Jöhet a tizedik forduló a megye egyben

Gabi

Rimócon sem hibázna a Héhalom, a Karancslapujtő ellen hozná a kötelezőt a SBTC, a Szécsénnyel szemben menne tovább a Mátraterenye.

START-HIBO Megyei I. osztály, 10. forduló:

2019. október 19. (szombat), 15.00:

Salgótarjáni BTC-Karancslapujtő KSE

Finoman szólva is roppant egyoldalúnak tűnő mérkőzésnek néznek elébe a teljesen másfajta kávéházként jellemezhető résztvevők, a bajnoki címért hajtó házigazdák már négy sikeres küldetésnél tartanak zsinórban, ezzel szemben az előző körben balszerencsés vereséget szenvedő ‘lapujtőiek a mezőny alsó fertályában rostokolnak. Minden érdemi tényező a másik oldalnál hatványozottan acélosabbnak tetsző fekete-fehérek győzelmét vetíti előre, vélhetően az az adalék sem befolyásolja majd a pályán zajló eseményeket, hogy a ‘tarjániak még szerdán is játszottak, a magasabb osztályba vágyódó alakulatnak bírnia kell a tempót. A látogatók az esélytelenek teljes nyugalmával kelhetnek útra, felszabadultan húzhatnak kesztyűt, jókora kalapemeléssel illethetnénk egy esetleges meglepetést a Sipkó-legénység részéről. Egyáltalán nincs benne a levegőben, hogy ne igazolják az előzetes várakozásokat a hazaiak, akik kellő odafigyeléssel bizony alaposan helybenhagyhatják nem túl szívderítő kilencven perc előtt álló ellenfelüket.

Pásztó SK-Berkenye SE

Helyszín: Mátraszőlős.

A forduló legmasszívabbnak ígérkező összecsapásán képviseltethetik magukat a táblázaton egymáshoz igen közel tanyázó résztvevők, kiváltképp fűszerezi a csatát, hogy perpillanat csak egy bajnoki egység választja el a két oldalt, amennyiben a pásztóiak tudnának nyerni, meg is előznék a most még előnyben lévő vetélytársukat. Önbizalom terén a hat mérkőzés óta veretlen, egy héttel ezelőtt idegenben diadalmaskodó hazaiak nézhetnek ki jobban, a vendégek fontos párharcban kaptak ki a legutóbbi fordulóban, így kisebb talány, mennyire tudják túltenni magukat az említett fiaskón a kezdősípszóig. A házigazdák szemszögéből akár vízválasztóként is felfoghatjuk ezt a csörtét, hiszen egy esetleges sikerrel akár merészebb célokért is küzdhetnének a továbbiakban, egy vereség viszont azt jelenti, vélhetően marad számukra a masszív középcsapat titulus. A berkenyeiek vállát hasonló teher nyomhatja, a közvetlen riválisok sorsolását látva, nem kaphatnának ki, egy ilyen végkifejlet ugyanis azt jelentené, még a dobogótól is eltávolodhatnak. Mint a felvázoltakból is kitűnik, joggal számíthatunk tehát férfias küzdelemre, amit mi abszolút háromesélyesnek érzünk, előzetesen nem lehet sem ide, sem oda bökni, kis dolgok határozhatják meg, melyik brigád örülhet majd a lefújáskor.

Palotás SE-Cered VSE

Lehangolt, egyaránt vereséggel melegítő gárdák csaphatnak össze ezen a nem feltétlenül lefutott meccsen, akár még egy kifejezetten izgalmas viaskodás is kisülhet ebből a párharcból. A palotásiak eléggé felejthető produkcióval estek túl a mögöttünk hagyott hétvégén, Jele Zoltánon a sor, hogy valamiképpen felrázza övéit. A vendégek két, egyaránt vállalhatónak nevezhető fiaskót könyvelhettek el nemrégiben, hiába kaptak ki azonban dobogós riválisoktól, ettől még a végkifejlet adott, nyilván előbb-utóbb vissza szeretnének térni a helyes ösvényre. Jelenleg hat pont van az együttesek között, győzelem esetén látótávolságon belülre kerülhetne Oláh Teofil társulata, egy kudarc viszont azt jelentené, a folytatásban már nagy valószínűséggel nem harcolhat majd előkelőbb helyezésekért az eddigi szezonban változatosan szereplő alakulat. Kisebbfajta fejtörést okoz megjelölni, melyik brigád lehet közelebb a sikerhez, talán a számukra ismerős környezet miatt egy hangyányival a hazaiak irányába billentenénk el a mérleg nyelvét, az sem volna azonban meglepetés, ha ismét megtáltosodnának a nem feltartott kezekkel útnak induló látogatók.

Silver Tüzép-Karancsberény-Unicum FC Mohora

A legfrissebb történésekből kiindulva, végre egy nyíltnak kinéző kilencven keretein belül mérkőzhetnek meg aktuális ellenfelükkel a ‘berényiek, mérget vehetünk rá, hogy az előző körben saját szemszögéből már igen csak várt diadalt tető alá hozó csapat kellő kedvet kapott a szóban forgó győzelem hatására. Ez a löket bizony akár még szombaton is hajthatja Fodor Zsolt legénységét, biztosra vehető, hogy fel kell kötniük a gatyát az elmúlt négy találkozójukat sikerélmény nélkül záró vendégeknek. A mohoraiak eredményesen kezdték az idényt, valamiért azonban megtört a lendületük, talán most egy másik újonccal szemben újra elindíthatnak egy eredményes sormintát. A saját pályájuk által kölcsönözendő előnyök határozottan a házigazdák mellett állnak, egy ideje nem látott formájukkal előrukkolva azonban akár móresre is taníthatnák riválisukat a minél előrébb vágyódó látogatók, kérdés, éppen melyik énjüket húzzák elő a cilinderből az elszántan, újabb sikeres hadjáratban bízva készülő hazaiak ellen, akik majd  apait-anyait beleadva tennének meg mindent egy újabb hárompontos küldetés érdekében.

