Jöhet a tizennegyedik forduló a megye egyben

Az Érsekvadkert ellen menne tovább az SBTC, a Héhalmot fogadja a Diósjenő, a Karancslapujtővel szemben győzne a Mátraterenye.

START-HIBO Megyei I. osztály, 14. forduló:

2019. november 16. (szombat), 13.00:

Salgótarjáni BTC-Érsekvadkert SE

Az elmúlt időszakban már hozzászokhattak a bajnokin utoljára még a negyedik körben kikapó ‘tarjániak, hogy toronymagas favoritként húzhatnak kesztyűt, ez az állapot pedig ismét fennáll, amennyiben nem történik kisebbfajta csoda, újra alaposan helybenhagyhatják aktuális riválisukat. A mezőny második felében megtalálható látogatók idegenbeli vereséggel hangoltak, bár kis híján pontot tudtak szerezni, az utolsó pillanatokban kicsúszott a kezekből egy jobb eredmény. Szenográdi Péter alakulata egyébként roppant változatosan lépegetett a mögöttünk hagyott hetekben, a kétarcú brigád megmutatta, hogy akár egy-egy kiugró teljesítményre is képes lehet, a realitások talaján maradva azonban, ezúttal az esélytelenek nyugalmával készülhetnek a vendégek, semmilyen épeszű érvet nem tudnánk felsorakoztatni mellettük. A házigazdák a hét közepén is pályára léptek, szerdán a határon túli Füleket intézték el egy edzőmérkőzésen, Rubint Richárd csapata tehát még inkább jó hangulatban várhatja a kezdősípszót. Maradjunk annyiban, kötelező sikernek néznek elébe a fekete-fehérek, semmiképpen nem hibázhatnak, maximális fordulatszámon pörögve pedig akár csúnyán is elverhetik a ‘vadkertieket.

Diósjenő SE-Héhalom SE

A forduló legkiemelkedőbb találkozóján mérhetik össze tudásukat a felek, abszolút háromesélyesnek tűnő párbajra van kilátás, ahol kis dolgok dönthetnek. Ellentétes mérlegekkel melegítettek a résztvevők, míg az újoncként parádés idényt futó diósjenőiek az előző hat fellépésüket húzták be kivétel nélkül, addig a legutóbbi két körben fontos csatákat megvívó vendégek, előbb kikaptak, majd ikszeltek. A legfrissebb emlékeik viszont akár fel is spannolhatják a másik oldalhoz hasonlóan remek szezonban érdekelt brigádot, Győri Zoltán társulata ugyanis kétgólos hátrányból tudott fölállni, ráadásul a 93. percben egyenlített a veszett fejsze nyelét éppen csak megfogó együttes. Perpillanat négy pont választja el a gárdákat, így akár a vízválasztó jelzővel is elláthatjuk a csörtét, egy esetleges győzelemmel felzárkóznának közvetlen vetélytársuk nyakára a héhalmiak, amennyiben viszont kikapnak, eltávolodnak az ezüstérmet jelentő pozíciótól. Mindenképpen a hazaiak mellett szól a számukra ismerős környezet, ilyen szerepkörben még nem kaptak ki az évad során, igazi oroszlánbarlanggá nőtte ki magát otthonuk. A látogatók csak legjobb arcukkal előrukkolva kerekedhetnének felül Eőry Tibor legénységen, nyilván azonban nem feltartott kezekkel szállnak majd ringbe, szóval kitartunk azon vélekedésünk mellett, miszerint tényleg teljesen nyílt ez a párosítás, előzetesen nem lehet megtippelni, ki örülhet a végén.

Mátraterenye SE-Karancslapujtő KSE

Egyértelmű esélyesként veselkedhetnek neki soros küldetésüknek az előző hétvégén sokgólos vállalható döntetlent elérő ‘terenyeiek, akik azonban ezúttal nem ismernének pardont, sőt terveik szerint minél inkább elbánnának a szintén változatos remivel hangoló alsóházi ellenfelükkel. A vendégek szomszédvári rangadón osztoztak meg a pontokon a legutóbbi fordulóban kilenc emberrel egyenlített nagy nehezen a szebb időket is megélő, bennmaradásért harcoló armada. Az elmúlt öt körben képtelenek voltak nyerni a fiatalos látogatók, és ugyan egy-két alkalommal pusztán egy hajszál választotta el őket egy figyelemreméltó bravúrtól, valahogy nem tudták átlépni saját árnyékukat, így maradt számukra a szimpatikus vesztes nem túl sokat érő szerepe. A házigazdák perpillanat a mögöttünk hagyott idény végén elfoglalt harmadik helyen tanyáznak, nem titkolt ambíciójuk viszont, hogy még előrébb lépjenek, mely törekvés nem is tűnik lehetetlennek, ehhez azonban ezúttal sem szabad majd hibázniuk, illene a lehető legsimább keretek között elintézniük az esélytelenek nyugalmával készülő vendégeket, akiket joggal illetne meg a kalapemelés, ha bármilyen formában meg tudnák fricskázni a másfajta kávéháznak mondható hazaiakat.

