Ez történt szombaton a megye egyben

Gálázott az SBTC, fontos sikert aratott a Diósjenő, hátrányból hozta a kötelezőt a Héhalom, nagy csatában nyert a Berkenye.

Szombaton négy meccsel vette kezdetét a tizennyolcadik kör a megyei első osztály 2019/2020-as szezonjában. Az aktuális fordulóból már lepergő mérkőzéseken az SBTC alaposan kitömte a Karancsberényt, a hátrányból felálló Diósjenő fontos pontokat szerzett Pásztón, a Héhalom kétgólos mínuszról feltámadva gyűrte le a Szécsényt, a Berkenye pedig felülkerekedett a Cereden. Lássuk a részleteket!

START-HIBO Megyei I. osztály, 18. forduló, szombati játéknap:

Salgótarjáni BTC-Silver Tüzép-Karancsberény 11-0 (7-0)

Helyszín: Tóstrandi Sporttelep. Vezette: Boda V. (Béres K., Homoki G.)

Salgótarjáni BTC: Végh – Boros, Simó A., Grajzel, Szeles (Bakos, 67.) – Fülöp A., Illés E. (Bocsi, 46.)(Czutor, 60.), Sárközi (Stark, 55.) – Tarlósi P., Gazdag, Novák N. (Bata, 46.). Vezetőedző: Rubint Richárd.

Silver Tüzép-Karancsberény: Egyed – Pál B. (Susán, 74.), Tóth J., Ravasz, Laczkó – Fehér, Fodor M. (Kanyó, 84.), Szőke L. (Máté B., 60.), Szilágyi (Szlatincsán, 46.) – Mezei (Papp, 65.), Bolyós. Vezetőedző: Fodor Zsolt.

Sárga lap: Egyed, Laczkó

Gól: Gazdag (12., 33., 83.), Grajzel (5., 50.), Sárközi (15., 28.), Szeles (38., 41.), Tarlósi P. (64.), Bakos (90.)

Jók: Sárközi, Novák N., Gazdag, Szeles, Grajzel, ill. Egyed, Ravasz, Tóth J.

Rubint Richárd: – A srácok az első perctől kezdve élvezték a játékot. Nagyon jól és gyorsan fociztunk. Kilencven percen keresztül nyomás alá tettük az ellenfelet. Rengeteg helyzetet tudtunk kialakítani, melyekből tizenegyet értékesítettünk, ami nem rossz. Egyetlen egy negatívum volt a meccsen, Bocsi Beni sérülése. Nagyon jól mutatkozott be nálunk, sajnos azonban most megint megsérült, remélem, nem súlyos. Bízom benne, a következő hétre is megmarad ez a lendület, amiben vagyunk, mert legközelebb eléggé nehéz mérkőzés vár ránk. Megyünk tovább!

Fodor Zsolt: – Az SBTC múlt heti eredményéből kiindulva, nagy reményeink nem lehettek. Bíztam egy tisztes helytállásban. Sajnos a két egyesület lehetőségei közötti óriási különbség a pályán is megmutatkozott. Ez egy másik szint, amit ők képviselnek. Azt azért remélem, fiataljaink tanultak a mérkőzésből, hogy mire jó a sok edzés.

Pásztó SK-Diósjenő SE 1-2 (1-1)

Vezette: Szakal T. (Kovács M., Kiss T.)

Pásztó SK: Krajecz – Molnár B. (Csépe M., 46.), Lipták, Kelemen D., Csépe P. – Molnár M., Almási – Csépe R., Csépe I. (Horváth K., 83.), Békési – Pócza (Kuji, 62.). Vezetőedző: Nagy Tamás.

Diósjenő SE: Filip – Haljárszki, Németh, Pincze, Marton – Sztupák (Krajcsek, 46.), Pálinkás, Áncsán, Monostori A. (Oláh T., 82.) – Bőgér D., Lami. Vezetőedző: Eőry Tibor.

Sárga lap: Csépe P., Kelemen D., Almási, ill. Marton, Haljárszki, Lami, Pálinkás

Gól: Csépe R. (8.), ill. Lami (27.), Oláh T. (89.)

Jók: Csépe R., Pócza, ill. Lami, Áncsán, Oláh T.

Nagy Tamás: – Mielőtt bármiről beszélnék, szeretnék elnézést kérni a megyei igazgatóság igazgatójától, Schuchman Attilától, ha úgy gondolja, megbántottam. A mérkőzésről annyit tudok mondani, hogy ma talán többen voltak, mint az elmúlt héten, és a végén mindkét csapatot éltették. Ez elégtétel minden fociszeretőnek, aki a meccsünket választotta délutáni programjául. Fordulatos találkozót játszottunk, ami döntetlen színezetű volt, de a mohóságunk miatt pont nélkül maradtunk. A Diósjenő pontjait nem a szél fújta össze, szervezett, jó csapat. Gratulálok a győzelmükhöz.

