Jöhet a tizenhatodik forduló a megye egyben

A Pásztót fogadja az SBTC, Hatvanban csap össze a Héhalom és a Mátraterenye, Érsekvadkertre hivatalos a Diósjenő.

START-HIBO Megyei I. osztály, 16. forduló:

2020. február 22. (szombat), 14.00:

Salgótarjáni BTC (1.)-Pásztó SK (5.)

Helyszín: Tóstrandi Sporttelep.

Azt nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy mindkét brigád kellő önbizalommal veselkedhet neki a tavaszi rajtnak. Az éllovas házigazdák télen is jobbnál-jobb edzőmérkőzés eredményekkel jeleskedtek, honi NB III-as csapatok mellett szlovák harmadik ligás ellenfeleket is megvertek, ráadásul még tovább erősítették játékosállományukat. Hasonlóképpen derülten készülhetnek a látogatók, akik az őszi idényt tizenkét meccset felölelő veretlenségi szériával fejezték be, ezt a sorozatot pedig a holtszezonban is folytatták, mindhárom gyakorló meccsüket behúzták, időközben pedig az NB I-es is megjáró Almási Lászlóval tették acélosabbá keretüket. Lelkiállapot terén tehát mindkét oldal jól nézhet ki, azt azonban kár tagadni, ennek a párbajnak bizony a ‘tarjániak az esélyesei, legjobb arcukat bemutatva nem ismerhetnek pardont, jókora kalapemeléssel illethetnénk a nyilván az elhangzottakat majd minden erejükkel megcáfolni akaró vendégeket, ha bármilyen formában borsot tudnának törni riválisuk orra alá. Ősszel: Pásztó SK-Salgótarjáni BTC 0-6.

Héhalom SE (4.)-Mátraterenye SE (3.)

Helyszín: Hatvan, Népkerti Sporttelep.

A tabellára kukkantva megállapítható, a forduló rangadóján csaphatnak össze az éppen egymás mellett tanyázó felek, férfias küzdelemnek nézünk elébe, ahol egyáltalán nem mindegy, milyen végkifejlet születik. A ‘terenyeiek perpillanat csak jobb gólkülönbségük miatt előzik meg a hazaiakat, így egyértelműen kimondható, hatványozottan lényeges pontokra tehet szert az esetlegesen győztes armada. A felkészülési időszak talán valamivel jobban telt a héhalmiaknál, azt viszont nem tudhatjuk, a minél fényesebb éremért iparkodó látogatók éppen melyik arcukat húzzák majd elő a cilinderből. A párharc érdekessége, hogy Nógrád határain túl, a hatvani műfüves pályán képviseltethetik magukat az egymás közvetlen vetélytársainak számító gárdák, akik így abszolút semleges környezetben birkózhatnak egy jót. Szerintünk teljes mértékben háromesélyesnek tűnik ez a csörte, előzetesen sem ide, sem oda nem mernénk voksolni, kis dolgok dönthetnek. Ősszel: Mátraterenye SE-Héhalom SE 0-3.

Berkenye SE (6.)-Unicum FC Mohora (8.)

A szó szoros értelmében hatpontos találkozón húzhatnak kesztyűt a résztvevők, a jelenleg ellenfelüktől három bajnoki egységgel lemaradó mohoraiak egy győzelem segítségével beérhetnék vetélytársukat. Arra persze mérget vehetünk, erről hallani sem akarnak a még mindig dobogós helyezésben bízó hazaiak, akik egy siker jóvoltából leszakítanák magukról ellenlábasukat, majd folytatnál tovább oly vágyott felzárkózásukat. Komolyabb mozgásra inkább a vendégeknél került sor télen, bár való igaz, náluk sem jegyezhettünk fel eszeveszett jövés-menést. A gyakorló meccseiken változatos mérlegre tettek szert a csapatok, ezen tényezőből kiindulva pedig nem is volna könnyű favoritot megjelölni. A számukra ismerős környezetből kifolyólag véljük úgy, inkább a berkenyeieknek állhat a zászló, a látogatóknak maximális fordulatszámon kellene pörögniük ahhoz, hogy képesek legyenek megfricskázni a másik oldalt. Ősszel: Unicum FC Mohora-Berkenye SE 2-1.

Cered VSE (9.)-Bátonyterenyei TC (11.)

Masszív csatározásra van kilátás ebben a párosításban, kiegyenlített keretek között küzdhetnek meg egymással a hasonló erősségűnek tetsző alakulatok. A ceredieknél sokáig még az is kérdéses volt, egyáltalán tudják-e folytatni a bajnokságot, Oláh Teofil azonban igazi vezérhez méltó módon összekapta társulatát, így nem lett csonka a mezőny. A látogatók mondhatni, kényelmesen hangoltak, ők indították el legkésőbb a téli felkészülést, vélhetően azonban ez az adalék nem fog majd sokat nyomni a latba, sem szombaton, sem pedig a későbbiek során. A hétvégén egy igazi ki-ki meccsnek veselkedhetnek neki a legénységek, ugyan a saját pályájuk által kölcsönözendő előnyükbe joggal kapaszkodnának bele a házigazdák, apait-anyait beleadva a vendégek is behúzhatják ezt a viaskodást, a kezdősípszót megelőzően nem mernénk egyértelműen tippelni, nüanszokon múlhat, ki örülhet a végén. Ősszel: Bátonyterenyei TC-Cered VSE 2-1.

2020. február 23. (vasárnap), 14.00:

Érsekvadkert SE (10.)-Diósjenő SE (2.)

