Jöhet a tizenharmadik forduló a megye egyben

Rimócon sem lassítana az SBTC, a Szendehely ellen menne tovább a Diósjenő, Berkenyére látogat a Mátraterenye, Héhalomra hivatalos a Pásztó.

START HIBO Megyei I. osztály, 13. forduló:

2019. november 9. (szombat), 13.30:

Berkenye SE-Mátraterenye SE

A forduló egyik legérdekesebbnek tetsző mérkőzésén csaphatnak össze az egyaránt győzelemmel melegítő felek, ugyan a berkenyeiek finoman szólva sem tündököltek az elmúlt hetekben, van egy sanda gyanúnk, miszerint Mohácsi László alakulata ezúttal bizony tartogathat egyet s mást a tarsolyában. A házigazdák nyilván többet vártak ettől a szezontól, és ugyan még nem kell elköszönniük egy előkelőbb pozícióból, ahhoz, hogy odaférkőzzenek a dobogóra, már semmiképpen sem szabadna megbotolniuk. Ebből a szempontból, szombaton hatványozott jelentőséggel bíró mérkőzésen lehetnek érdekeltek a riválisától jelenleg hét ponttal lemaradó nyugat-nógrádiak, akik bár egy meccsel kevesebbet játszottak ez idáig, egy újabb fiaskó végzetes következményekkel járna, igen csak eltávolodna az éremszerzés lehetősége. A korábbi sokkszerű betlijüket sima diadallal feledtető látogatók jó hangulatban készülődhetnek, nem titkoltan azzal a céllal, hogy így vagy úgy, de lebirkózzák vetélytársukat, maximális fordulatszámon pörögve pedig siker is koronázhatja a Romhányi-társulat törekvéseit. Maradjunk annyiban, mint a felvázoltakból is kitűnik, szerintünk teljes mértékben háromesélyes csörtével van dolgunk, ami előzetesen megjósolhatatlan, akármi megtörténhet majd a pályán.

Héhalom SE-Pásztó SK

Ezen találkozót megelőzően szintén sötétben tapogatózunk, ugyancsak túlzás nélkül kijelenthető, hogy igazi ki-ki meccsel van dolgunk, ahol nüanszok dönthetnek. Ráadásul egyáltalán nem mindegy, miképpen ér véget a viaskodás,hiszen győzelem esetén ellépnének riválisuktól a hazaiak, amennyiben viszont kikapna Győri Zoltán brigádja, a másik oldal előzne. Ellentétesen hangoltak a tabellán egyébként éppen egymás mellett tanyázó résztvevők, míg a házigazdák rangadón szenvedtek fájó vereséget, addig a pásztóiak zsinórban kilencedik küldetésükön maradtak veretlenek, ráadásul ismét megóvták kapujukat a góltól. Megemlítendő, hogy bár a vendégek a súlyos sérülés miatt kidőlő Alapi Gábor személyében elvesztették mesterlövészüket, ez eddig nem látszott meg a teljesítményükön, az azóta lepergő összecsapásokat is behúzta a remek szériában lévő legénység. Nyugodt szívvel megállapítható, férfias küzdelemre van kilátás, ugyan az ismerősebb helyszín a mindenképpen javítani akaró héhalmiak malmára hajthatja a vizet, apait-anyait beleadva akár idegenben is felülkerekedhetnek közvetlen vetélytársukon a vendégek, szóval bárhogy csűrjük-csavarjuk, nem jutunk előrébb, háromesélyes ez a rangadó.

