Jöhet a tizenötödik forduló a megye egyben

Gabi

Cereden zárja az őszt az SBTC, Rimócon javítana a Diósjenő, a Szendehely ellen sem lankadna a Mátraterenye.

START-HIBO Megyei I. osztály, 15. forduló:

2019. november 23. (szombat), 13.00:

Cered VSE-Salgótarjáni BTC

Az őszi zárókör legérdekesebbnek tetsző mérkőzésének vághatnak neki a résztvevők, ugyan a remek formában állomásozó ‘tarjániak esélyes mivolta vitathatatlan, maximális fordulatszámon pörögve otthonukban okozhatnak kellemetlenségeket ellenfelüknek a sokgólos remivel melegítő hazaiak. A masszív középcsapat jelzővel abszolút jogosan ellátható, mind pozitív, mind negatív értelemben véve bármire képes cerediek változatos mérleggel estek túl az idény már lepergő részén, és ugyan az előkelőbbnek mondható pozícióktól már eltávolodtak, egy szombati meglepetéssel újra felhívhatnák magukra a figyelmet. A látogatók imponáló határozottsággal estek húzták be legutóbbi kilenc bajnoki fellépésüket, az elmúlt időszakban ráadásul nem egy ízben csúnyán elpáholták aktuális riválisukat, öt fellépés óta pedig még csak gólt sem kaptak. A jelenleg az éllovas titulust hatpontos fórral birtokló vendégek nyilván a folytatásban sem kívánnak lassítani, a céljuk egyértelmű, soros küldetésüket is mellébeszélés nélkül abszolválnák, nem árt azonban résen lenniük, az biztos, hogy egy feltüzelt vetélytárssal lesz dolguk, semmiképpen sem szabad lebecsülniük a csínytevés reményében ringbe szálló házigazdákat, vélhetően a legjobb énjüket kell majd előhúzniuk a cilinderből ahhoz, hogy ismét egy sikeres küldetéssel jelentkezzenek.

Héhalom SE-Silver Tüzép-Karancsberény

Önbizalommal telve kesztyűt húzó gárdák nézhetnek egymással farkasszemet ebben a párbajban, a résztvevők friss eredményei kapcsán csupán annyi a különbség, hogy a házigazdák a második helyezettel bántak el csúnyán az előző körben, míg a ‘berényiek a bennmaradásért szempontjából fontos csatározásban szereztek fontos pontokat. A remekbe szabott idényben érintett héhalmiak perpillanat pusztán egy bajnoki egységnyire vannak az ezüstérmet érő pozíciótól, ezzel együtt tisztában lehetnek a ténnyel, miszerint szombaton nem szabad hibázniuk, ahhoz, hogy tavasszal is minél jobb esélyekkel küzdhessenek ilyen vagy olyan színű érmekért, pardont nem ismerve kell bedarálniuk az alsóházban tanyázó másik oldalt. A vendégek a már említett legutóbbi lényeges győzelmükkel kissé eltávolodtak a már kiesőst jelentő lépcsőfokoktól, pár komoly birkózás azonban még várni fog majd Fodor Zsolt fiaira, ezúttal azonban vesztenivaló nélkül indulhatnak útnak, kalapemelést érdemlő cselekedetként kerülne be a köztudatba, ha bármilyen formában képesek volnának megfricskázni a jóval acélosabbnak tetsző, ambiciózusabb tervekkel rendelkező héhalmiakat, akiknek kötelező jelleggel kell két vállra fektetniük a látogatókat.

Berkenye SE-Szécsény VSE

Ellentétes mutatókkal hangoló társulatok csaphatnak össze ezen a mérkőzésen, míg az idényben messze a várakozások alatt teljesítő berkenyeiek újabb fájó vereséget könyvelhettek el az előző fordulóban, addig az elmúlt három erőfelmérőjükön kétszer is szép győzelmekkel előrukkoló látogatók a lelkiállapotuknak jót tevő sikerre tettek szert. A közvetlen élbolytól eltávolodó házigazdák számára meglesz a lehetőség, hogy legalább haloványan kozmetikázzanak őszi szereplésükön, a mostani találkozójuk után még a jövő hétvégén is növelhetik egységeik számát egy korábban elhalasztásra kerülő küldetésük alkalmával, nyilván pedig mindkétszer szeretnék majd mórese tanítani ellenfelüket. Ehhez első körben az egyébként szintén nem túl veretes szezont felvonultató szécsényieknek is lehet egy-két szavuk, jó kérdés, Kelecsényi Gábor brigádja vajon milyen napot fog ki, jobbik énjét bemutatva akár borsot is törhet a másik oldal orra alá az eredményesebb folytatásban bízó legénység. Az ismerősebb helyszín miatt mondanánk azt, hogy előzetesen kicsivel több sansszal illetnénk a hazaiakat, az sem volna azonban eget verő meglepetés, ha nem üres kezekkel konstatálnák a lefújást a magukat egészen biztosan nem egykönnyen adó vendégek.

