Jöhet a tizenegyedik forduló a megye egyben

Szendehelyen sem lassítana az SBTC, Mohorán folytatná sorozatát a Mátraterenye, az Érsekvadkert ellen javítana a Héhalom, a Diósjenővel csap össze a Berkenye.

START-HIBO Megyei I. osztály, 11. forduló:

2019. október 26. (szombat), 13.30:

Unicum FC Mohora-Mátraterenye SE

Abszolút ellentétes előjelekkel hangoló gárdák mérhetik össze tudásukat ebben a párbajban, míg a gödörben lévő, immáron öt mérkőzés óta nyeretlen mohoraiak egy ideje nem találják a ritmust, addig a sima sikerrel melegítő látogatók nem kaptak ki a legutóbbi kilenc körben. Érdekes kérdés, az újabb csúnya fiaskóval hangoló házigazdák vajon mikor kecmereghetnek ki a gödörből, mert az biztos, hogy jóval többre képes Mátyás Zsolt társulata, ahhoz viszont, hogy ezt a vélekedést ismét alá tudják támasztani, előbb-utóbb le kellene tenniük az asztalra egy szemszögükből pozitív végkifejletet. A minél fényesebb éremért hajtó ‘terenyeiek bombaformában várhatják a kezdősípszót, nem titkoltan azzal a céllal, hogy felülkerekedjenek az újoncon, amennyiben pedig maximális fordulatszámon pörögve vetik bele magukat a küzdelembe, közelebb is lehetnek majd a három pont megszerzéséhez. Gyorsan hozzá tennénk azonban, hiába a házigazdák gyenge szériája, számukra ismerős környezetben akár rágós falatnak is bizonyulhatnak, éppen ezért, nem árt résen lenniük a vendégeknek, ha nem akarják megütni a bokájukat.

Héhalom SE-Érsekvadkert SE

A maga nemében kellő várakozás előzi meg ezt a csörtét, hiszen a bajnokság követőit joggal foglalkoztathatja, vajon az előző fordulóban talán a komplett őszi szezon legdurvább meglepetésében negatív értelemben érintett héhalmiak esetében pillanatnyi kihagyásról van szó vagy pedig akár egy kisebbfajta gödörbe is bekerülhetnek. Erre a talányra hamarosan választ kapunk, a papírforma szerint favoritként húzhat kesztyűt Győri Zoltán alakulata. Arra mérget vehetünk, hogy az évadbeli veretlenségüktől elköszönő, ráadásul a listavezető pozícióról is lekerülő házigazdák mindenképpen ki szeretnék majd köszörülni a rajtuk esett méretes csorbát, amennyiben pedig korábbi énjükkel rukkolnak elő, el is bánhatnak a szeszélyes másik oldallal. A felemás mérleggel rendelkező ‘vadkertiek egy felejthető gól nélküli remit tudhatnak a hátuk mögött, ugyan az előző két fellépésükön nem kaptak ki, ezúttal ők is tisztában lehetnek a ténnyel, miszerint ezúttal kemény fába vághatják fejszéjüket, gyakorlatilag vesztenivaló nélkül kelhetnek útra. Maradjunk annyiban, sokkoló betli ide vagy oda, határozottan a hazaiaknak állhat a zászló, megilletné a kalapemelés a látogatókat, ha bármilyen formában meg tudnák tréfálni az erősebbnek tetsző ellenfelet.

