Jöhet a tizenkettedik forduló a megye egyben

A második Héhalmot fogadja az éllovas SBTC, a Karancslapujtő ellen sem hibázna a Diósjenő, a Bátonyterenyével szemben javítana a Mátraterenye.

START HIBO Megyei I. osztály, 12. forduló:

2019. november 2. (szombat), 13.30:

Salgótarjáni BTC-Héhalom SE

A tabellára tekintve kijelenthető, hogy igazi rangadón képviseltethetik magukat a mezőny első két pozícióját elfoglaló gárdák, nem csak a soros kör, hanem a komplett őszi idény egyik leginkább várt mérkőzésén mérhetik össze tudásukat a felek. Alapjáraton véve azt mondhatjuk, a bajnokin immáron hét fellépés óta veretlen házigazdák számítanak a párharc esélyesének, nem szabad azonban elfelejteni, hogy szerdán is játszottak egy meccset, akkor az NB I-es Pakssal szemben búcsúzhattak a Magyar Kupától. Bár a fekete-fehérek búcsúja volt a realitás, kérdés, mind a kilencven perc, mind pedig a sima zakó milyen hatással volt a ‘tarjániakra, az a tény viszont határozottan feldobhatja őket, hogy jövőre érdekeltek lesznek az Amatőr Kupa fináléjában. Térjünk viszont rá a komplett szezont nézve remekelő, ez idáig pusztán egy ízben kikapó látogatókra is, ugyan két héttel ezelőtt sokkszerű betliben voltak érintettek, az előző fordulóban tükörsima sikerrel javították korábbi botlásukat, így kellemes lelkiállapotban készülhetnek, nem titkoltan azzal a céllal, hogy valamiképpen megfricskázzák riválisukat. a vendégeket irányító Győri Zoltán számára kiváltképp érdekes lehet majd a csörte, hiszen mintegy húsz évvel ezelőtt, még futballistaként segítette az akkor még az NB II-ben szereplő Stécét. Maradjunk annyiban, nyilván nem lebecsülhetőek a héhalmiak, ettől függetlenül, számukra ismerős környezetben inkább a hazaiaknak állhat majd a zászló, akik maximális fordulatszámon pörögve egy esetleges diadal révén el is lépnének az egyelőre még a nyakukban lihegő másik oldaltól.

Diósjenő SE-Karancslapujtő KSE

Toronymagas favoritként húzhatnak kesztyűt az újonc létükre az évad során kiválóan teljesítő, eddig csupán kétszer alulmaradó diósjenőiek, akik amennyiben valós tudásukat teszik le az asztalra, helybenhagyhatják a perpillanat négy szerzett pontnál tartó, a legutóbbi három körben egyaránt vereséget szenvedő vendégeket, akiknek alaposan fel kell kötniük a gatyát, ha nem akarnak csúnya pofonba beleszaladni. A nemrégiben idegenben újabb parádés diadallal előrukkoló hazaiak lelkiállapotával finoman szólva sem lehet gond, menetelésüknek köszönhetően pedig jelenleg a dobogó legalsó fokán tanyáznak, ahonnan persze már le sem akarnak kerülni, ahhoz azonban, hogy megtartsák ezt a nemes pozíciót, az ilyen és ehhez hasonlítható erőpróbáikat mellébeszélés nélkül illene lehozniuk. A ‘lapujtőiek a kiesés ellen harcolnak, az utolsó két helyezett ugyanis egy osztállyal lejjebb folytathatja a következő szezonban, hiába azonban a komoly tét, nem tudjuk elképzelni, hogy ezúttal bármilyen csínytevést húzhatna elő a cilinderből Sipkó Sándor fiatalos armadája, egyértelműen a házigazdáknak állhat a zászló, ezzel együtt, komoly kalapemeléssel illethetnénk a látogatókat, ha mégis képesek volnának rácáfolni az elhangzottakra.

Pásztó SK-Szendehely FC

Helyszín: Mátraszőlős.