Bátonyterenyei TC-Unicum FC Mohora

A maga nemében kifejezetten harcosnak ígérkező, nyílt kérdésekkel teli párosításban birkózhatnak egy jót a tabellán egymáshoz igen közel állomásozó felek, gyakorlatilag bármilyen végkifejlet előfordulhat az egyaránt színes évadban érdekelt, a bajnokságban újoncként lavírozó csapatok összeröffenésén. A legutóbbi három meccsükön rendre csúnya mélyütésbe beleszaladó házigazdákra ráférne már némi lelkifröccs, bár korábban szép eredményekkel is jelentkeztek, egy ideje nem megy a szekér az előző két körben még csak gólt sem szerző armadának, egy esetleges mostani sikerrel azonban felzárkóznának vetélytársuk nyakára. A látogatók nemrégiben egy hat találatot felvonultató remit tettek le asztalra, idegenben viszont ez idáig nem igazán ment Mátyás Zsolt társaságának, bár még az idénye elején egyszer ilyen leosztásban is nyertek a mohoraiak, a mögöttünk hagyott öt kirándulásukon nem termett számukra babér, ráadásul ezeken a túrákon még csak a kaput sem tudták bevenni. Minden előjel azt sejteti tehát, hogy tényleg egy kiegyenlített csörtével van dolgunk, ahol talán az ismerősebb környezet billentheti el a mérleg nyelvét, de az sem volna váratlan fordulat, ha immáron vendégként is mutatnának valamit a nyugat-nógrádiak.

2019. november 24. (vasárnap), 13.00:

Rimóc SE-Diósjenő SE

A papírforma szerint toronymagas favoritként kelhetnek útra a mindenképpen az előző fordulóban rajtuk esett csorba kiköszörüléséért hajtó diósjenőiek, amennyiben már kiheverték a múltkor beszedett fájó mélyütést, felülmúlhatják az előző négy erőpróbájukon alulmaradó hazaiakat. A rimóciak ez idáig három alkalommal tudtak győzedelmeskedni ebben a szezonban, és ugyan az elmúlt hetekben egy-két ízben csak karnyújtásnyira voltak attól, hogy meglepetést szerezzenek, végül meg kellett elégedniük a szimpatikus vesztes szerepével. Benécs Balázs alakulatára még jövő hétvégén is vár egy kemény menet, maradjunk viszont annyiban, nehéz eldönteni, most vagy legközelebb lehetne közelebb egy szép skalphoz az alsóházi brancs. A már felvázolt fiaskótól függetlenül is a második pozíciót elfoglaló látogatók nyilván nem is gondolnak másra, csak a búfelejtésre, ilyen szempontból az ellenfél is ideálisnak nevezhető, szóval a realitás azt diktálja, illene visszatérnie a helyes ösvényre Eőry Tibor gárdájának, joggal illetné meg a kalapemelés a házigazdákat, ha képesek volnának megtréfálni a mezőnyben friss versenyzőként ez idáig összességében remekül teljesítő, evés közben jön meg az étvágy alapon minél feljebb vágyódó riválisukat.

Mátraterenye SE-Szendehely FC

Ez a csörte még inkább egyoldalúbbnak tűnik, mint az imént kivesézett, túlzás nélkül kijelenthető, egyáltalán nem szabadna megbotolniuk a minél fényesebb medáliért hajtó ‘terenyeieknek, a mögöttünk hagyott három fordulóban hét pontot gyűjtő, elvárható sikerrel hangoló Romhányi-legénység pedig kellő odafigyeléssel akár egy újabb könnyedebb diadalt is előhúzhat a cilinderből. A vendégeknek immáron négy meccs óta tart a Canossa-járásuk, ezeken a fellépésein kivétel nélkül komoly verésekbe szaladt bele az újonc, jelenleg pedig nem is elképzelhető, hogy éppen az őszi zárás során lép ki a gödörből a bennmaradásért munkálkodó társulat. A hazaiak megsüvegelendő mérleggel rendelkeznek otthonukban, még csak egy ízben kaptak ki, annak idején a nyitányon, az azóta eltelő időszakban veretlenül vívták meg ilyen jellegű mérkőzéseiket, így ez a tétel még inkább tanúbizonyságot tesz arról a vélekedésről, miszerint az esélytelenek teljes nyugalmával veselkedhetnek neki messzi kirándulásuknak az eddig nem túl veretes idényben érintett szendehelyiek, kisebbfajta csodaként tudnánk jellemezni, ha bármilyen formában rácáfolnának az elhangzottakra, míg a másik oldal irányából csúnya blama volna egy esetleges hiba.

