Jöhet a tizenkilencedik forduló a megye egyben

Eddigi egyetlen legyőzőjéhez látogat az SBTC, Ceredre hivatalos a Diósjenő, Mohorán vizitál a Héhalom, szomszédok csapnak össze Szécsényben.

START-HIBO Megyei I. osztály, 19. forduló:

2020. március 14. (szombat), 13.00:

Palotás SE (7.)-Érsekvadkert SE (10.)

A hazaiakra tekinthetünk esélyesként a párbajt megelőzően, bár csak három hely választja el egymástól a feleket, pontszámok terén hatalmas különbség van a legénységek között. Tavasszal eddig homlokegyenest másmilyen mutatókkal jeleskedtek a gárdák, a házigazdák két győzelmen kívül egy ízben ikszeltek, míg a látogatók pusztán egy remire tettek szert a második félév eddig lepergő részében. Még inkább nyomaszthatja a ‘vadkertieket az a tény, hogy továbbra sem tudják átlépni saját árnyékukat, mennek, csinálják a dolgukat, de elszántságuk nem párosul kézzel fogható eredménnyel, két élcsapattal szemben is nüanszokkal maradtak alul. A hazaiak elvárható sikerrel hangoltak, tervük pedig egyértelmű, mindenképpen folytatnák felzárkózásukat, a papírforma szerint pedig ezúttal is minden sanszuk meglesz arra, hogy felülkerekedjenek a persze egészen biztosan nem feltartott kezekkel ringbe szálló másik oldalon. Maradjunk annyiban, a palotásiak nem intézhetik el egy laza kézlegyintéssel a vendégeket, számukra ismerős környezetben azonban nekik állhat a zászló, megilletné a kalapemelés Szenográdi Péter alakulatát egy esetleges meglepetés esetén. Ősszel: Érsekvadkert SE-Palotás SE 0-3.

2020. március 14. (szombat), 15.00:

Mátraterenye SE (4.)-Salgótarjáni BTC (1.)

A forduló egyértelműen legkiemelkedőbb összecsapásának vághatnak neki a közvetlen élmezőnyhöz tartozó társaságok, egy kifejezetten kiélezett kilencven perc is kisülhet ebből a menetből. Ne feledjük, a magabiztosan éllovas vendégek eddigi egyetlen bajnoki vereségüket éppen mostani riválisuk ellenében szenvedték el, az odavágón nagy küzdelem végén, igen komoly bravúrt bemutatni tudott diadalmaskodni Romhányi Tamás gárdája. Lenne tehát miért visszavágniuk a ‘tarjániaknak, vélhetően pedig revánsot is akarnak majd venni a múltkori fiaskóért. Az ősszel látott formák alapján, nincs is mitől tartaniuk a fekete-fehéreknek, rendre kapott gól nélkül elérve nyertek az elmúlt három körben, önbizalommal telve húzhat újból kesztyűt Rubint Richárd armadája. A ‘terenyeiek joggal bízhatnak a számukra ismerős környezetben, pusztán amiatt, az amúgy finoman szólva sem elhanyagolgató tény miatt bosszankodhatnak, hogy eltiltás miatt csak a kispadon számíthatnak játékos-edzőjükre. Előzetesen jó kérdés, ez az adalék mennyire befolyásolhatja majd az eseményeket, nekünk van egy sanda gyanúnk, miszerint ezúttal is ezer fokon égve vetik bele magukat a küzdelembe a hazaiak, érdemes lesz résen lenniük a látogatóknak, ha folytatni szeretnék parádés szériájukat. Ősszel: Salgótarjáni BTC-Mátraterenye SE 1-2.

Cered VSE (9.)-Diósjenő SE (2.)

Kissé csalóka párbajjal van dolgunk, ugyan az újoncként továbbra is remekelő diósjenőiek favorit mivolta vitathatatlan, garantálható, hogy otthonukban nem adják majd olcsón a bőrüket a hazaiak. A cerediek ez idáig három pontot szedtek össze tavasszal, az előző két fordulóban idegenben szedtek be vállalható pofonokat, amiket valószínűleg feledtetni akarnak, maximális fordulatszámon pörögve pedig okozhatnak kellemetlenségeket a tabellán jóval előrébb tanyázó ellenfelüknek. A vendégek rendkívül fontos sikerrel melegítettek, úgy tűnik, tényleg nagyon egyben van Eőry mester társulata, ezt a szereplést pedig elképzelései szerint minél inkább elhúzná a nyugat-nógrádi brigád. Mint már az iméntiekből is látszik, vérmesebb ambícióik inkább a látogatóknak lehetnek, a cerediek érdemi előrelépésben már nem reménykedhetnek, csak a becsületük a tét, illetve hogy minél több figyelemreméltó skalpra tegyenek szert. Egyet akár most szombaton is zsebre tehetnének, az viszont tény, ebben a leosztásban a diósjenőieket illethetjük több sansszal a kezdősípszót megelőzően, akik amennyiben legjobb arcukat húzzák elő a cilinderből, legyűrhetik vetélytársukat. Ősszel: Diósjenő SE-Cered VSE 1-0.

