Komoly pénzbüntetést kapott a Pásztó

Az elmúlt megye egyes fordulóban hosszú idő után ismét otthonában pályára lépő csapatot pirotechnikát használó szurkolói miatt sújtották retorzióval.

A megyei első osztály tizenhetedik körében sokáig emlékezetes, a Cered VSE elleni négy-hármas sikerrel tért vissza otthonában a kis híján négy év után ismét hazai környezetben mérkőzést vívó Pásztó SK. A pályaavatóból a szurkolók is kivették a magukét, remek hangulatot teremtve buzdították övéiket, igazi fociünnepet teremtve. Igen ám, nemrégiben jött a feketeleves, az MLSZ Nógrád Megyei Igazgatóságának illetékes bizottsága 200.000 forintos pénzbüntetéssel sújtotta az egyesületet pirotechnikai használata miatt. A friss fejlemény kapcsán megkerestük Pisák József klubmenedzsert, aki az alábbi gondolatokat osztotta meg weboldalunkkal.

– Sajnálattal fogadtuk a hírt, miszerint az új pályánkon lejátszott első mérkőzésünkön, a nézőtéri események miatt, kaptunk egy büntetést – kezdte Pisák József. Hivatalosan idézek: “a 2020. február 29-én lejátszott Pásztó SK–Cered VSE Nógrád megyei I. osztályú, felnőtt bajnoki mérkőzésen a hazai sportszervezet szurkolói részéről nem engedélyezett pirotechnikai eszközök használatára került sor.” Valójában ez színes füst és pénztárszalagok formájában voltak jelen. A büntetés alól nem akarunk kibújni, viszont a nagysága elgondolkodtató… Nem élünk a fellebbezés jogával. Nagyon kis költségvetésű, de annál nagyobb múltú klub vagyunk! Ez az összeg óriási számunkra! Kommunikáltunk ez ügyben, és elindult egy adakozás, hogy ezt az összeget be tudjuk fizetni, egy óra alatt a fele már meg is volt (bízok benne, hogy a határidőig össze is jön a hiányzó rész). Teljes mellszélességben kiállunk továbbra is a SZURKOLÓINK mellett! Szenzációs hangulatot teremtettek és fognak is a hazai meccseinken, most már “pyro” nélkül!! Minden csapatnak azt kívánom, hogy alakuljanak szurkolóicsoportjaik, mert elvileg értük is focizunk! Hajrá PSK! Hajrá “Curva Kastélykert”!

error: Content is protected !!