Pásztó SK-Rimóc SE

Helyszín: Mátraszőlős.

A papírforma szerint ezen mérkőzést megelőzően is könnyű dolgunk van, nehezen elképzelhető, hogy nem teszik zsebre a pontokat a remek szériában állomásozó, tíz meccs óta legyőzőre nem lelő pásztóiak, akik céljaik megvalósítása érdekében nem botolhatnak meg, mindenáron be kell darálniuk a mezőny hátsó fertályában megtalálható másik oldalt. A rimóciak egyaránt fiaskóval zárták előző három fellépésüket, kiváltképp beszaladtak a késbe a legutóbbi fordulóban, nemrégiben tizenegy gólt beszedve kapott méretes zakót Benécs Balázs armadája. Jó kérdés, a vendégek már képesek voltak-e kijönni ebből a mélyütésből, ha nem, akár szombaton is gazdagodhatnak igen kellemetlen élményekkel. A hazaiak összességében fájó emlékekkel zárták az előző kört, ugyan már két találattal is vezettek közvetlen vetélytársuknál, végül az utolsó utáni pillanatokban kiénekelték a sajtot a szájukból, így meg kellett elégedniük egy döntetlennel. Ezúttal joggal vigasztalódnának a dobogóval szemezgető házigazdák, egyértelműen nekik állhat a zászló, amennyiben valós tudásukat húzzák elő a cilinderből, megleckéztethetik a nehéz túrának nekivágó rimóciakat, akik nem sok mindenben reménykedhetnek. Külön pikantériát kölcsönöz a kilencven percnek, hogy a vendéglátók jelenlegi állás szerint hosszú időt követően elköszönnek ideiglenes pályájuktól, Mátraszőlőstől, hogy aztán jövőre kellő lelkesedéssel vegyék majd birtokukba igazi otthonukat.

Palotás SE-Berkenye SE

Férfias küzdelemre van kilátás, igazi ki-ki meccsen van dolgunk, ahol alaposan megizzaszthatják a másikat a tabellán szomszédokként fellelhető alakulatok. Perpillanat tehát pusztán egy hely választja el egymástól a társulatokat, szó szerint hatpontos mérkőzésnek nézünk elébe, ugyanis győzelem esetén megdupláznák mostani fórjukat az előző kér fordulóban kapott gól nélkül diadalmaskodó, ezáltal vélhetően ismét kedvet kapó palotásiak, akik kisebbfajta megingásukat maguk mögött hagyva, nyilván folytatnák eredményes hadjáratukat. Persze ehhez lesz egy-két határozott szavuk a korábbi botlásokat követően az előző két körben előbb nyerni tudó, majd nemrégiben mélyről felállva remiző vendégeknek is, akik jól tudhatják, semmiképpen sem maradhatnak alul, ha még a későbbiekben is szemezgetni akarnak a dobogóval. Mint látható, kellő tét színezi a csörtét, egyáltalán nem mindegy, miképpen pereg le az ütközet, a győztes joggal harcolhatna tovább a folytatásban a dobogóért, a vesztesnek viszont meg kell barátkoznia a gondolattal, hogy marad a masszív középcsapat titulus. A kezdősípszó előtt megtippelhetetlen, mit rejthet magában ez az összecsapás, tényleg nüanszokon múlhat, melyik résztvevő örülhet majd a lefújáskor.

