Jöhet a hatodik forduló a megye egyben

Diósjenőre hivatalos a Mátraterenye, a Pásztóval csap össze a Palotás.

START-HIBO Megyei I. osztály, 6. forduló:

2019. szeptember 21. (szombat), 16.00:

Diósjenő SE-Mátraterenye SE

Az aktuális legérdekesebb mérkőzésének vághatnak neki a felek, igazi ki-ki meccsen találkozhatnak az egyaránt jó játékerőt képviselő gárdák. A szezon eddigi részében újoncként négy sikert és mindössze egy fiaskót elkönyvelő házigazdák számukra ismerős környezetben mennének tovább a helyes ösvényen, ehhez azonban lesz egy-két szavuk a nyitányon beszedett pofonjukat követően veretlen látogatóknak is, akik kijavítanák az elmúlt körben kissé meglepetésszámba menő remijüket. A diósjenőiek otthonukban még hibátlanok az évadban, ez pedig nyilván nem lehet véletlen, kijelenthető, Romhányi Tamás legénységének legjobb formájára lesz ahhoz, hogy felülkerekedjen motivált nyugat-nógrádi riválisán. Nem kell azonban félniük a ‘terenyeieknek, ha valaki, akkor ők megállíthatják a másik oldalt, ezen az összességében teljes mértékben nyíltnak kinéző párbajban, ami előtt a kezdősípszót megelőzően lehetetlen esélyest megjelölni, bármi megtörténhet majd, kis dolgokon múlhat, melyik csapat örülhet a lefújáskor.

Pásztó SK-Palotás SE

Helyszín: Mátraszőlős SE.

Jó passzban állomásozó társulatok viaskodásáról szólhat ez a szintén abszolút háromesélyesnek tűnő csörte, előzetesen kisebbfajta jóstehetségre volna szükség ahhoz, hogy valamelyik brigádot több sansszal ruházzuk fel. A bajnokságot bukdácsolva indító, a legutóbbi két fordulóban viszont négy pontot szerző pásztóiak egy kifejezetten bravúrosnak nevezhető idegenbeli döntetlennel melegítettek, korábbi gyengébb időszakukat azonban akkor tennék leginkább jóvá, ha ezúttal valamilyen úton-módon be tudnák húzni a pontokat. A látogatók ugyancsak kalapemelést érdemlő ikszet tudhatnak a hátuk mögött, ami előtt ráadásul kétszer győztek, mindezt úgy, hogy három fellépésük óta makulátlan a hátsó alakzatuk. Kemény meccs lesz, kellőképpen megizzaszthatja egymást a rutinos szakember, Nagy Tamás volt és jelenlegi alakulata, de hogy végül melyik együttes leckéztetheti meg a másikat, komoly talány, férfias küzdelemben derülhet ki az örvendő armada kiléte.

Silver Tüzép-Karancsberény-Cered VSE

Ellentétesen hangoló csapatok csaphatnak össze ezen a találkozón, itt azért már valamivel könnyebnek mondható dolgunk van, a négy fordulón át nyeretlen, a mögöttünk hagyott körben azonban valódi mészárlást rendező cerediek közelebb lehetnek majd az üdvösséghez, mintsem az idényben egyelőre még csak döntetlent sem elérő, egyre komolyabb kerülő hazaiak, akiknek alaposan össze kellene magukat kapniuk ahhoz, hogy kikecmeregjenek a slamasztikából. A ‘berényiek pár nem egy ízben eljátszották a szimpatikus vesztes szerepét, ez viszont nem sokat ér a végelszámoláskor, előbb-utóbb kézzel fogható módon is életjelet kellene adniuk magukról. A vendégek tizenkét gólt hoztak tető alá az előző fordulóban, így sejthető, Oláh Teofil társasága feltüzelve, önbizalommal telve kelhet útra, nem titkoltan azzal a törekvéssel, hogy folytassa felzárkózását. Erre minden esélyük meg is lehet az acélosabbnak tetsző ceredieknek, ugyan nagy butaság volna, ha egy kézlegyintéssel elintéznénk a saját pályájukban bízó házigazdákat, megilletné a dicséret Fodor Zsolt fiait, ha képesek volnának megfricskázni ellenfelüket.

