Jöhet a tizennyolcadik forduló a megye egyben

A Karancsberény ellen folytatná menetelését az SBTC, Pásztóra látogat a Diósjenő, a Szécsénnyel szemben nyerne a Héhalom.

START-HIBO Megyei I. osztály, 18. forduló:

2020. március 7. (szombat), 12.00:

Berkenye SE (6.)-Cered VSE (9.)

Helyszín: Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, műfüves pálya.

Kellő határozottsággal tudjuk előzetesen több sansszal felruházni az egyik résztvevőt, nevezetesen a második félév eddig lepergő szakaszában meggyőző képet mutató, két ízben is a rolót lehúzva nyerni tudó berkenyeieket, akik nyilván evés közben jön meg az étvágy alapon folytatnák eredményes menetelésüket ezen a Balassagyarmaton lejátszásra kerülő összecsapáson. A vendégek már-már szokásukhoz hűen, felemás mutatókkal tudták le a tavaszi idény eddigi részét, előbb győztök, majd az előző körben nagy csatában nem termett számukra babér. Komoly talány, vajon éppen melyik énjét húzza majd elő a cilinderből Oláh Teofil armadája, ez az adalék nagy mértékben meghatározhatja a mérkőzés lefolyását, apait-anyait beleadva akár még okozhatnak is kellemetlenségeket a táblázaton előrébb fellelhető ellenlábasuknak a látogatók. Maradjunk azért annyiban, a dobogóra vágyódó nyugat-nógrádiak még semleges pályán is jóval közelebb lehetnek majd a bajnoki egységek begyűjtéséhez, és ugyan nagy butaság volna, ha lenéznék a közvetlen élbolyt már tekintélyes távolságból figyelő vetélytársukat, így vagy úgy, de javasolt lenne számukra egy újabb siker a további, általuk oly vágyott felzárkózás érdekében. Ősszel: Cered VSE-Berkenye SE 2-4.

2020. március 7. (szombat), 15.00:

Salgótarjáni BTC (1.)-Silver Tüzép-Karancsberény (14.)

Helyszín: Tóstrandi Sporttelep.

Az előzetes várakozások alapján roppant egyoldalú mérkőzésnek veselkedhetnek neki a felek, leginkább csak az lehet a kérdés, hány góllal győzedelmeskednek az eddigi tavaszi fellépéseiket kapott gól nélkül behúzó házigazdák. A Stécé a második helyezett otthonában nyert simán az előző körben, a fekete-fehérek örömét ráadásul még inkább fokozhatta, hogy immáron kilencpontos előnnyel vezetik a bajnokságot. A látogatók döntetlennel hangoltak, reményt keltőnek is nevezhetjük remijüket, pechjükre viszont most nagyon kemény fába vághatják fejszéjüket, kisebbfajta csodaként jellemezhetnénk, ha bármilyen formában meg tudnák nehezíteni másfajta kávéháznak mondható ellenfelük dolgát. A ‘berényiek célja a bennmaradás, ezért a nemes ambícióért pedig a későbbiekben becsülettel is harcolhatnak majd. Gyakorlatilag nem tudnánk épeszű érvet felsorakoztatni a látogatók irányába, az esélytelenek teljes nyugalmával készülhetnek, nem ismerhetnek pardont a házigazdák, csúnya blamának minősülne, ha képtelenek volnának igazolni a felvázoltakat, kellő odafigyeléssel pedig akár egy újabb simább diadallal is előrukkolhatnak. Ősszel: Silver Tüzép-Karancsberény-Salgótarjáni BTC 1-3.

Pásztó SK (5.)-Diósjenő SE (2.)

