Levontak egy pontot a Karancslapujtő felnőttcsapatától

U19-es együttese miatt bűnhődött a megye egy felsőházi rájátszásáért harcoló gárda.

Egy joggal érdekesnek nevezhető tételt is színezte az aktuális információkat tartalmazó legutóbbi hivatalos közlönyt. Mint a mostanában meghozott határozatokat tartalmazó listából kiderül, a Szécsény ellen pályára lépő Karancslapujtő U19-es alakulata a huszadik fordulóban immáron harmadik alkalommal állt ki létszámhiányosan, ezért a felnőtteket egypontos levonással sújtották.

Alapvetően, akár még legyinteni is lehetne a szóban forgó retorzió kapcsán, ennél viszont kicsit árnyaltabb a kép, mivel a bűnhődő csapat a felsőházi rájátszásba kerüléséért küzd, érzékeny veszteségként könyvelhetjük el a történteket, az eredeti huszonkilenc helyett már csak huszonnyolc bajnoki egység szerepel az ötödikről a hatodik helyre visszacsúszó legénység neve mellett a tabellán.

Mint ismert, a Balassagyarmat, a Berkenye és a Mátraterenye egészen biztosan tagja a legjobb négyet felvonultató kontingensnek, a maradék egy pozícióért három brigád a Cered (30 pont), a Szécsény és a Karancslapujtő (28-28 pont) van még versenyben a hétvégén esedékes utolsó alapszakaszkör előtt. Hamarosan kiderül, mennyire minősül majd sorsdöntőnek a kivesézett büntetési tétel, előfordulhat, éppen ezen az utánpótlás mizérián múlhat majd, hogy Novák János együttese közdhet-e még éremért a későbbiekben.

error: Content is protected !!