Berkenye SE-Diósjenő SE

A hétvége legváltozatosabbnak ígérkező párosításának keretein belül csaphatnak össze a homlokegyenest másmilyen mutatókkal melegítő résztvevők, hiába vannak azonban túl két fájó vereségen a házigazdák, garantálható, szombaton apait-anyait beleadva térne vissza a helyes ösvényre Mohácsi László armadája, fel kell tehát kötniük a gatyát az újonc létükre parádés idényben érintett, a bajnokság már lepergő részében csak kétszer alulmaradó diósjenőieknek, ha folytatni akarják eredményes periódusukat. A találkozó egyik kérdése, vajon meglesz-e a kellő lendület a hazaiakban, hogy feledtessék kisiklásaikat, míg a másik talány, milyen hatással lehetett Eőry Tibor fiaira, hogy kényszerszünettel voltak kénytelenek tölteni az elmúlt kört. Egyelőre még csak sejtéseink sem lehetnek a válaszokat illetően, az tuti, férfias csatározásra van kilátás, ami előtt nem tudnánk esélyest megjelölni, ugyan azt kár tagadni, hogy az otthonuk adta előnyök a berkenyeiek malmára hajthatják a vizet, ettől függetlenül akár riválisuk is kivitelezhet egy újabb bravúrt, szóval megtippelhetetlen birkózással van dolgunk, ahol kis dolgok határozhatják meg, melyik brigád örömködhet majd a hármassípszó hallatán.

Szécsény VSE-Palotás SE

Ezen a találkozón igen csak lehangolt csapatok szállhatnak ringbe, bizony egyik együttes sem teheti ki az ablakba a mögöttünk hagyott hetekben bemutatott teljesítmény. Az iménti állítás hatványozottan igaz a hét mérkőzés óta nyeretlen, jó ideje csak kisebb-nagyobb pofonokkal jelentkező szécsényiekre, de tény és való, a legutóbbi két körben saját pályájukon szerzett gól nélkül kikapó látogatók sem sziporkáztak mostanában. Ezúttal itt is-ott is reménykedhetnek, hátha ki tudnak majd kászálódni a kelepcéből, mindkét társulatra ráférne már némi lelkifröccs. A házigazdák esetében kis túlzással, főnixmadárszerű feltámadással érne fel, ha megtáltosodnának, de ki tudja, hátha otthonukban végre átlépik saját árnyékukat. Jele Zoltán alakulata merész terveket szövögetve veselkedett neki a szezonnak, ahhoz azonban, hogy egyszer és mindenkorra ne távolodjanak el a közvetlen élbolytól, valamilyen úton-módon fel kellene idézniük régi önmagukat. Előzetesen egy hangyányival több sansszal ruháznánk fel a palotásiakat, az sem volna viszont ördögtől való cselekedett a házigazdáktól, ha kellő harcossággal borsot történek riválisuk orra alá.

Cered VSE-Rimóc SE

Parádés diadalokkal melegítő csapatok viaskodásáról szólhat ez a kilencven perc, az idegenben meglepően simán remek skalpot gyűjtő cerediek és még komolyabb bravúrral jeleskedő, a korábban veretlen éllovassal kétgólos hátrányból felállva elbánó vendégek soros küldetésük során éppen egymással nézhetnek farkasszemet. Hiába nyertek azonban zsinórban kétszer a vélhetően önbizalom terén alaposan felspannolt, ezáltal kellemes lelkiállapotban készülődő látogatók, nem eszik olyan forrón a kását, a realitások talaján maradva kijelenthető, mostani kirándulásuk alkalmával sem ők lesznek a párharc esélyesei. Sokat nyomhatnak a latba a meccs során az ismerősebb helyszín által járó fórok, ebbe a tényezőbe belekapaszkodhatnak a mind pozitív, mind negatív értelemben bármire képes hazaiak, akik ha tényleg minél jobban felzárkóznának a mezőny elejéhez, nem szabadna megbotolniuk, ugyan az elhangzottak nyomán, megilleti a kellő tisztelet a lelkes vendégeket, ismét váratlant húznának, ha nem üres kezekkel hagynák majd el a játékteret a lefújás után, szerintünk közelebb lehet a sikerhez Oláh Teofil brigádja.