A forduló egyértelműen legkiemelkedőbb találkozóján csaphatnak össze a gárdák, igazi rangadónak nézünk elébe. Klasszikus értelemben vett hatpontos meccsel van dolgunk, mivel egy esetleges sikerrel beérnék riválisukat a hazaiak, akik amennyiben kikapnának, eltávolodhatnának az ezüstérmes pozíciótól. Kellő tét színezheti tehát a csörtét, minden adott lehet egy férfias küzdelemhez. A pásztóiak egy abszolút vállalható fiaskót követően sokáig emlékezetes győzelemmel tértek vissza otthonukba az előző fordulóban, mely siker vélhetően még inkább feltüzelte az amúgy is lelkes társulatot. A vendégek éppen fordított utat bejárva várhatják a kezdősípszót, a tavaszi nyitányon nyertek, majd a mögöttünk hagyott körben ők is alulmaradtak a listavezetővel szemben. Ezúttal teljességgel nyíltnak tűnik a kilencven perc, ugyan az ismerősebb helyszín a hazaiak malmára hajthatja a vizet, maximális fordulatszámon pörögve a diósjenőiekben is meglehet a szükséges potenciál ahhoz, hogy lebirkózzák közvetlen vetélytársukat, szóval nem jutottunk előrébb, ki-ki meccsel van dolgunk, ahol kis dolgok határozhatják meg, melyik brigád lesz boldogabb a lefújáskor. Ősszel: Diósjenő SE-Pásztó SK 2-1.

Héhalom SE (3.)-Szécsény VSE (12.)

Helyszín: Egyházasdengeleg.

A papírforma szerint toronymagas favoritként tekinthetünk a szomszédvári rangadón elért döntetlennel melegítő héhalmiakra, amennyiben nem adná alább a dobogónál Győri Zoltán legénysége, mellébeszélés nélkül kell behúznia az ilyen és ehhez hasonló fellépéseket a valamilyen színű éremben gondolkodó együttesnek. A látogatók sok sebből vérezve húzhatnak kesztyűt, a nemrégiben a sereghajtó ellen gól nélküli ikszben érintett társaságnak duplán főhetett a feje, mivel három emberüket is kiállította a játékvezető. Komoly talány, a piros lapot kapó személyeket hogyan tudják pótolni a szécsényiek, nem túl sok jóval kecsegtet szombati túrájuk. Az eddig elért eredmények a hazaiak sikerét vetítik előre, kijelenthető, minden érdemi tényező azt súgja, zsebre teszik majd a sikert, még semleges környezetben is, ugyanis Egyházasdengelegen kerül sor az ütközetre. A vendégek veszítenivaló nélkül, felszabadultan készülődhetnek, szemszögükből már is megsüvegelendő cselekedetnek számítana, ha csak képesek volnának megnehezíteni az acélosabbnak tetsző, más törekvésekkel rendelkező másik oldal dolgát. Ősszel: Szécsény VSE-Héhalom SE 2-3.

2020. március 8. (vasárnap), 15.00:

Érsekvadkert SE (10.)-Mátraterenye SE (4.)

Az esélyes kiléte ebben a párbajban is adott, gyorsan hozzátennénk azonban, a házigazdák korábban is bizonyították már, főleg saját környezetükben, bármelyik riválisukra veszélyesek lehetnek. Ráadásul ezt a megállapítás kiváltképp igaz, hiszen a ‘vadkerti “játéktér” mostanra talán csak a vonalazás miatt emlékeztet egy futballpályára. Az elemekkel is meg kell tehát küzdeniük a csapatoknak, a maga nemében érdekes összecsapásra van kilátás. A hazaiak egy szoros vereséget követően, ikszeltek az előző fordulóban, perpillanat teljesen semleges terülten tanyáznak, már sem vérmesebb törekvésekért nem iparkodhatnak, sem a kieséstől nem kell tartaniuk, leginkább a saját becsületük a tét. Ezzel szemben, a tavasz már lepergő részében egy-egy vereséget és győzelmet elkönyvelő ‘terenyeiek céljai ismertek, egy minél fényesebb medália megkaparintása lebeg a szemeik előtt, az oda vezető út viszont még tartogathat bukkanókat. Ezúttal sem mehetnek biztosra a vendégek, érdemes lesz résen lenniük, ha móresre akarják tanítani a nem feltartott kezekkel ringbe szálló, sőt csínytevésben reménykedő vendéglátókat. Ősszel: Mátraterenye SE-Érsekvadkert SE 5-1.

Rimóc SE (13.)-Palotás SE (7.)