2019. szeptember 22. (vasárnap), 16.00:

Érsekvadkert SE-Unicum FC Mohora

Mindkét gárda eredményes erőpróbát tudhat maga mögött, így jókedvvel felvértezve húzhatnak ismét kesztyűt. Kiváltképp igaz az iménti állítás a házigazdákra, akik otthonuktól távol arattak megsüvegelendő diadalt. A mohoraiak elvárható sikerrel melegítettek, nyilván pedig ezúttal sem adnál alább egy hárompontos küldetésnél. Ez azonban nem tűnik egyszerű feladatnak, mérget vehetünk rá, hogy Szenográdi Péter brigádja apait-anyait beleadva nehezítené meg vetélytársa dolgát, maximális fordulatszámon pörögve pedig akár le is arathatja igyekezete gyümölcsét a legutóbb kisebbfajta gödörből kimászó csapat. Az sem volna eget verő fordulat, ha nem üres kezekkel hagynák majd el a játékteret a jelenleg csupán egy fiaskónál tartó, újonc létükre remek szezonban érintett látogatók, minden adott lehet tehát egy kiegyenlített ütközethez, ahol aztán alaposan meggyűlhet egymással a bajuk a résztvevőknek, előzetesen kisebbfajta jóstehetségre volna szükség ahhoz, hogy megjelöljünk egy esélyesebb felet.

Rimóc SE-Bátonyterenyei TC

Ezt a csatát is nyugodt szívvel illethetjük a ki-ki meccs jelzővel, komoly fejtörést okozta a labda útjára indulását megelőzően több sansszal felruházni valamelyik társulatot. A perpillanat négy bajnoki egységgel rendelkező, vereséggel hangoló rimóciak ismerős helyszínen billentenék helyre lelkiállapotukat, biztosak lehetnek azonban abban, hogy egy feltüzelt riválissal találják szemben magukat, az előző fordulóban az éllovast tíz emberrel megállító, sőt kis híján legyőző Forgó-legénység most már nemcsak odahaza, hanem idegenben is megcsillogtatná oroszlánkörmeit. Ez idáig ugyanis útra kelve még csak egy remire sem volt képes az újonc, mostani hadjáratukat során viszont akár még meg is szakíthatják ezen jellegű rossz sorozatukat a bátonyiak. Bárhogy csűrnénk-csavarnánk, rendre oda lyukadnánk ki, akármi megtörténhet majd a pályán, nyílt kérdőjelekkel teli kilencven percnek veselkedhetnek neki a társaságok, ahol aztán nüanszok dönthetnek.

Szendehely FC-Karancslapujtő KSE

A következő időszakban vélhetően a mezőny második felében tanyázó csapatok birkózásáról szólhat ez a párbaj, gyakorlatilag kijelenthető, hogy kiesési rangadó keretein belül mérhetik össze tudásukat a társaságok. Egyik armada sem lehet túl boldog eddigi szereplése kapcsán, a szendehelyiek legalább amiatt örülhetnek, hogy egy ízben már képesek voltak nyerni az évad folyamán. Az előző körben roppant csúnya mélyütésbe beleszaladó vendégek még csak egy árva remit sem tudtak letenni az asztalra az elmúlt hetekben, rá is férne már a sikerélmény Sipkó Sándor roppant fiatalos garnitúrája. Ezúttal akár át is léphetik saját árnyékukat a ‘lapujtőiek, mindent összevetve viszont, egy olyan találkozóra számítunk, ahol kiemelt jelentőséggel bírhatnak a saját pálya által kölcsönözendő előnyök, ez az adalék határozhatja meg, melyik együttes konstatálhatja elégedetten a hármassípszót, szóval szerintünk valamivel közelebb lehetnek egy jó eredmény kivívásához a hazaiak, az sem volna azonban égbekiáltó meglepetés, ha búcsút intenének ramaty periódusuknak a látogatók.

A Héhalom SE-Berkenye SE és a Salgótarjáni BTC-Szécsény VSE mérkőzések később kerülnek lejátszásra.

error: Content is protected !!