Ismét emelt fővel veszített a frissen alakuló bátonyterenyei futsalcsapat

Szezonbeli második fellépésén is csak egy kevés hiányzott a még formálódó nógrádi együttes eredményes szerepléséhez.

Hétfőn idei második fellépésének vágott neki a nemrégiben létrejövő bátonyterenyei futsalcsapat, soros erőpróbáján Tóalmásra látogatott Nógrád megye jelenlegi egyetlen ilyen jellegű férfi együttese. Bár a vendégek végig méltó partnerei tudtak lenni az ezüstérmes pozícióban tanyázó házigazdáknak és nem sokon múlott a bravúr, végül ismét kijött a parketten a meglévő rutinok közötti különbség. Hiába szenvedtek azonban vereséget a BTC-s srácok, amennyiben marad el a lelkesedés és lendület, hamarosan learathatják igyekezetük gyümölcsét. Október 28-án, hétfőn jöhet az idény első otthoni küldetés, a Városi Sportcsarnokban a Kincsem Lovaspark kettes számú alakulatát fogadja a Tóth Zsolt által dirigált legénység húsz órási kezdéssél

Regionális felnőtt futsalbajnokság, Pest megyei csoport, 5. forduló:

SK Tóalmás-Bátonyterenyei TC 6-3 (2-0)

Helyszín: Tóalmás, Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola.

Bátonyterenyei TC: Szilágyi – Bujtár, Pozsár, Lengyel, Határ. Cserék: Farkas, Duhonyi, Balogh, Tóth Zs., Horváth Sz., Szalai, Sipkó, Sasvári. Játékos-edző: Tóth Zsolt.

Gól: Lengyel, Balogh, Duhonyi

Tóth Zsolt: – Először is, szeretném megköszönni maroknyi bátonyi szurkolótáborunknak az idegenbeli szurkolást. Úgy indultunk a meccsnek, hogy mindenképpen egy zárt focit szerettünk volna kivitelezni, kevesebb kapott és több lőtt góllal. Előbbi sikerült, utóbbi nem annyira, a támadófutballunk ezen a napon nem volt a helyzet magaslatán, pontosabban a befejező szekciónk. Ebbe a részlegbe további erősítést tervezünk, ami irányába már tettünk is lépéseket. A csapat együttes védekezése és támadójátéka viszont elég jó irányba mutat, főleg a három hete tartó ismeretségünk és a heti egy edzésünkhöz képest. Szerencsére nagyon jó a foglalkozások látogatottsága, pedig ezen jellegű elfoglaltságukat nem könnyű összeegyeztetni a srácoknak a nagy pályával. Ezért köszönet nekik, a jövőben pedig megpróbáljuk megoldani a heti két tréninger, mert bár ugyan le vannak edzve a srácok, a rövid távú mozgások és sprintek teljesen más kardiót igényelnek. Úgy gondolom, a második helyezett ellen idegenben tisztes volt ez a végeredmény, helytálltunk, ha pedig szemfülesebbek vagyunk, “iksz szagú” is lehetett volna ez a meccs vagy akár a győzelem is meg lehetett volna. Perpillanat azonban erre még nem volt érett a csapat, sem munkailag, sem pedig a befejezéseknél. Kiemelném kapusunkat, aki a büntetők nyolcvan százalékot megfogta, ami nagyon jó arány, és emellett is nagyon jól teljesített. Sajnos kisebb sérülés miatt nélkülöznünk kellett jelenlegi leggólerősebb emberünket, Domán Richárdot, de Komka Tamás és Nánási József sem tudott pályára lépni, pedig talán az ő részvétélük is más eredményhez vezethetett volna. Pozitívum, hogy a múlt héten csatlakozott hozzánk egy fiatal hálóőr é mezőnyjátékos, aminek nagyon örülünk. Dolgozunk ezerrel, van még mit behoznunk. Eddigi ellenfeleink az első két helyen állnak, következő riválisunk pedig a harmadik pozíciót foglalja el, szóval most sem lesz könnyű dolgunk. Mi viszont egy tanulóúton vagyunk, rengeteg kitartásra, egységre és sok edzésre van szükség! Várjuk a hétfőn esedékes első otthoni fellépésünket. Készülünk! Hajrá Bátony-futsal!

Következik, 6. forduló, 2019. október 28. (hétfő), 20.00:

Bátonyterenyei TC-Kincsem Lovaspark SE II

Helyszín: Bátonyterenye, Városi Sportcsarnok.

error: Content is protected !!