Jöhet a tizenhetedik forduló a megye egyben

Diósjenőre hivatalos az SBTC, szomszédcsatát rendeznek Palotáson, a Cered ellen tér vissza otthonába a Pásztó.

START-HIBO Megyei I. osztály, 17. forduló:

2020. február 29. (szombat), 14.00:

Diósjenő SE (2.)-Salgótarjáni BTC (1.)

A tabellán elfoglalt helyezések alapján a forduló mérkőzésén találkozhatnak a tavaszt egyaránt győzelemmel indító felek, a második pozíciót birtokló házigazdák és az éllovas látogatók párbaját azonban beárnyékolhatja a nyugat-nógrádiakat sújtó már-már példátlan hiányzási hullám. Alapjáraton véve, amennyiben mindenki hadra fogható volna a hazaiaknál, számukra ismerős környezetben akár még meg is tudnák szorítani a fekete-fehéreket, jelenlegi állapotukban viszont kisebbfajta csodára volna szükség ahhoz, hogy visszavágjanak az őszi zakóért. A diósjenőiek legutóbbi fellépése után négy alapemberük is eltiltott lett, ha ez pedig nem volna elég, a napokban influenzás megbetegedések is nehezítették az így kiváltképp nehéz menet elébe néző társulat dolgát. A ‘tarjániaknak persze egyáltalán nem kell foglalkozniuk az ellenfelükkel kapcsolatos adalékokkal, ahogy ebben a bajnokságban mindig, ezúttal is esélyesként húzhatnak kesztyűt, amennyiben pedig valós tudásukat húzzák elő a cilinderből, felülkerekedhetnek az igen csak megrostált vetélytársukon. Ősszel: Salgótarjáni BTC-Diósjenő SE 8-0.

Palotás SE (7.)-Héhalom SE (3.)

Ez a csörte is kiemelkedik a soros kör kínálatából, igazi szomszédvári rangadó keretein belül képviseltethetik magukat a második félévet egymáshoz hasonlóan sikeres manőverrel kezdő résztvevők. Nem is olyan régen egy edzőmérkőzésen is összefutottak a gárdák, akkor a mostani hazaiak örülhettek. Az akkori gyakorló meccs persze több szempontból is lényegtelen, a közelgő derbi lesz az igazi erőfelmérő. A palotásiak vízválasztóként is tekinthetnek a meccsre, mivel amennyiben kikapnának, végérvényesen el kellene búcsúzniuk attól, hogy a későbbiekben nemesebb ambíciókért harcoljanak, győzelem esetén viszont négy pontra megközelítenék riválisukat. A presztízs mellett tehát ez a tényező is növeli a tétet, minden téren férfias küzdelemre van kilátás. A vendégek kiemelten fontos sikerrel hangoltak, céljaik pedig adottak, minél fényesebb éremmel fejeznék be az idényt. Ezúttal újra méltó ellenféllel birkózhatnak egy jót, a legjobb énjükre lesz szükség ahhoz, hogy bevegyék a házigazdák erődítményét. Összességében teljes nyugalomban megállapítható, a szó szoros értelmében bármit felvonultathat ez a csata, kis dolgok határozhatják meg, melyik brigád örülhet majd a lefújáskor. Ősszel: Héhalom SE-Palotás SE 1-0.

Pásztó SK (5.)-Cered VSE (8.)