Bátonyterenyei TC-Palotás SE

Ennek a párosításnak sincs favoritja, bár a palotásiak perpillanat öt hellyel előrébb tanyáznak, mint a finoman mondva is változatosan lépegető hazaiak, mérget vehetünk rá, hogy nem adja majd olcsón a bőrét az újonc, sőt éppen ellenkezőleg, szokásukhoz híven, otthonukban ismét ezer fokon nehezítenék meg ellenlábasuk feladatát a bátonyiak, akikkel kapcsolatban komoly talány, honnan ered a kétarcúság, hiszen idegenben teljesen másik énjét mutatja az egyelőre masszív középcsapatként jellemezhető armada. A látogatók szemszögükből kifejezetten várt sikerre tettek szert az előző körben, a korábban három fordulót nyeretlenül letudó társaság önbizalmának jót tehetett az újbóli győzelem. Az említett eredményes hadjárat kellőképpen feltüzelheti Jele Zoltán fiait, jó hangulatban kelhetnek útra, nem titkoltan azzal az ambícióval, hogy tovább haladjanak a helyes ösvényen. Ki tudja, lehet, erre képesek is lesznek a vendégek, az tuti, nem számíthatnak kisasszonypartira, minden labdáért meg kell majd harcolniuk ezen az abszolút nyíltnak ígérkező összecsapáson, a vélhetően ismét harcos arcukkal előrukkoló házigazdák ugyanis elképzeléseik szerint minél inkább rágós falatnak bizonyulnának.

Cered VSE-Érsekvadkert SE

Jelenleg egyforma bajnoki egységgel rendelkező alakulatok képviseltethetik magukat ebben a csörtében, ettől függetlenül azonban papírforma szerint ezt a mérkőzést már könnyebb felvezetnünk, az elmúlt fordulóban feljegyzett gyatra végkifejlet ide vagy oda, ezúttal minden adott lehet a hazaiaknak ahhoz, hogy villámgyorsa kiköszörüljék a rajtuk esett csorbát. Homlokegyenest másmilyen mutatókkal melegítettek a gárdák, hiszen a ‘vadkertiek hatpontos küldetést húztak be nemrégiben, így jókedvűen veselkedhetnek neki a következő erőpróbának. Ahogy már pedzegettük, a cerediek csúfos zakót tudhatnak a hátuk mögött, mely fiaskó vélhetően még él is az emlékezetükben, ennek pedig soros ellenfelük ihatja meg a levét, fel kell kötniük a gatyát a látogatóknak, ha nem akarnak csúnyán hoppon maradni. Ezen kilencven perc folyamán a saját pályájuk nyomhat igen sokat a latba a hazaiak javára, ezt a komoly adalékot kellene valahogy kiküszöbölniük a látogatóknak ahhoz, hogy ne üres kezekkel hagyhassák majd el a játékteret, ez esetben pedig egy megsüvegelendő végkifejletet tenne le az asztalra Szengrádi Péter garnitúrája.

Unicum FC Mohora-Szécsény VSE

Ezen párharc előtt is ellentétes eredményeket könyvelhettek el a felek, a korábbi szereplésekhez viszonyítva, a csavar a történetben az, hogy a mohoraiak kikaptak, a látogatók viszont tekintélyes szünet után újra diadalmaskodtak, mindezt tették nyolc sikertelen manővert követően, nem akármilyen gólkülönbséggel. A szóban forgó győzelem egyáltalán nem volt benne a levegőben, kalapemelést érdemlő tettek hajtottak végre a szécsényiek, akik evés közben jön meg az étvágy alapon mennének tovább ezen az úton és valahogy megleckéztetnék mostani riválisukat is. Ez persze egyáltalán nem tűnik könnyedén kivitelezhető cselekedetnek, a hazaiak már tanúbizonyságot tettek róla, hogy számukra ismerős környezetben nem egyszerű őket két vállra fektetni, az pedig garantálható, hogy ezúttal mellébeszélés nélkül javítanák ki legutóbbi kisiklásukat. Szerintünk ezen a meccsen is nagyjából azonos esélyekkel felruházva szállnak ringbe a csapatok, bár a már ismertetett tényező valamivel a házigazdák irányába billentheti el a mérleg nyelvét, az sem volna ördögtől való cselekedet a vendégek részéről, ha nem üres kezekkel konstatálnák a lefújást.