Unicum FC Mohora-Cered VSE

Ezen a találkozón is hasonló erősségűnek tetsző együttesek birkózhatnak majd egy jót, megegyező esélyekkel, bármilyen végkifejlet kisülhet a kiismerhetetlen gárdák viaskodásából. Az elmúlt időszakban mindkét brigád rendkívül változatosan szerepelt, a szó szoros értelmében mind pozitív, mind negatív értelemben akármire képesek voltak a társaságok, éppen ezért nem lehet megmondani, ezúttal vajon melyikőjük zsebébe vándorolhatnak a pontok. Egyelőre egyforma bajnoki egységgel állnak a csapatok, az ismerős helyszínen harapósabb házigazdák sima sikerrel hangoltak, a látogatók pedig kiizzadt, az utolsó percben megszerzett győzelemmel. A lényeg ugyanaz, itt is-ott is jó hangulatban készülhetnek a résztvevők, és ugyan vérmesebb törekvéseket nem dédelgethetnek magasztosabb pozíciókkal kapcsolatban, lehetőségeikhez mérten harcolhatnák még minél előkelőbb helyezésekért a későbbiekben. Most azonban még maradjunk a jelennél, szombaton egy kiélezett, abszolút nyílt menet keretein belül dőlhetnek majd el az érdemi kérdések, ugyan az otthonuk miatt valamivel a házigazdák irányába billenhet a mérleg nyelve, az sem volna ördögtől való cselekedet a cerediek részéről, ha éppen jó napot kifogva, borsot törnének ellenlábasuk orra alá.

Szécsény VSE-Bátonyterenyei TC

Az előzőekben kivesézett párharchoz hasonlóan tudnánk felvezetni ezt a mérkőzést is, a labda útjára indulása előtt a sötétben tapogatózunk az esélyesebb oldal megjelölését illetően, izgalmas keretek között derülhet ki, melyik armada kerekedhet a másik fölé. Lelkiállapot terén egyik csapat sem néz ki túl fényesen, bár a házigazdák két héttel ezelőtt szép diadalt arattak, gyorsan visszaestek a földre, az elmúlt fordulóban ismét könnyűnek találtattak. A két sima zakóval melegítő bátonyiakra is ráférne egy önbizalomlöket, ugyan jelenleg még ötpontos előnyt birtokolnak ellenfelükhöz képest, ha nem vigyáznak, ez a szám hamarosan csökkenhet. Mint az imént említett infóból kiderül, kisebb tét fűszerezheti a kilencven percet, az nyilvánvaló, komoly ambíciókat már egyik legénység táplálhat, azt feltételezhetjük, hogy mostani helyezésükkel sem itt, sem ott nem elégedettek, és minél előbb búcsút intenének a nem túl szívderítő alsóháznak. Az biztosra vehető, hogy a szécsényiek saját pályájukon ismét apait-anyait beleadva harcolnak majd egy minél jobb eredményért, amennyiben pedig a látogatók nem tudják majd felvenni a kellő üzemi hőfokot, hoppon maradhatnak, a jobbik arcukkal kell előhozakodniuk, ha nem üres kezekkel akarják konstatálni a lefújást.

2019. november 16. (szombat), 14.00:

Silver Tüzép-Karancsberény-Szendehely FC

Igazi kiesései rangadóként aposztrofálhatjuk ezt a párbajt, bár a szezon már lepergő szakaszában egyik társulat sem tündökölt, ne legyen kétségünk afelől, hogy soros küldetésükön a múltat maguk mögött hagyva köszörülnék ki a rajtuk esett csorbát. A dolgok jelenlegi állása szerint, a mezőny utolsó két helyezettje búcsúzik majd a megye egytől, a felvezetőnk szereplői pedig jócskán érintett lehet ebben a kérdésben, a riválisuktól két bajnoki egységgel lemaradó szendehelyiek sereghajtóként, a házigazdák pedig éppen a veszélyzóna előtt tanyázva várják, hogy nekivághassanak a fontos csörtének.  A felvázoltak miatt hatványozott jelentőséggel bírhat, milyen eredménnyel ér véget ez az ütközet, kiemelten fontos pontokra tehetne szert a másikat legyűrő oldal. A szomszédvári derbin elért viharos remivel hangoló ‘berényiek az otthonukból kifolyólag talán egy hangyányival esélyesebbnek tűnnek, gyorsan hozzátennénk azonban, finoman szólva sem lehet figyelmen kívül hagyni a tényt, miszerint az előző körben két meghatározó emberüket is elveszítették piros lapok miatt, így Fodor Zsoltnak törnie kell majd a fejét, hogy pótolja fontos láncszemeit. Ezzel persze mit sem kell törődniük a legutóbbi három erőpróbájukon rendre csúnya fiaskóba beleszaladó látogatóknak, akik nyilván minden erejükkel azon lesznek, hogy ne valljanak kudarcot, a szükséges elhivatottsággal pedig akár siker is koronázhatja törekvéseiket.

error: Content is protected !!