Eőry Tibor: – Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést. A most visszatérő emberek elég nehezen találták a játék ritmusát. Kombinatív játékban, helyezkedésben, taktikailag is nagyon nagy hibákat követtünk el. “Hosszú” volt a csapat, nagyon “messze” védekeztünk. Tehát minden olyan hibát bemutattunk, amit nem szabadna. Meg is szerezte a vezetést a Pásztó, kihasználva a hibáinkat. Aztán egy nagyon szép akcióból sikerült egyenlítenünk, aztán volt egy kis szerencsénk a végén, az ellenfél hetes játékosa kihagyott egy komoly ziccert. Ez volt a fordulópont. A második félidőben már nagyon jól néztünk ki, megfelelően védekeztünk, lezártuk a területeket, több helyzetünk volt. Úgy érzem, a második félidei teljesítményünk alapján megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Nagyon fontos három pontot szereztünk! Az egész csapat nagyon jó teljesítményt nyújtott. Egyébként rendkívül sportszerű találkozó volt, mindkét gárda nagyon jó meccset játszott. 

Héhalom SE-Szécsény VSE 4-2 (1-2)

Helyszín: Egyházasdengeleg. Vezette: Kis Zs. (Nagy S., Nagy I.)

Héhalom SE: Darabont – Varanyeczki, Nagy Sz. (Hajdú, 59.), Nagy Á. (Kiss S., 82.), Kolarovszki – Földi, Abért – Szívós (Tasnádi, 46.), Baranyi R. (Gál, 85.), Balogh D. – Duhonyi (Sándor K., 79.). Vezetőedző: Győri Zoltán.

Szécsény VSE: Csampa – Szokács, Farkas, Kelecsényi, Horváth P. – Gombár, Szekeres, Móricz (Szintai, 80.), Laczkó (Pécsi, 54.) – Szmolnik (Oláh N., 46.), Langa. Vezetőedző: Kelecsényi Gábor.

Sárga lap: Varanyeczki, Nagy Á.

Gól: Varanyeczki (21.), Baranyi R. (51., 75.), Balogh D. (55.), ill. Lazckó (7.), Gombár (14.)

Jók: Abért, Balogh D., Földi, Tasnádi, Varanyeczki, ill. Gombár, Horváth P., Laczkó

Győri Zoltán: – Izgalmasan indult a találkozó, tizenöt perc elteltével tudtuk csak rendezni a sorainkat. Ezek után mi irányítottuk a mérkőzést, és megérdemelten fordítottunk. Gratulálok a fiataloknak, kimondottan jól szálltak be a meccsbe.

Kelecsényi Gábor: –  Az első félidő úgy alakult, ahogy az elején megbeszéltük, jöttek a gólok is, vezettünk kettő-nullra. Aztán a másodikban már nem tudtuk tartani az eredményt, erőben elfogytunk, pontatlanok voltunk. Rúgtunk négy gólt, csak sajnos kettőt magunknak, a döntetlen reális lett volna.

Berkenye SE-Cered VSE 3-2 (2-1)

Helyszín: Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont. Vezette: Urbán V. (Trubin B., Szász K.)

Berkenye SE: Debre – Illés, Less (Szandai, 77.), Keresztes (Bábik, 72.), Földvári – Rottek (Bódis, 64.), Rusvay (Balázs M., 81.), Kántor – Greff, Fábri, Mátyás P. Vezetőedző: Mohácsi László.

Cered VSE: Nagy E. – Földi, Gál, Szabó J., Ferkó (Katona, 58.) – Oláh T. (Tass, 66.), Nagy R., Bari, Kotroczó – Kovács E., Znamecz. Játékos-edző: Oláh Teofil.

Sárga lap: Illés T., Szandai, ill. Oláh T.

Gól: Keresztes (19.), Greff (27., 77.), ill. Znamecz (37.), Kovács E. (71.)

Jók: Keresztes, Földvári, Bábik, Greff, ill. Földi, Kovács E., Gál

Mohácsi László: – Közhely, de saját magunknak tettük nehézzé a mérkőzést. Kétgólos előnyben voltunk, uraltuk a meccset, több nagyobbnál-nagyobb helyzetet is kialakítottunk – amit sajnos el is puskáztunk -, majd két banális hiba után felébresztettük a vendégeket, akikről jól tudtuk, hogy nagyon veszélyes ellenfél, és könyörtelenül kihasználják, ha bőkezűek leszünk velük. Szerencsére a srácok ismét villantak, és egy parádés találattal, valamint fegyelmezett végjátékkal behúzták a meccset. Gratulálok a csapatnak és további sok sikert kívánok a Cered csapatának! Vasárnapra pedig boldog nőnapot kívánunk minden Nőnek, többek között azoknak, akik elviselnek minket, futballőrülteket!

Oláh Teofil: – Enerváltan kezdtük a mérkőzést, aminek következtében a hazaiak kétgólos előnyre tettek szert. Ebből még fel tudtunk állni, kiegyenlítettünk, de sajnos szokásunkhoz híven, ismét hibáztunk és pont nélkül maradtunk. Gratulálok a hazaiak győzelméhez!

Vasárnap, 15.00:

Szendehely FC-Unicum FC Mohora

Karancslapujtő KSE-Bátonyterenyei TC

Érsekvadkert SE-Mátraterenye SE 

Rimóc SE-Palotás SE 

A bajnokság jelenlegi állása:

error: Content is protected !!