Ez a párosítás is beleillik az adott forduló érdekesebbnek nevezhető mérkőzéseinek sorába, azon túl, hogy masszív viaskodásnak nézünk elébe, kiváltképp színes tény, hogy a nemrégiben vállalható vereségen túleső pásztóiak majdnem négy év után ölthetnek ismét szerelést otthonukban. Az biztos, hogy a már jó ideje oly várt alkalom eljövetele még inkább feltüzeli a házigazdákat, egy ezer fokon izzó ellenlábassal találhatják szemben magukat a hárompontos küldetéssel melegítő látogatók. A vendéglátók nem titkolt célja, hogy érmes pozíciót birtokolva fejezzék be ezt az évadot, ahhoz azonban, hogy a folytatásban valóban standardan ott legyenek a közvetlen élmezőnyben, most így vagy úgy, de két vállra kellene fektetniük a bármire képes ceredieket. Nagy talány, Oláh Teofil legénysége éppen melyik arcával rukkol elő, maximális fordulatszámon pörögve akár rágós falatnak is bizonyulhatnak, mindent összevetve viszont úgy érezzük, ez a bajnoki a hazaiaknak jóval többet jelent egy átlagos meccsnél, a meglévő elszántságukkal pedig be is darálhatják a másik oldalt, immáron tényleg a számukra ismerős környezet által járó előnyökkel felvértezve. Ősszel: Cered VSE-Pásztó SK 4-4.

Unicum FC Mohora (9.)-Karancslapujtő KSE (15.)

Egyáltalán nem lefutott találkozóval van dolgunk, ugyan a házigazdák jó pár hellyel előrébb tanyáznak a kiesés ellen harcoló ‘lapujtőieknél, egy abszolút kiegyenlítettnek ígérkező kilencven percre számítunk. Homlokegyenest másmilyen mérleggel hangoltak a csapatok, a mohoraiak simán alulmaradtak, a vendégek pedig könnyedén nyertek a tavaszi start során. A hazaiak mellett szól, hogy már korábban is bizonyították, főleg saját pályájukon képesek megvillogtatni oroszlánkörmeiket, az pedig sejthető, mindenképpen kiköszörülnék a rajtuk esett csorbát. Sipkó Sándor társasága megerősödött a mögöttünk hagyott átigazolási időszakban, a múltkori diadal sem a véletlen műve volt, evés közben jön meg az étvágy alapon pedig menne tovább a megkezdett úton az utolsó előtti pozícióból minél előbb elmozdulni akaró brigád. A közelgő birkózás folyamán szerintünk nagyjából megegyező esélyekkel szállnak ringbe az együttesek, előzetesen sem ide, sem oda nem mernénk letenni a voksunkat, nüanszokon múlhat, hogyan ér véget ez az ütközet.Ősszel: Karancslapujtő KSE-Unicum FC Mohora 0-3.

Silver Tüzép-Karancsberény (14.)-Érsekvadkert SE (10.)

Több változatos csörte is színezheti ezt a kört, ezt a kijelentést pedig ugyancsak méltán erősíti ez a párharc, az egyaránt fiaskóval melegítő alakulatok határozottan kijavítanák múltkori ballépésüket. A ‘berényiek alsóházi menetben szedtek be pofont, így duplán lenne mit feledtetniük, az előző fordulóban kis híján meglepetést szerző, végül a második helyezettet csak megszorítani tudó ‘vadkertiekkel szemben. Perpillanat hat bajnoki egység van a résztvevők között a látogatók javára, akik egy újabb sikerrel végérvényesen leszakíthatnák magukról a másik oldalt, vereség esetén viszont már visszafelé is érdemes volna majd figyelgetniük a későbbiekben. Ezt persze nyilván mindenképpen el akarja kerülni Szenográdi Péter társulata, apait-anyait beleadva pedig le is arathatja majd igyekezete gyümölcsét a masszív középcsapatnak mondható gárda. A bennmaradásért iparkodó hazaiak leginkább az ismerős környezetben bízhatnak, ebben a tényezőben viszont elég erőteljesen, valamicskét pedig nyomhat is a latba ez a fór az egyébként a kezdősípszót megelőzően megjósolhatatlannak tetsző mérkőzés lefolyása kapcsán. Ősszel: Érsekvadkert SE-Silver Tüzép-Karancsberény 3-0.

Szécsény VSE (12.)-Szendehely FC (16.)