Berkenye (5.)-Karancslapujtő KSE (14.)

Az előzetes várakozások határozottan azt súgják, toronymagas favoritként fogadhatják a bennmaradásért harcoló ellenlábasukat a második félévben még hibátlan mérleggel büszkélkedő házigazdák, veszítenivaló nélkül kelhetnek útra az idén egyébként már két ízben is fontos sikerrel jelentkező, perpillanat már a veszélyzóna fölött lévő vendégek. A berkenyeiek úgy vágtak neki a tavasznak, hogy oda szeretnének férkőzni a dobogóra, a mostanában látott produkcióik alapján pedig, ha a következő időszakban is folytatják eredményes hadjáratukat, egyre inkább learathatják igyekezetük gyümölcsét. A látogatók tíz emberrel megszerzett győzelmet tudhatnak a hátuk mögött, az biztos, önbizalmuknak jót tett a létszámhátrányban kivívott fordítás, kiemelten fontos pontokat gyűjtöttek be. A ‘lapujtőiek is tudhatják, ezen a meccsen ők csak nyerhetnek, a hazaiakat nyomja az esélyesség terhe, amennyiben pedig valamilyen formában mégis megtréfálnák a Mohácsi-alakulatot, hatványozottan kalapemelést érdemlő csínytevést tennének le az asztalra, a realitás talaján viszont kitartunk álláspontunk mellett, hogy nem ismerhetnek pardont a vendéglátók, céljaik megvalósítása érdekében mindenképpen illene nyerniük. Ősszel: Karancslapujtő KSE-Berkenye SE 1-5.

Silver Tüzép-Karancsberény (15.)-Pásztó SK (6.)

A maga nemében érdekes találkozó előtt állnak az együttesek, kifejezetten férfias küzdelemben dőlhetnek el az érdemi kérdések, nem számíthatunk kisasszonypartira. A ‘berényiek törekvései ismertek, a kiesés elkerüléséért iparkodnak, pechjükre viszont, idén még nem tudtak győzni, legutóbb tizenegy gólt beszedve maradtak alul, mely zakó az aránya miatt akkor is egy mélyütéssel ér fel, ha amúgy enyhén mondva is a vállalható kategóriába sorolható. A vendégek két vereség közé beszorították egy sikeres manővert, amiatt azonban joggal bosszankodhatnak, hogy az előző fordulóban fájó pontoknak intettek búcsút. Nincs idejük bánkódni viszont a dobogóról nyilván ettől függetlenül még nem lemondó pásztóiaknak, ezúttal idegenben köszörülhetik ki a rajtuk esett csorbát. A házigazdák is azon csapatok közé tartoznak, melyek saját pályájukon tényleg bárkit megszorongathatnak, az pedig sejthető, soros fellépésén is apait-anyait beleadva keserítenék meg a másik oldal életét Fodor Zsolt fiai. Nem is mehetnek biztosra a látogatók, oda kell figyelniük, ha nem akarnak hoppon maradni, amennyiben nem kellő elszántsággal viseltetnek majd a mérkőzés iránt, kellemetlen élményekkel is gyarapodhatnak, hiába nevezhető esélyesnek Nagy Tamás gárdája, a játéktéren is igazolni kell majd a papírformát. Ősszel: Pásztó SK-Silver Tüzép-Karancsberény 6-1.

Unicum FC Mohora (8.)-Héhalom SE (3.)