Bátonyterenyei TC-Silver Tüzép-Karancsberény

Újoncok vághatnak neki ennek a nyíltnak kinéző mérkőzésnek, az előző időszakban felvonultatott produkciók alapján nincs favoritja a párbajnak, akármi előfordulhat majd a pályán. Némi külön pikantériát kölcsönöz a menetnek, hogy az elmúlt évadban egy osztállyal lejjebb vívták ádáz harcot a felek, akkor végül a ‘berényiek örülhettek. Azóta viszont sok víz lefolyt a Dunán, a házigazdák erősebbé váltak, így ezúttal akár bizonyos tekintetben vissza is vághatnak majd ellenlábasuknak, hogy nemrégiben miattuk maradtak le egy aranyéremről. Eltérő mérleggel hangoltak a résztvevők, a bátonyiak három kör óta képtelenek győzni, leginkább pedig azért főhet a fejük, mert a mögöttünk hagyott hétvégén példátlan hiányzási hullám miatt ki sem tudtak állni. Ezzel szemben, a megtáltosodó, legutóbbi két küldetésüket egyaránt behúzó látogatók kellemes élményekkel felvértezve indulhatnak neki a mérkőzésnek, nyilván azzal az ambícióval, hogy ne térjenek le a helyes ösvényről. Színes birkózásra számítunk, amit megelőzően nem lehet favoritot megjelölni, bár a hazai pálya előnye sokat nyomhat a latba, egyáltalán nem biztos, hogy felül is kerekedik riválisán Forgó Péter javítani akaró csapata.

2019. október 27. (vasárnap), 13.30:

Szendehely FC-Salgótarjáni BTC

Ezzel a meccsel már könnyebb dolgunk van, mellébeszélés nélkül megállapítható, hogy egyértelmű favoritként tekinthetünk a másfajta kávéháznak minősíthető ‘tarjániakra, kisebbfajta csodaként kerülne be a köztudatba, ha bármilyen formában meg tudnák tréfálni az előző kör után listavezetővé avanzsáló vetélytársukat a kiesés ellen harcoló hazaiak. A szendehelyiek gólt nem szolgáltató remivel hangoltak, mely eredmény szemszögükből pozitívnak nevezhető, hiszen idegenben csentek pontot. Most idénybeli egyik legnehezebb próbatételükre készülhetnek a házigazdák, emlékezetükben még élhet, hogy pár héttel ezelőtt a Magyar Kupában méretes zakót szedett be a másik oldaltól az akkor tízszer kapituláló nyugat-nógrádi armada. A vendégek a végső elsőségre legkomolyabban esélyes együtteshez méltó módon meneteltek az előző hétvégéken, már hat fellépés óta nem kaptak ki, nemrégiben pedig sokadszorra nyertek tükörsimán, amennyiben pedig komolyan veszik soros kirándulásukat is, megint előhúzhatnak a cilinderből egy simább végkifejletet, nincs benne a levegőben, hogy borulhat a papírforma, nem hibázhat az éllovas.

Karancslapujtő KSE-Pásztó SK

Az előzetes várakozások határozottan azt súgják, hogy a labda útjára indulása előtt jóval több sansszal ruházhatjuk fel az acélosabbnak tetsző pásztóiakat, akik két dolog miatt tarthatnak a mérkőzéstől: egyrészről, mert hasonló szereposztásban a Magyar Kupában már beszedtek egy igen csúnya pofont, másfelől pedig, a hét közepén egy sajnálatos sérülés miatt jó időre elvesztették egyik legjobbjukat, a bombaformában futballozó Alapi Gábort. Elsősorban gólvágójuk hiányzása kellene valahogy feldolgozniuk a már hét kör óta veretlen vendégeknek, azt azonban egyelőre sejteni sem lehet, ez a folyamat mennyire megy majd könnyen az eredményes sorozatának köszönhetően a dobogó közelébe férkőző társaságnak. De térjünk rá a vállalható zakóval hangoló ‘lapujtőiekre, Sipkó Sándor legénységre két vereséggel zárta legutóbbi két küldetését, most viszont semmiképpen adná alább egy jó eredménynél a sereghajtó titulustól minél előbb búcsúzni akaró csapat. Akár még az is előfordulhat, hogy rágó falatnak bizonyulnak az ifjonti hév által hajtott hazaiak, összességében az a véleményünk, valamivel talán közelebb lehetnek az üdvösséghez a vendégek, de oda kell figyelniük, ha nem akarnak kellemetlen élményekkel gyarapodni.

Fotó: Simone Stolcenberger.

error: Content is protected !!