2019. november 10. (vasárnap), 13.30:

Rimóc SE-Salgótarjáni BTC

A forduló legegyoldalúbbnak kinéző párbaján találkozhatnak a másfajta kávéházként jellemezhető társulatok, kár tagadni, pusztán az lehet kérdés, hány góllal győzedelmesnek az immáron nyolc bajnoki óta veretlen, elmúlt hét küldetésükön pardont nem ismerő vendégek. A rimóciak alsóházi viaskodásban elszenvedett vereséggel hangoltak, most viszont felszabadultan, mindenféle görcsösségtől mentesen várhatják a kezdősípszót, szemszögükből már az is üdvözölendő tettnek minősülne, ha kis ideig meg tudnák nehezíteni a hatványozottan erősebbnek tetsző éllovas hárompontos kirándulását. A pontvadászatban gólt is csak elvétve kapó, parádés szériában állomásozó fekete-fehérek kellő odafigyeléssel akár ismét előhúzhatnak egy simább sikert a cilinderből, amennyiben a mérkőzés teljes egészét komolyan veszik, csúnya végük lehet a hazaiaknak, akik talán haloványan az emlékezetükbe kapaszkodhatnak, ne feledjük, nemrégiben némiképp hasonló szereposztásban igen kiemelkedő bravúrt mutatott be Benécs Balázs együttese. Budán azonban csak egyszer volt kutyavásár, kitartunk azon vélekedésünk mellett, miszerint a foci örök közhelyen kívül semmilyen épeszű érv nem sorakoztatható fel a házigazdák mellett, akik ezúttal még keményebb fába vágják a fejszéjüket, nem hibázhat a listavezető.

Diósjenő SE-Szendehely FC

Nyugat-Nógrádot képviselő csapatok részvételével kerülhet sor erre a szintén simának ígérkező kilencven percre, a realitások talaján maradva kimondható, ennek a meccsnek is megvan a toronymagas favoritja, az újonc létükre parádés idényt futó, már a második helyen álló diósjenőiek akkor érnek igazán valamit eddigi menetelésükkel, ha most behúzzák a kötelező egységeket. A nyolc fellépés óta nyeretlen, legutóbbi hat erőpróbájukon ráadásul még a kapuba betalálni sem tudó vendégek joggal bosszankodhatnak, alaposan össze kellene magukat kapniuk ahhoz, hogy meginduljanak fölfelé a tabellán. Gyakorlatilag főnixmadárszerű feltámadásként jellemezhetnénk, ha mostani kirándulásuk alkalmával intenének búcsút gyatra periódusuknak a szendehelyiek, akiket azért megillet a dicséret is, hiszen ramaty sorozatuk ellenére hétről-hétre becsülettel harcolnak. Visszatérve a szezon meglepetéscsapatának számító házigazdákra, lassacskán meg kell barátkozniuk a ténnyel, hogy egyre gyakrabban számítanak majd esélyesnek, de ha ez az édes tehet menni fog, tovább gyűjtögethetik a pontokat, kezdésképpen vasárnap délután.

Karancslapujtő KSE-Silver-Tüzép Karancsberény

Vérbeli szomszédvári rangadó színezi ezt a fordulót, ugyan az évad már lepergő szakaszában egyik legénység sem tündökölt, ne legyen kétségünk afelől, hogy ezen a derbin elfelejtik eddigi gyengélkedésüket és a múltat maguk mögött tudva tennének majd meg minden tőlük telhetőt egy minél jobb eredményért. Mivel mindkét armada a kiesés elkerüléséért harcol, az ugyancsak nem elhanyagolható mértékű presztízsen kívül a bennmaradás szempontjából sem mindegy, miképpen zárnak az egymás közvetlen riválisainak számító felek, az esetleges győztes kiemelten fontos bajnoki egységekre tehetne szert. Az előző négy találkozójukon alulmaradó, az idényben már többször is balszerencse által sújtott ‘lapujtőiek egy siker segítségével megelőznék a másik oldalt, amennyiben viszont a két vesztes fellépéssel melegítő látogatók volnának képesek nyerni, öt ponttal húznának el vetélytársuktól. A kezdősípszó előtt nem lehet és nem is akarunk sem ide, sem oda bökni, a saját játéktér miatt talán egy hangyányival a házigazdáknak állhat a zászló, legjobb énjüket bemutatva azonban a ‘berényiek is learathatják igyekezetük gyümölcsét, tehát maradjunk annyiban, kis dolgokon múlhat, melyik brigád örülhet a lefújáskor., kifejezetten nagy csatára van kilátás.

error: Content is protected !!