Jöhet a negyedik forduló a megye egyben

A Mátraterenyét fogadja az SBTC, hibátlan csapatok csapnak össze Héhalomban, Karancslapujtőre látogat a Berkenye, szomszédrangadót rendeznek Rimócon.

START HIBO Megyei I. osztály, 4. forduló:

2019. szeptember 7. (szombat), 15.00:

Szendehely FC-Bátonyterenyei TC

Újoncok csapnak össze a forduló nyitómérkőzésén, ellentétes előjelekkel, míg a házigazdák eddig három vereségen vannak túl, a látogatók két győzelmet is elkönyvelhettek. A szendehelyieket illető legkomolyabb talány, hogy vajon mennyit vehetett ki belőlük szerdai fellépésük, ugyanis korábban elmaradó fellépését a hét közepén pótolta a kétgólos előnyről kikapó csapat, így benne lehet a pakliban, hogy némiképp ólomlábakon mozog majd Surin András legénysége. Amennyiben ismét kellő harcossággal veselkednek neki soros kirándulásuknak a bátonyiak, legyűrhetik riválisukat, bár azzal tisztában kell lenniük, hogy a másik oldal hiába nem tündökölt eddig, nem szabad leírni a nyugat-nógrádi alakulatot. A hazaiak joggal kapaszkodnának bele a számukra ismerős környezetbe, ez az adalék sokat nyomhat a latba, összességében azonban kiegyenlített viaskodásra számítunk, ahol a kezdősípszó előtt nincs egyértelmű favorit, akármi megtörténhet majd a kilencven perc során.

2019. szeptember 7. (szombat), 16.00:

Salgótarjáni BTC-Mátraterenye SE

A forduló rangadóján képviseltethetik magukat a résztvevők, komoly csatározásnak nézünk elébe. A jelenleg százszázalékos ‘tarjániak imponáló magabiztossággal masíroztak végig eddigi három bajnokijukon, céljuk pedig egyértelmű, szombat délután is folytatnák a sormintát. Ehhez persze lesz egy-két szavuk a két sikerrel hangoló vendégeknek is, maximális fordulatszámon pörögve bizony tartogathat egyet s mást tarsolyában Romhányi Tamás társulata. Nemrégiben a Magyar Kupa selejtezőjében mérkőztek meg a gárdák, akkor fordított szereposztásban kis híján nyertek a mostani vendégek, a fekete-fehérek viszont egyenlítettek a hosszabbításban, tizenegyesekkel pedig tovább is jutottak. Lenne tehát miért visszavágniuk az ebben az idényben is minél előrébb vágyódó látogatóknak. Perpillanat sem itt, sem ott nem lehet probléma önbizalom terén, tényleg minden tényező azt vetíti előre, hogy egy igen változatos csörtével lesz dolgunk, ahol ugyan esélyesként húznak kesztyűt a mindenképpen aranyéremért hajtó házigazdák, az sem volna ördögtől való cselekedet a ‘terenyeiek részéről, ha képesek volnának megrángatni az oroszlán bajuszát.

Héhalom SE-Unicum FC Mohora

A maga nemében akár ezt a párosítást is nevezhetnénk a soros kör meccsének, hiszen a szezonban még hibátlan együttesek nézhetnek egymással farkasszemet. Ez idáig mindkét brigád remekelt a pontvadászatba, ezt a tényt pedig hűen igazolja, hogy egyaránt három diadalnál tartanak, legutóbb idegenben arattak szép sikert a héhalmiak, a látogatók pedig kicsikart győzelemmel hangoltak. Nyilván mennének tovább a megkezdett ösvényükön a résztvevők, az viszont nyugodt szívvel kijelenthető, hogy egyik társaság sem adja majd olcsón a bőrét, éppen ezért várunk kifejezetten változatos viaskodásra. A labda útjára indulása megelőzően nem igazán tudnánk egyik csapatot sem több sansszal ellátni, talán a hazai pályával járó előnyök billenthetik majd el a mérleg nyelvét, ez lehet az az adalék, ami eldöntheti a pontok sorsát. Egyébként kitartunk azon vélekedésünk mellett, miszerint abszolút nyílt birkózással van dolgunk, a szó szoros értelmében bármi felvonultathat ez a csörte, kis dolgokon múlhat, melyik fél örülhet a lefújáskor.

Diósjenő SE-Cered VSE

Színes mérleggel bíró armadák csaphatnak össze ezen a mérkőzésen, a hazaiak már kétszer is nyertek idén, a cerediek viszont csúnyán beragadtak a rajtnál, jelenleg csupán egy ponttal rendelkeznek. Ráférne némi lelkifröccs a látogatókra, azzal azonban tisztában kell lenniük, hogy ezúttal sem számíthatnak sétagaloppra, sőt vért kell majd izzadniuk egy esetleges jó eredmény eléréséért az újoncnál. A diósjenőiek már kétszer is hárompontos küldetést abszolváltak számukra ismerős helyszínen, az pedig tuti, most is hasonló ambíció lebeg szemeik előtt. Szintén kijelenthető, a vendégekben több van annál, mint amit eddig bemutattak, kérdés, mikor lesz képes helyrerázódni a másik oldalnál rutinosabb brigád, ki tudja, lehet, már szombaton kikecmereg a gödörből a táblázaton minél feljebb vágyódó alakulat. Maradjunk annyiban, igazi favoritja nincs a párbajnak, férfias küzdelemnek nézünk elébe, ahol aztán kellőképpen megizzaszthatják a másikat a résztvevők.