2019. október 20. (vasárnap), 15.00:

Rimóc SE-Héhalom SE

A papírforma szerint ezúttal is félnivaló nélkül, egyértelmű esélyesként várhatják a kezdősípszót a mezőny egyedüli tagjaként még veretlen, listavezető pozícióban állomásozó héhalmiak, akik számára enyhén mondva is minden adott lehet ahhoz, hogy móresre tanítsák a másfajta törekvésekkel rendelkező ellenlábasukat. A házigazdák lelkiállapot terén jól vannak, hiszen nemrégiben búcsút intettek gyenge sorozatuknak, közvetlen vetélytárssal bántak el idegenben, így most jókedvűen vághatnak majd neki az éllovas elleni találkozónak. Persze kár tagadni, a realitások talaján maradva teljes nyugalomban megállapítható, kisebbfajta csodaként kerülne be a köztudatba, ha nem húznák be a kötelező győzelmet a hatványozottan erősebbnek tűnő vendégek, komoly pálfordulásnak kellene bekövetkeznie ahhoz, hogy ne igazolja a felvázoltakat a minél fényesebb medáliért hajtó brigád.A hazaiak mellett egy tényező állhat, az otthonuk, egyébként minden más érdemi adalék Győri Zoltán társaságának újabb eredményes manőverét vetíti előre, blamaként könyvelhetnénk el, ha nem tennék zsebre a pontokat a látogatók.

Mátraterenye SE-Szécsény VSE

Ennek a párosításnak is megvan a komoly favoritja, nagyjából az előző mérkőzéshez hasonlóképpen tudnánk felvezetni ezt a csörtét is, semmiképpen sem botolhatnak meg a jelenleg dobogón tanyázó, ismét minél fényesebb éremért harcoló ‘terenyeiek. A vendégek a hét közepén vállalható fiaskón estek túl, inkább azért főhet a fejük, mert immáron zsinórban hatszor kaptak ki, ráadásul az elmúlt hétvégén az akkori sereghajtó tört borsot az orraik alá. Egyelőre komoly talány, mikor kászálódhatnak ki a gödörből a szebb időket is megélő szécsényiek, az biztos, soros fellépésük ismét nem kecsegtet sok jóval, már akkor is megilletné a dicséret a szebb folytatásban reménykedő Kelecsényi-Novák armadát, ha egyáltalán meg tudná nehezíteni a jóval erősebbnek kinéző másik oldal dolgát. A házigazdák nyolc találkozó óta veretlenek, az előző körben idegenben szereztek fontos pontokat, így kellő étvággyal veselkedhetnek neki az újabb küldetésnek, jobbik arcukat bemutatva pedig el is bánhatnak majd a vesztenivaló nélkül ringbe szálló látogatókkal.

Érsekvadkert SE-Szendehely FC

Ebben a párbajban a tabellán előrébb tanyázó, összességében a bajnokság már lepergő szakaszában a másik oldalnál acélosabb gárda benyomását keltő ‘vadkertieket jelölhetjük meg esélyesként, a nemrégiben idegenben győzni tudó Szenográdi-armada számára minden adott lehet, hogy megint kibabráljon soros ellenfelével. Az utolsó előtti pozícióban szerénykedő vendégeknek nem igazán ment mostanában, az előző három fordulóban úgy kaptak ki, hogy még csak a kapuba sem voltak képesek találni, amúgy pedig már öt mérkőzés óta nyeretlenek, lenne tehát mit kiköszörülni azon a bizonyos csorbán, elkélne már némi lelkifröccs az újonc számára. Nyilván azt nem jelenthetjük ki, hogy sansz nélkül ugorhatnak át közeli vetélytársukhoz a szendehelyiek, azt viszont ki merjük mondani, hogy jókora feltámadásra volna szükség részükről, ha el szeretnék kapni a középmezőnyben helyet foglaló házigazdák grabancát, akiknek így vagy úgy, de illene nyerniük, ha a későbbiekben megtartanák mostani pozíciójukat és nem akarnak alászállni az alsó fertályba.

Diósjenő SE-Bátonyterenyei TC 3-0 (játék nélkül)

A példátlan hiányzási hullám által sújtott bátonyiak nem tudnak kiállni szombaton, így a diósjenőiek meccs nélkül kapják meg a pontokat.

Next Post

Megvan a megye hétvégi játékvezető küldése

Eldőlt, hogy kik fognak ténykedni az aktuális fordulók találkozóin. A következő hétvégén újabb fordulókkal folytatódnak megyénk különféle pontvadászatai. Mindegyik küzdelemsorozatban találkozhatunk érdekesnek ígérkező mérkőzésekkel. Lássuk, kik fognak dirigálni a közelgő meccseken! START-HIBO Megyei I. osztály, 10. forduló: Palotás SE-Cered VSE: Urbán Viktor (Szász Kornél, Pál Adrienn) Salgótarjáni BTC-Karancslapujtő KSE: Trubin Balázs […]
error: Content is protected !!