nagyméretű játéktéren tudunk edzeni, és tényleg lesz hazai pályánk. Az ellenfeleinknek is elismerés jár, hogy a bajnokikon elviselték az ezzel járó kellemetlenségeket. Látom, tapasztalom, hogy felpezsdült a helyi focit szeretők tábora, aminek látványos jelei is lesznek az első bajnokinkon. Bízom benne, a csapatnak plusz energiákat ad a várva várt nap eljövetele, és ez a pályán is látszani fog.

Csépe István, a Pásztó SK csapatkapitánya: – Már türelmetlenül várja a csapat az első hazai fellépését. Hiszen évek óta szinte “idegenben” játszottuk minden meccsünket. Ezért is nagy dicséret illeti a csapat és az elnökség tagjait, hogy még a nehezebb időkben is együtt tudtunk maradni! Nehéz kezdés ellenére szép őszt tudtunk produkálni, így tavasszal komolyabb célkitűzések is elérhetővé váltak. Nem csak az egyesület örül ennek az új létesítménynek, hanem a sportbarát pásztói emberek is türelmetlenül várják, hogy újra Pásztón szurkolhassanak. Lelkes szimpatizánsok koreográfiával és látványos elemekkel készülnek már hetek óta! Így nem túlzás, ha kijelentem, hogy Pásztó lázasan várja a szombati derbit! Csak a győzelem elfogadható hétvégén! Mindenkit várunk sok szeretettel!

START-HIBO Megyei I. osztály, 17. forduló, 2020. február 29. (szombat), 14.00:

Pásztó SK-Cered VSE

Helyszín: Pásztó, Hajós Alfréd utcai focipálya.

error: Content is protected !!