,,Kilencéves koromtól az életem része a foci”

Szőrös Krisztián vészkapusként húzta le a rolót a Szécsény ellen ezer sebből vérezve is fontos sikert jegyző Karancslapujtő színeiben.

Nem mindennapi fordulón van túl a megye egyben szereplő Karancslapujtő, a pár hete hiányzások által sújtott gárda úgy verte meg hazai pályán kettő-nullra a közvetlen riválisának számító Szécsényt az említett pontvadászat legutóbbi, huszadik fordulójában, hogy amellett, hogy a második számú kapusa sérülése miatt a 21. perctől tíz emberrel folytatta az összecsapást, az alapvetően a mezőnyben számításba vett, öt hónap elteltével ismét bajnoki meccset vívó Szőrös Krisztián volt kénytelen a gólvonal elé állni. A vészmegoldásként hálóőrként bevetésre kerülő játékos azonban új szerepkörében is megállta a helyét, mi több, lehúzta a rolót, teljesítménye kapcsán pedig meg is szólaltattuk az emlékezetes találkozót záró rutinos futballistát.

– Öt hónap elteltével lépett újra pályára bajnokin. Hogy érezte magát a futballmentes időszak során?

– Köszönöm, hogy felhívta a figyelmemet, hogy már ennyi idő telt el az utolsó pályára lépésem óta – mondta Szőrös Krisztián. Ennek a kihagyásnak a mértékét a mindennapokban is éreztem, mivel kilencéves koromtól az életem része a foci, és amikor a pályán vagyok, mindig fantasztikus érzés tölt el, ez most sem volt másképp.

– Még komolyabb csavar a történetben, hogy bár a mezőnyben kezdett, elérkezett a 21. perc, amikor kapusuk sérülését követően ön ált a gólvonal elé…

– Egy sajnálatos esemény miatt kellett kapuskesztyűt húznom, mivel Oláh Dávid barátom súlyos sérülést szenvedett, akinek innen is mielőbbi gyógyulást kívánok. Számomra nem is volt kérdés, hogy nekem kell őt helyettesítenem, bár vegyes érzéssekkel vállaltam a feladatot, mivel a barátom ott feküdt sérülten, és tudtam, hogy nekem száztíz százalékot kell teljesítenem ebben a szerepben.

– Gondolta volna, hogy lehúzza majd a rolót?

– Természetesen, úgy álltam a feladathoz, hogy a mérkőzést kapott gól nélkül kell lehoznunk, bár erre nem sokan tettek volna, de a csapattal meg tudtuk valósítani.

– Mivel nem neveztek cserét a meccsre, az említett időtől tíz emberrel folytatták, mégis sikerült remek győzelmet aratniuk. Mi lehetett a siker kulcsa?

– Úgy érzem, az a tíz ember, aki a pályán volt, egy célt látott maga előtt a mérkőzésen, győzelmet, és más eredményre nem is gondoltunk.

– Kimondhatjuk, hogy hétről-hétre nehezebb helyzetben vannak, a példátlan hiányzási hullám miatt gyakorlatilag már az is gondot okoz, hogy meglegyenek tizenegyen…

– Minden csapat életében vannak nehézségek, ez nálunk sincs másképp, viszont a vezetőség mindig próbálja kihozni a maximumot az adott keretből.

– Perpillanat miképpen vélekedik a felsőházi rájátszással kapcsolatos esélyeikről?

– Úgy gondolom, ha hasonló akarattal, lelkesedéssel megyünk ki a pályára, mint az elmúlt meccsen, akkor semmi sem lehetetlen, de ez nem csak rajtunk múlik, hanem az előttünk helyezkedő együttesek további eredményeitől is függhet.

– A hétvégén szabadnaposak lesznek, aztán a Rimóc elleni hazai fellépéssel búcsúznak el az alapszakasztól. Zárszóként adódik a kérdés, legközelebb az ön nevével kezdődhet majd csapata összeállítása?

– Mivel a két kapusunk sérült, nem tartom lehetetlennek, hogy ismét hálóőrként kell szerepelnem, amennyiben a vezetőség nem talál megfelelő játékost erre a posztra.

error: Content is protected !!