Alapjáraton véve, ezt a csörtét sem lehet másképpen felvezetni, mintsem úgy, hogy a táblázaton jóval előrébb megtalálható gárdának ildomos volna elbánnia alsóházi ellenfelével, amennyiben komolyan gondolja minél erőteljesebb felzárkózását az előrébb tanyázó vetélytársakhoz. A rimóciak vállalható pofont maguk mögött tudva próbálhatnak újra meglepetést okozni, de azért ehhez lesz egy-két szavuk a nemrégiben szomszédvári derbin remiző vendégeknek is, akik még nem tettek le róla, hogy nemesebb pozíciókért is harcoljanak a későbbiekben. A házigazdák a bennmaradást tűzték ki zászlajukra, de bizony még finoman szólva sem lehetnek nyugodtak, vélhetően pár komoly csatát még meg kell majd vívniuk, hogy végül az ominózus vonal fölött zárjanak. Mivel azért Benécs Balázs társulata részéről korábban már volt rá példa, hogy nem várt skalpot szerzett be, lazán semmiképpen sem vehetik soros kirándulásukat a látogatók, amennyiben viszont valós tudásukat teszik le az asztalra, nem hibázhatnak, járna a kalapemelés a hazaiaknak, ha borsot tudnának törni a bajnokság eddig lezajló periódusában jóval erősebb gárda benyomását keltő palotásiakat. Ősszel: Palotás SE-Rimóc SE 6-0.

Szendehely FC (16.)-Unicum FC Mohora (8.)

Végre nem negatív élményekkel hangolva vághat neki soros erőpróbájának a tabella utolsó helyezettje, a legutóbbi fordulóban hat mérkőzés után ismét pontot gyűjtő házigazdák egy idegenben elért gól nélküli iksszel melegítettek. Persze a kiesés elkerüléséért hajtó társaság is tisztában lehet a ténnyel, előbb-utóbb győzelmekre is szükség lesz, ha az idény zárásakor nem akarnak hoppon maradni. A masszív középcsapatként jellemezhető látogatók egy fiaskót követően sima sikert értek el a mögöttünk hagyott körben, a törekvésük pedig ismét adott, mindenképpen folytatnák tovább a pontok zsebre tevését. Valamiért nem érezzük egyértelműen lefutottnak ezt a párharcot, bár azt kár tagadni, inkább az erősebbnek tűnő mohorai alakulatnak állhat a zászló, meglátásunk szerint azonban az sem volna égbekiáltó meglepetés a hazaiak részéről, ha a saját pályájuk által kölcsönözendő fórok által felvértezve, megnehezítenék vetélytársuk küldetését. Ehhez persze kellő elszántság szükségeltetik majd a Surin-brigádtól. Előbb-utóbb valamelyik ellenlábasát kellemetlen élményben részesítheti a sereghajtó, kérdés, mikor jöhet el ez az alkalom… Ősszel: Unicum FC Mohora-Szendehely FC 1-0.

Karancslapujtő KSE (15.)-Bátonyterenyei TC (11.)

Igazi alsóházi birkózás is színezi ezt a kört, kiegyenlítettnek ígérkező viaskodás keretein belül dönthetik el a gárdák, hogy melyikőjük örömködhet a hármassípszó hallatán. Egyik legénységnek se lehetett túl sok boldogságban része az elmúlt fordulóban, ugyanis egyaránt sima zakóval fellépéseiket. Ami tény, a ‘lapujtőieknek minden pontra égető szükségük volna, hiszen jelenleg kiesést jelentő pozícióban tartózkodnak, így egyáltalán nem mindegy, milyen végkifejlettel abszolválják például vasárnapi matinéjukat is. Ezzel szemben szintén elmondható, a vendégeknek bizony egy esetleges vereség után már a veszélyzónára is figyelniük kell a következő hetekben, így nem engedhetnének meg maguknak egy fiaskót. Kiváltképp egyébként a bátonyiakra férne már rá egy önbizalomlöket, az elmúlt hat bajnokijukat ugyanis kivétel nélkül elveszítették, ráadásul a gólszerzéssel is erőteljesen hadilábon állnak. Ezúttal egy változatos csörtében nézhetnek egymással farkasszemet a felek, bár az otthonuk miatt egy nyúlfaroknyival talán közelebb lehetnek az üdvösséghez a házigazdák, összességében a labda útjára indulását megelőzően nem lehet igazi esélyest megjelölni, bármi előfordulhat majd a játéktéten, kis dolgok határozhatják meg a győztes armada kilétét. Ősszel: Bátonyterenyei TC-Karancslapujtő KSE 3-1.

error: Content is protected !!