Ezt a párosítást is az előzőekben kivesézetthez hasonló módon tudjuk felvezetni, a házigazdák személyében adott egy meglepetésben bízó brigád, de a bajnokság eddig lepergő részében, egyben a tabellán látottak alapján azt mondhatjuk, inkább a nemesebb célokkal rendelkező héhalmiak lehetnek közelebb az üdvösséghez. A mezőny közepére masszív változatos mérleggel berendezkedő házigazdák sima vereséggel indították a tavaszt, ezt követően viszont kétszer is nyertek, ráadásul úgy, hogy érintetlen maradt a hálójuk, lelkiállapot terén tehát rendben lehet Mátyás Zsolt csapata. Ilyen tekintetben nem panaszkodhatnak az őszhöz hasonlóan a második félévben is menetelő, két győzelem között egy döntetlent elkönyvelő látogatók sem, akik ugyancsak kellemes élményekkel a hátuk mögött várhatják soros erőfelmérőjüket. Úgy véljük, egyáltalán nem elhanyagolhatóak a hazai pálya által kölcsönözendő előnyök, mindenképpen érdemes lesz tehát odafigyelniük a héhalmiaknak, máskülönben könnyen megégethetik magukat, egy esetleges ballépés pedig még sokba kerülhetne a végelszámolás a minél fényesebb éremért hajtó legénység szemszögéből. Ősszel: Héhalom SE-Unicum FC Mohora 2-0.

Bátonyterenyei TC (11.)-Szendehely FC (16.)

A mezőny második felében szerénykedő csapatok csaphatnak össze ebben a párharcban, ráadásul akár kiesési rangadóként is jellemezhetjük ezt a csörtét, a látogatók sereghajtó mivolta adott, a hazaiak pedig jelenleg öt pontra vannak a versenykiírás szerint már búcsút jelentő pozíciótól. Egyáltalán nem mindegy tehát, milyen végkifejlettel pereg le az ütközet, lényeges bajnoki egységeket szerezhetne meg a győztes. Istenigazából, egyik résztvevő sem sziporkázott a tavasz eddig lezajló szakaszában, a második félévben már három vereségnél tartó társaság csupán amiatt örülhetett az előző körben, hogy öt meddő fellépés után, végre valahára be tudta venni a kaput. Hasonló cipőben járnak a vendégek is, azzal a különbséggel, hogy ők legalább egy ízben már ikszeltek mostanában, maradjunk azonban annyiban, góllövés tekintetében szintén volna mit javítaniuk. A nyugat-nógrádiak számára jó ómen, eddigi egyetlen szezonbeli győzelmüket éppen soros riválisukkal szemben aratták, vélhetően tavaly szeptemberben nem hitték volna, hogy ezt követően jó darabig várniuk kell majd egy újabb eredményes küldetésre. A bátonyiak tisztában lehetnek a ténnyel, ha megint kikapnának, bizony komoly slamasztikába is kerülhetnek, éppen ezért, azt gondoljuk, Forgó Péter kellőképpen feltüzeli majd övéit, talán egy hangyányival közelebb lehetnek a bajnoki egységekhez, az sem volna azonban eszeveszett fordulat, ha nem üres kezekkel konstatálná a lefújást riválisuk. Ősszel: Szendehely FC-Bátonyterenyei TC 3-2.

Szécsény VSE (12.)-Rimóc SE (13.)

Vérbeli szomszédvári derbi is színezi ezt a fordulót, bár a gárdák mostanában látott mutatóira egyik oldalnál sem lehetnek büszkék, ne legyen kétségünk afelől, most tiszta lappal indítják útjára a labdát a felek. A győztes oldal a lelkiállapotának kiemelten fontos sikert jegyezhetne fel magának, mely diadal akár kellő impulzusokkal is felruházhatná az örömittas csapat következő hetek feladatai előtt, ráadásul a bennmaradásért folytatott harcban sem mindegy, miképpen pereg le ez a birkózás. Az év eddigi három meccsén egy remit elérő szécsényiek vállalható fiaskóval hangoltak, kis híján komoly meglepetést tettek le az asztalra, végül azonban kétgólos előnyről kikaptak. A vendégek ugyan győzelemmel kezdték az esztendőt, ezután két ízben úgy maradtak alul, hogy még csak gólt sem szereztek. Perpillanat két pont választja el egymástól a feleket a hazaiak javára, szóval egy esetleges siker segítségével előzne is Benécs Balázs társulata. Persze erről hallani sem akarnak a házigazdák, joggal számíthatunk tehát egy kiélezett viaskodásra, ahol talán otthonukból kifolyólag kicsivel közelebb lehet a győzelemhez Kelecsényi Gábor armadája, jobbik énjüket bemutatva megfricskázhatják riválisukat a szintén mindenképpen javítani akaró látogatók. Ősszel: Rimóc SE-Szécsény VSE 1-1.

error: Content is protected !!