A papírforma szerint ezzel a párosítással is könnyű dolgunk van, előzetesen egyáltalán nincs benne a levegőben, hogy megtréfálhatják a tabellán jóval előrébb fellelhető ellenlábasukat a mezőny leghátsó traktusában lecövekelő szendehelyiek. A hazaiak már nyolc küldetés óta nem találtak legyőzőre, az elmúlt fordulóban ráadásul hosszú időre kidőlő gólvágójuk nélkül nyertek, így ugyan kötelező sikert arattak, a maga nemében kifejezetten fontos volt, hogy Alapi Gábor nélkül megvívandó első meccsüket minél jobb eredménnyel zárják. A látogatók az előző hét találkozójukon képtelenek voltak győzni, öt küldetés óta még csak gólt sem értek el, így igen csak elő kellene rukkolniuk valamilyen feltámadással, ha borsot akarnak törni a jóval acélosabbnak tetsző riválisuk orra alá. Bárhogy csűrnénk-csavarnánk, minden érdemi tényező a hazaiak mellett szól, akik bizony már a dobogóval is szemezgetnek, ahhoz azonban, hogy valóban merészebb terveket szövögethessenek, nem ismerhetnek pardont, a lehető legegyszerűbb módon kell elbánniuk az újonccal, komoly cselekedetként kerülne be az évkönyvekbe, ha nem üres kezekkel konstatálnák a lefújást a nyugat-nógrádiak.

Palotás SE-Unicum FC Mohora

Igazi ki-ki meccsen nézhetnek egymással farkasszemet az ellentétesen hangoló résztvevők, a már három kör óta győzelem nélkül ácsingózó palotásiak legutóbb ikszeltek, a korábban öt összecsapáson keresztül nyeretlen mohoraiak viszont nem mindennapi diadallal jeleskedtek az elmúlt körben, így egészen biztosan felspannolva indulnak majd neki újabb hadjáratuknak. Az előző két otthoni fellépésüket szerzett találat nélkül elveszítő palotásiakra ráférne már egy sikerélmény, ha pedig régen nem látott énjüket teszik majd le az asztalra, le is arathatják igyekezetük gyümölcsét, ugyan a mögöttünk hagyott időszakban tényleg nem tündököltek, korábban megmutatták, hogy mire is képesek, így joggal bizakodhatnak, előbb-utóbb újra megtáltosodhatnak. Az egyelőre kérdés, ez az alkalom már most szombaton eljöhet-e, a látogatók esetében is komoly talány, vajon melyik arcukat húzzák elő a cilinderből, így bizony minden adalék azt a várakozást vetíti előre, miszerint változatos viaskodás előtt állunk, amit kis dolgok dönthetnek el, a kezdősípszót megelőzően megjósolhatatlan, ki örülhet a végén.

Szécsény VSE-Cered VSE

Nagyjából ezt a csörtét is az előzőekben már kivesézett mérkőzéshez hasonlóan tudnánk felvezetni, háromesélyes birkózásra lehet számítani, ahol akármi előfordulhat. Az iménti kijelentést attól függetlenül fenntartjuk, hogy a szécsényiek már jó ideje nem látott gödörben vegetálnak, írd és mondd, nyolc találkozót játszottak le győzelem nélkül, pusztán amiatt lehet örömük, hogy az elmúlt fordulóban némiképp reménykeltő remit értek el, amire építhetnek is a folytatásban. A színes idényben érintett, jelenleg a masszív középcsapat jelzővel nyugodt szívvel illethető látogatók két sikerrel hangoltak, a tabellán minél előrébb vágyódó alakulat ambíciói pedig kristálytiszták, így vagy úgy, de mindenképpen mennének tovább a megkezdett útjukon. Adott esetben, apait-anyait beleadva el is bánhatnak majd el vetélytársukkal a vendégek, arra azonban mérget vehetnek, hogy a hazaiak saját pályájukon nem adják majd olcsón a bőrüket, sőt egészen biztosan tartogatnak majd egyet s mást a tarsolyukban, éppen ezért számítunk kiegyenlített kilencven percre, amin nüanszok határozhatják meg a három pontig jutó társulat kilétét.