Ez lehet az az összecsapás, amikor véleményünk szerint nagy butaság volna a táblázaton elfoglalt pozíciók alapján latolgatni, ugyan az aktuális rangsorban jóval előrébb fellelhető diósjenőiek valamelyest valóban közelebb lehetnek majd az üdvösséghez, egy sanda gyanúnk szerint viszont érdemes lesz odafigyelniük, egyáltalán nem volna meglepetés, ha nem üres kezekkel konstatálná a lefújást Szenográdi Péter együttese. A ‘vadkertiek zömében jól sikerült edzőmérkőzésekkel hangoltak, de amire kiváltképp alapozhatnak, hogy három embert is igazoltak a kezdőcsapatukba, így erősebbé válva várhatják a tavaszt. Persze szintén acélosabbá váltak a látogatók, akik két fontos transzfert is nyélbe ütöttek, Eőry Tibor társulata célja adott, megtartaná perpillanat birtokolt helyezését az ősz meglepetéstársulata. Az biztos, hogy mindkét brigádnak alaposan meg kell majd harcolnia a szebb napokat is megélő, mostanra földes pályává avanzsáló “játéktérrel”, ez a negatív tényező igen csak meghatározhatja az egyébként nyíltnak ígérkező meccs színvonalát, kiváltképp igaz lehet, hogy megküzdhetnek a pontokért a gárdák. Ősszel: Diósjenő SE-Érsekvadkert SE 3-1.

Szendehely FC (16.)-Palotás SE (7.)

Ez a párbaj is kissé csalókának tűnhet, bár itt azért valóban egyértelmű esélyesként tekinthetünk a látogatókra, a realitások talaján maradva, lehető legjobb énjükkel kellene előrukkolniuk a sereghajtó hazaiaknak ahhoz, hogy feltartóztassák ellenfelüket. A játékoskeretüket illetően állandóságra esküdő palotásiak betliszerű fiaskóval fejezték be az őszt, elképzelésük szerint nem lépnének ismét ugyanabba a mederbe, a meccset komolyan véve, kellő elszántsággal tennének meg mindent a minél jobb eredményért. A télen valamicskét erősödő házigazdák tudhatják, a második félévben bizony el kell kezdeniük gyűjtögetni a bajnoki egységeket ahhoz, hogy bennmaradjanak, és ugyan az elszántságukkal vélhetően nem lesz probléma, a kérdés, hogy ez majd milyen végkifejletekkel párosul az elkövetkezendő időszakban. A vendégek szintén szeretnének minél előrébb lépegetni tavasszal, bizonyosfajta felzárkózás pedig még reális is lehet, ehhez azonban vasárnap mellébeszélés nélkül illene nyerniük, megérdemelnék a szendehelyiek a kalapemelést egy esetleges csínytevés kivitelezésekor. Ősszel: Palotás SE-Szendehely FC 4-1.

Karancslapujtő KSE (15.)-Szécsény VSE (12.)

A télen ellentétes történéseken túleső társulatok szállhatnak ringbe ezen az alsóházi ütközetben, a több régi-új embert igazoló ‘lapujtőiek terveik szerint minél előbb elmozdulnának a kiesést érő pozícióból, soros fellépésükön pedig akár meg is tehetik az első lényeges lépést. Riválisukkal ellentétben, a vendégeknél nem telt zökkenőmentesen a holtidény, jó pár játékosát is elveszítette a jövőben még inkább fiatalokra támaszkodni akaró csapat, hogy a folytatásban milyen szereplés tehet majd le az asztalra Kelecsényi Gábor legénysége, az egyelőre nagy talány. Közelgő erőpróbájukon az ismerősebb helyszín miatt véljük úgy, inkább a házigazdák számítanak esélyesnek, nagy valószínűséggel Sipkó Sándor tartogat egyet s mást a tarsolyában, hogy mihamarabb elmozdítsa övéit a veszélyzónából, egy vasárnapi siker pedig rögtön jót tenné fiatalos garnitúrája lelkivilágának, még akkor is, ha ez a manőver nem feltétlenül ígérkezik sétagaloppnak a látogatókkal szemben, akik akár úgy is érezhetik, lehet keresnivalójuk. Ősszel: Szécsény VSE-Karancslapujtő KSE 2-1.

Rimóc SE (14.)-Silver Tüzép-Karancsberény (13.)

Ezt a csatát még inkább nevezhetjük alsóházi viaskodásnak, a tabellán egymás mellett megtalálható, ráadásul ez idáig egyforma pontszámot gyűjtő gárdák egy teljességgel háromesélyesnek kinéző kilencven perc keretein belül mérhetik össze tudásukat. Azt, hogy melyik alakulatnál sikerült jobban a felkészülés és az átigazolási időszak, még nem igazán tudhatjuk, nagyjából hasonlóképpen alakultak a dolgok a bennmaradásért hajtó klubok háza táján. A második félévben közvetlen vetélytársakként iparkodhatnak majd a minél jobb helyezésért a felek, így egyáltalán nem mindegy, ezúttal milyen eredménnyel pereg le találkozójuk, kiemelten fontos pontokat tehetne zsebre a lefújáskor örvendő oldal. Előzetesen egy abszolút nyílt, kiegyenlített mérkőzés van benne a levegőben, talán az otthonuk által kicsikét közelebb lehetnek a győzelemhez a rimóciak, de az sem volna ördögtől való cselekedet a vendégek részéről, ha ki tudnának babrálni riválisukkal. Ősszel: Silver Tüzép-Karancsberény-Rimóc SE 2-4.

error: Content is protected !!