Búfelejtésben reménykedő, a legutóbbi erőfelmérőiket sima zakókkal záró társaságok nézhetnek egymással farkasszemet ezen a szintén nem teljes egészében lefutott meccsen. A Canossa-járásuknak véget vetni nem tudó, a negyedik forduló óta nyeretlen szendehelyiek már nagyon ki lehetnek éhezve egy jó eredményre, az előző hat fellépésén elkönyvelt végkifejleteket rendre lehajtott fejekkel konstatáló legénységnek alaposan össze kellene magát kapnia ahhoz, hogy képes legyen megújulni. Talán haloványan amiatt bizakodhatnak, hogy a hazaiak sem tündököltek mostanában, az elmúlt hétvégén csúnya mélyütésbe beleszaladó armada zsinórban négy bajnoki vereségnél jár. Az nyugodt szívvel kijelenthető, a szécsényiek nem igazán botolhatnának megint, ebben az esetben ugyanis nem tudnának ellépni a közvetlen veszélyzónától. A labda útjára indulása előtt amolyan zárszó gyanánt azt mondanánk, közelebb lehetnek a sikerhez a tabellán előrébb fellelhető házigazdák, de nem írhatják le a nagy számok törvényében rendületlenül bízó sereghajtót sem. Ősszel: Szendehely FC-Szécsény VSE 2-5.

2020. március 1. (vasárnap), 14.00:

Mátraterenye SE (4.)-Rimóc SE (13.)

A mostani forduló talán legegyoldalúbbnak tűnő mérkőzésén húzhatnak kesztyűt a felek, a papírforma azt diktálja, csak az lehet a kérdés, hány góllal győzedelmeskednek a felbőszített ‘terenyeiek. Teljes mértékben eltérő mérleggel melegítettek a gárdák, a fiaskójuk miatt a dobogóról is lecsúszó hazaiak fájó pofont gyűjtöttek be, velük szemben viszont a rimóciak az önbizalmuknak egészen biztosan sokat jelentő sikerre tettek szert egy közvetlen riválisuk ellenében. Ez persze egy abszolút másmilyen jellegű párharc lesz, nem igazán lehet összehasonlítani a két brigádot, amennyiben legjobb tudásuk szerint fociznak majd a házigazdák, móresre taníthatják a bennmaradást zászlajára tűző Benécs-legénységet. Minden fontosabb tényező Romhányi Tamás társulata mellett szól, otthonában nem ismerhet pardont az érmet jelentő pozícióban minél hamarabb visszavágyódó csapat, komoly kalapemeléssel illethetnénk a vendégeket, ha bármilyen formában képesek volnának borsot törni acélosabbnak kinéző riválisuk orra alá. Ősszel: Rimóc SE-Mátraterenye SE 1-7.

Bátonyterenyei TC (11.)-Berkenye SE (6.)

Ennek a mérkőzésnek is megvan az egyértelmű favoritja, nevezetesen a berkenyeiek, akik úgy tűnik, komolyan gondolják tavaszi feltámadásukat, hiszen az előző körben rögtön sima sikerrel rukkoltak elő. Gyorsan hozzátennénk, egy eredményből még nem szabad komolyabb következtetést levonni, az mindenesetre már látszott az elmúlt hétvégén, hogy mire is képesek a látogatók, ha jó napot fognak. Az idegenbeli vereséggel melegítő hazaiak csak remélhetik, ezúttal erről nem lesz szó, Forgó Péter fiainak pusztán maximális odaadással lehet sanszuk vasárnap délután. A bátonyiak vállát joggal nyomhatja a teher, miszerint az előző öt fellépésükön rendre kikaptak, ráadásul a mögöttünk hagyott négy bajnoki körben még a kapuba sem tudtak találni. A legégetőbb kérdés tehát a BTC részéről, hogy ki fog gólt lőni?! A vendégek tudhatják, az ilyen és hasonló jellegű erőpróbáikat mellébeszélés nélkül kell egymás után behúzniuk, ha tényleg oda szeretnének férkőzni a dobogóra, közelgő kirándulásukon sem hibázhatnak, járna a dicséret a házigazdáknak, ha bármilyen formában kéepsek volnának megfricskázni a másik oldalt. Ősszel: Berkenye SE-Bátonyterenyei TC 7-1.

error: Content is protected !!