Pásztó SK-Silver Tüzép-Karancsberény

Helyszín: Mátraszőlős.

Az évadban még nyeretlen legénységek birkózásáról szólhat ez a kilencven perc, joggal remélhetik a felek, hogy végre valahára meg tudják kaparintani idénybeli első győzelmüket. A még kis ideig albérletbe kényszerülő pásztóiak egy pontot tehettek zsebre az előző hetekben, kár tagadni, ettől azért eredményesebb startban bízhattak a feltámadást tülkön ülve váró társaságnál, kellő odafigyeléssel pedig végre búfelejtő sikerre tehet szert Nagy Tamás csapata. A vendégek rendre alulmaradtak a bajnokság már lepergő szakaszában, és ugyan az előző erőfelmérőjén tisztes keretek között kaptak ki Fodor Zsolt fiai, a tény még adott, nagyon elkélne már egy jobb kedvre derítő siker az újonc háza táján. Amennyiben a realitások talaján maradunk, ez a történés nem most fog létrejönni, az acélosabbnak tűnő házigazdákat esélyesebbnek érezzük, bár ez idáig felvonultatott produkcióik miatt nem mernénk rá mérget venni, hogy igazolják is az iménti felvetést, valamivel közelebb lehetnek majd a bajnoki egységek megszerzéséhez a hazaiak.

2019. szeptember 8. (vasárnap), 16.00:

Karancslapujtő KSE-Berkenye SE 

Papíron ennek a találkozónak már adott a toronymagas favoritja, az előzetes sejtések határozottan azt súgják, mindenképpen nyerniük kellene a jóval erősebbnek tűnő, pár hete hasonló leosztásban a kupában is tükörsima sikerig jutó vendégeknek. Sipkó Sándor együttese pusztán a szimpatikus vesztes szerepében tündökölt eddig, az kimondható, hogy látszik a munka a fiatalos társaságnál, de valamiért ez még nem mutatkozott meg pontokban. Ezzel szemben, a látogatók két szép diadallal melegítettek, lelkiállapotok terén jóval jobban állhatnak, amennyiben pedig valós tudásukat húzzák elő a cilinderből, vasárnap sem ismerhetnek pardont. Kategorikusan nem írhatóak le a ‘lapujtőiek, mégis ki merjük jelenteni, kalapemelést érdemlő tettként kerülne be a köztudatba, ha bármilyen formában meg tudnák tréfálni a minél fényesebb medáliáért harcoló nyugat-nógrádiakat, akik a meccs teljes egészét komolyan véve akár egy könnyedebb győzelemmel is jelentkezhetnek.

Rimóc SE-Szécsény VSE

Alapjáraton véve kijelenthetjük, szomszédvári rangadó ide vagy oda, a dolgok jelenlegi állása szerint a szécsényieknek állhat majd a zászló, a két csúfos zakót a hátuk mögött tudó hazaiaknak nagyon össze kellene magukat kapniuk ahhoz, hogy megnehezítsék a vetélytársuk feladatát. A házigazdák szép eredménnyel startoltak, ezt követően viszont kétszer is kijózanító pofonba szaladtak bele, a korai lelkesedés után minden jel arra mutat, ha nem rendezi a sorait, megismétlődhet az előző évi sereghajtó vesszőfutása. A létszámgondok mellett mentálisan sem túl jól kinéző házigazdák csupán abba kapaszkodhatnak bele, hogy a látogatók szerdán is játszottak, hátha az akkori, amúgy győztes hadjárat kivehetett valamennyit László Loránd csapatából. Egy ilyen derbi előtt nem igazán szokás kellő nyugalomban megállapítani, hogy van egy igazi favorit, most mégis ezt tesszük, jóval közelebb lehetnek majd a három ponthoz a vendégek, megsüvegelendő tettel érne fel egy meglepetés a rimóciak részéről.

Érsekvadkert SE-Palotás SE

Ebben a menetben már árnyaltabb lehet a kép, ugyan homlokegyenest másmilyen mutatókkal hangoltak a felek, otthonukban akár borsot is törhetnek ellenfelük orra alá a lelkes házigazdák. Szenográdi Péter jelenleg egy győzelmet jegyző együttese csúnya zakóba szaladt bele az előző fordulóban, lenne tehát mit kiköszörülni azon a bizonyos csorbán. Ezzel szemben a hat bajnoki egységnél tartó palotásiak kiütéses diadalalt vonultattak fel, ami lelkiállapot terén kifejezetten jót tehetett a felsőházban minél előkelőbb pozícióért igyekvő armadának. Leginkább a saját játékterük miatti fórok mondatják velünk, hogy lehet keresnivalójuk a ‘vadkertieknek, egyébként ha ezt a tényezőt ki tudják iktatni a vendégek, akár simább, akár nehezebb keretek között, de legyűrhetik a hárompontos küldetés reményében kesztyűt húzó, magukat borítékolhatóan igen nehezen adó házigazdákat, akiktől viszont tényleg a lehető legjobb arcuk szükségeltetik ahhoz, hogy megállítsák a másik oldalt.

error: Content is protected !!