Silver Tüzép-Karancsberény-Berkenye SE

Bizonyos értelemben véve, az átlagosnál érdekesebbnek tűnő párbaj kerekedhet ki ebből a menetből, hiszen komoly talány, vajon az előző három körben még csak pontot sem gyűjtő berkenyeiek végre valahára ki tudnak-e mászni az egyre inkább mélyülő gödörből. A vendégek nem igazán lehetnek hozzászokva az eredménytelenséghez, így szintén kérdés, hogyan birkóznak ezzel meg, mert akár még az is előfordulhat, hogy soros kirándulásukon is meg kell majd izzadniuk egy szemszögükből kellemes végkifejletért. A bajnokság korábbi szakaszában kétszer sikert arató, legutóbb alulmaradó ‘berényiek esetében egyáltalán nem lesz elhanyagolható adalék, hogy éppen melyik énjükkel jelentkeznek, mert amennyiben kellő harcossággal hozakodnak elő, az otthonuk által kölcsönözendő fórok által felvértezve, akár még ők is elkaphatják az egyébként erősebbnek tetsző látogatók grabancát. A jelenleg csak a nyolcadik helyen rostokló Mohácsi-legénység számára roppant egyszerű a képlet, csak a javításban gondolkodhatnak, minden más történés blamának minősülne szemszögükből, amennyiben tényleg helyre akarják hozni az elmúlt hetek vereségeit, valahogy le kell birkózniuk a házigazdákat, még akkor is, ha nem számíthatnak kisasszonypartira.

2019. november 3. (vasárnap), 13.30:

Mátraterenye SE-Bátonyterenyei TC

Homlokegyenest másmilyen mutatókkal melegítő társulatok veselkedhetnek neki ennek a párharcnak, míg a korábban zsinórban kilenc fellépésüket veretlenül letudó házigazdák kis túlzással megdöbbentő fiaskót tudhatnak a hátuk mögött, addig a vendégek három sikeretlen fordulót követően örülhettek megint az előző hétvégén. Hiába várják azonban eltérő önbizalommal a kezdősípszót az együttesek, kár tagadni, a másik oldalnál jóval több sansszal illethetjük a mátraterenyeieket, akik mindenképpen vissza akarnak térni a helyes ösvényre, kellő odafigyeléssel pedig zsebre is tehetik a pontokat, ha már túltették magukat az említett betlin, elbánhatnak az újonccal. Persze erről hallani sem akarnak a szerteágazó idényben érdekelt, lehetőségeikhez képest minél előrébb vágyódó bátonyiak, akik elképzelésük szerint férfias küzdelemre késztetnék dobogóban gondolkodó ellenfelüket. A labda útjára indulása előtt adottak az esélyek, már csak az a kérdés, vajon a játéktéren realizálódik-e ez a papírforma az ütközetben, ahol egyébként jó ismerősök húzhatnak kesztyűt, hiszen a hazaiak közül páran a BTC futsalcsapatát is erősítik.

Érsekvadkert SE-Rimóc SE

A mezőny második felében megtalálható gárdák viaskodásáról szólhat ez az összecsapás, közös a legénységekben, hogy egyaránt sima zakókkal estek túl legutóbbi erőfelmérőiken, lenne tehát mit kiköszörülniük a rajtuk esett csorbákon. Abszolút hatpontos birkózással van dolgunk, mivel a perpillanat vetélytársukhoz képest három bajnoki egységnyi előnyt birtokló házigazdák egy esetleges sikerrel ellépnének a rimóciaktól, akik viszont egy jó eredménnyel be is érhetnek ellenlábasukat. Az idény korábbi periódusában mindkét társaság tanúbizonyságot tett róla, hogy mind pozitív, mind negatív értelemben véve bármire képes lehet, éppen ebből a tényből kiindulva, szerintünk nyíltnak ígérkezik ez a menet, kiegyenlített keretek között dőlhet el, hogy melyik brigád örülhet majd a hármassípszó hallatán. Talán az otthonuk miatt mondanánk azt, hogy egy árnyalatnyival közelebb lehetnek majd az üdvösséghez a ‘vadkertiek, amúgy jobbik énjüket bemutatva akár a látogatók is tető alá hozhatnak egy számukra pozitív végkifejletet, szóval megint oda lyukadtunk ki, nincs favoritja a párosításnak, kellőképpen megizzaszthatják a másikat a csapatok.

error: Content is protected !!