Érsekvadkert SE-Pásztó SK

Alapjáraton véve, ezen párharcot megelőzően is kijelenthetjük, hogy favoritként tekinthetünk az egyik résztvevőre, nevezetesen a tabellán jóval előrébb tanyázó pásztóiakra, így vagy úgy, de illene zsebre tenni a pontokat a mostanra tizenegyes mérkőzést felölő veretlenségi szériát építő csapatnak. Soros riválisukkal ellentétben, a hazaiak nem sziporkáztak manapság, két fiaskóval hangoltak, nemrégiben ráadásul tíz gólt beszedve szenvedtek vereséget. Kisebb talány, az említett zakó milyen hatással volt Szenográdi Péter alakulatára, mert amennyiben még nyalogatják a sebeiket, ezúttal is hoppon maradhatnak. A látogatók kapcsán az eredmény periódusuk mellett szintén elmondható, hogy szemmel láthatóan minden tekintetben egyben vannak, Nagy Tamás jól összerakta a dobogótól karnyújtásnyira lévő brigádot. A jövő évi folytatás előtt viszont egyáltalán nem mindegy, miképpen pereg le aktuális ütközetük, bár az tény, hogy esélyesnek számítanak, mégis gyorsan hozzátennénk, nem feltétlenül mehetnek tutira, pórul járhatnak, ha nem viseltetnek kellő figyelemmel a kilencven perc iránt, egy sanda gyanúnk szerint ugyanis a ‘vadkertiek apait-anyait beleadva tennének majd meg minden tőlük telhetőt azért, hogy egy eredményes manőverrel köszönhessenek el az első félévtől.

Karancslapujtő KSE-Palotás SE

A vasárnapi játéknap nagy kérdése, hol borulhat majd be az előzetes várakozás, mert bizony ezen meccs előtt is nyugodt szívvel megállapíthatjuk, az egyértelmű esélyes adott, már “csak” igazolnia kell a papírformát a kisebb megingásukat követően négy találkozó óta veretlen palotásiaknak. A házigazdák az előző körben tisztes keretek között kaptak ki tíz emberrel, hiába azonban az újabb lelkes produkció, továbbra is a mezőny legalján tanyázik a balszerencse által sújtott Sipkó-együttes. Arra mérget vehetünk, ha idén már nem is, jövőre mindenképpen megindulnának fölfelé a tabellán a ‘lapujtőiek, amennyiben pedig végre valahára maguk mellé tudnák állítani Fortunát, akár siker is koronázhatja törekvéseiket. A vendégek bizony még a dobogóról sem mondtak le, most bánhatják igazán, hogy korábban kis ideig megtorpantak, ez azonban már a múlt, ezúttal már tettre készen gyarapítaná bajnoki egységei számát a minél előkelőbb helyezésért dolgozó társaság. A hazaiak az eddigi gyengébb szereplési mutatójuk ellenére is elszántan várják a kezdősípszót, nem titkoltan elkapnák a tabellán előrébb fellelhető vetélytársukat, elsősorban viszont pusztán saját pályájukba kapaszkodhatnak bele, minden más érdemi tényező a látogatók mellett szól, akik céljaik megvalósítása érdekében nem hibázhatnak.

Fotó: Simone Stolcenberger.

Next Post

Tartogat színes meccseket a megye kettő őszi zárása

Mátraverebélyben nyerne a Bánk, a Nőtincset fogadja a Szügy, ezúttal a Mihálygergével bánna el az Építők KC. MNG Megyei II. osztály, 15. forduló: 2019. november 23. (szombat), 13.00: Mátraverebély-Szentkút SE-Bánk SE Jó ideje először fordul elő az előző körben rangadón ikszelő bánkiakkal, hogy nem győzelmet maguk mögött tudva vágnak neki […]
error: Content is protected !!