,,Jó pár pont benne maradt a csapatban”

A megye egy ötödik helyén álló Mátraterenye játékos-edzője, Romhányi Tamás tavasszal még előrébb vezényelné az újoncot.

Az ötödik pozíciót elfoglalva mehetett téli szünetre a 2018/2019-es megye egyes szezonnak újoncként nekivágó Mátraterenye. A bronzérmes helyezéstől egy, a dobogó második fokától pedig öt pontra lévő csapat eddigi idénye kapcsán az ezidáig több figyelemreméltó eredménnyel is előrukkoló gárda játékos-edzőjét, Romhányi Tamást kérdeztük.

– Hogyan értékeli a bajnokságban újoncként vitézkedő együttese őszi szereplését?

– Felemás érzések vannak bennem, mert egyrészt jól sikerült őszön vagyunk túl és nem rossz ez az ötödik hely – mondta Romhányi Tamás. Ezzel együtt, kicsit csalódott is vagyok, mert jó pár pont benne maradt a csapatban, és ha ennek csak egy részét sikerült volna begyüjteni, akkor előkelőbb helyen tanyáznánk. Hazai környezetben nagyon imponáló a mérlegünk, de idegenben sajnos pont az ellenkezője.

– Mennyire számított arra, hogy ennyi mérkőzést követően csupán egy karnyújtásnyira lehetnek majd a dobogótól?

– Bíztam a jó szereplésben és a jó rajtban. Egy újonccsapat mindig hoz magával plusz energiát a tavalyi évből, ez most is így volt. Ez mellett egy elég jó keretet sikerült összeraknunk. A megye kettes bajnokcsapat magját egyben tartottuk, és ehhez még tudtunk jó pár meghatározó játékost igazolni. A jó teljesítményhez még kellett, hogy sokat és megfelelő létszámban edzünk. A társaság vevő volt a sok munkára, és a helyi viszonyokhoz képest az edzéslátogatottság is kimagasló volt.

– Egyénileg kiknek a produkciójával volt kiváltképp megelégedve a mögöttünk hagyott fellépéseiken?

– Nem szeretek neveket kiemelni, mert az eredményt mindig a csapat éri el! Volt sok jól teljesítő játékos, de akadt bőven olyan is, akitől sokkal többet várok.

– Aztán jött egy nyeretlen sorozat, amikor öt meccsen át nem tudtak három pontot szerezni, időközben pedig elbúcsúztak jó ideje íródó otthoni veretlenségüktől. Miből kifolyólag jöhetett össze ez az időszak?

– Igen, volt egy komolyabb megtorpanás ezen időszak alatt. A góllövéssel hadilábon álltunk ebben a periódusban, és sajnos elmaradtak a győzelmek. Viszont, ha megnézzük, akkor ezeken a meccseken a Palotást kivéve, a bajnokság első négy helyezetjével játszottunk. Ebből két mérkőzés kifejezetten pozitív: a Karancslapujtő elleni otthoni gól nélküli remi és a szintén hazai, Berkenye elleni találkozó, ahol null-kettőről sikerült pontot menteni tíz emberrel. A régóta húzódó hazai veretlenségünket sajnos elveszítettük, amiért nagyon csalódottak voltunk, de abból a mérkőzésből is sikerült erőt merítenünk a következő fordulókra!

– Érkezett is két búfelejtő siker, majd az emlékezetes héhalmi sokkoló vereség…

– Következett két győztes mérkőzés, amire már nagy szüksége volt a társaságnak. Még a rimóci meccsen is nagyon idegesen fociztunk és csak a második félidőben tudtuk a magunk javára fordítani az eredményt. Aztán egy magabiztos hazai győzelem után jött egy óriási zakó, amit a mai napig nem tudok megmagyarázni. Rengeteg egyéni hiba és szétesett csapat játék jellemezte az MTSE-t azon a héhalmi kiránduláson.

– De legalább az eredményes évzárás összejött a Cered elleni igen lényeges sikernek köszönhetően.

– Az utolsó meccsen a csapat mindent beleadott és ennek meg is lett az eredménye. Sikerült az évet győzelemmel zárni, és úgy elmenni a hosszú-hosszú téli pihenőre.

– Aztán az őszi idény vége felé egy fontos eseményt jegyezhetett fel életében, miután apai örömök elé nézett.

– Még tartott a tartott a bajnokság, mikor megérkezett hozzánk a drága kisfiam. Felemelő érzés, amit nem nagyon tudok szavakba önteni. Minden percét imádom, amit vele tölthetek, és hálás vagyok, hogy van nekünk.

– Miképpen fog kinézni a tavaszra történő hangolódás?

– A felkészülést január 22-én kezdjük heti három foglalkozással. Már az edzőmeccsek is le vannak kötve. Játszunk Hatvanban a Lőrincivel, Balassagyarmaton a Szécsénnyel, a Cereddel és a Karancsberénnyel, Salgótarjánban pedig a Pétervásárával.

– Lehetnek változások a játékosállományban?

– A keretben nem terveztünk nagy mozgást, de lesz olyan játékos, akinek megköszönjük az eddigi munkáját. Érkezők is várhatók, de ez még a jövő zenéje.

– Mit tartogathat a csapat számára az alapszakasz folytatása?

– Nagyon nehéz tavaszra számítok, mert csak két meccset játszunk hazai környezetben, abból az egyik mérkőzés a Balassagyarmat ellen lesz. Utazunk többek között Berkenyére, ‘Lapujtőre és Szécsénybe is. Nem lesz egyszerű, de bízom a csapatomban, és ha sikerül elvégeznünk azt a munkát, amit terveztem a felkészülésre, akkor odaérhetünk az első négybe!

error: Content is protected !!