Ez történt szombaton a megye egyben

Döcögősen nyert az SBTC, hátrányból felállva aratott remek sikert a Héhalom, a szünet után számolt négyig a Berkenye, odahaza örülhetett a Cered.

Szombaton négy mérkőzéssel vette kezdetét a tavaszi idény a megyei első osztályban. A tizenhatodik fordulóból már lepergő találkozókon az SBTC legyűrte a Pásztót, a Héhalom a második félidőben fordítva diadalmaskodott a Mátraterenye ellen, a Berkenye a szünet után beindulva intézte el a Mohorát, a Cered pedig két vállra fektette a Bátonyterenyét. Lássuk a részleteket!

START-HIBO Megye I. osztály, 16. forduló, szombati játéknap:

Salgótarjáni BTC-Pásztó SK 2-0 (1-0)

Tóstrandi Sporttelep. Vezette: Strehó E. (Nagy I., Bakos T.)

Salgótarjáni BTC: Végh – Bakos (Boros, 78.), Czutor (Illés E., 46.), Grajzel, Szeles – Tarlósi P., Szabó T. (Simó A., 66.), Sárközi, Bata (Gazdag, 57.) – Novák N., Fülöp A. (Stark, 85.). Vezetőedző: Rubint Richárd.

Pásztó SK: Krajecz – Molnár B. (Pócza, 56.), Lipták, Kelemen D., Csépe P. – Molnár M., Almási – Csépe R., Csépe I., Békési – Kuji (Sisák, 72.). Vezetőedző: Nagy Tamás.

Sárga lap: Grajzel, Bakos, Szabó T., Illés E., ill. Molnár B., Csépe P.

Piros lap: Kelemen D. (89., Pásztó SK)

Gól: Novák N. (33.), Sárközi (68.)

Jók: Tarlósi P., Novák N., ill. Krajecz, Almási, Csépe I.

Rubint Richárd: – Sajnos nagyon görcsösen játszottunk. Kapkodtunk, pontatlanok voltunk. Nem tudom, hogy féltünk-e attól, hogy ez már tétmeccs volt, de nem tudtuk áthozni azt a játékot, amit nyújtottunk az edzőmérkőzéseken. Nyertünk kettő-nullra, ezen kívül kialakítottunk öt-hat óriási ziccert, amit értékesíteni kellett volna. Az ellenfél szervezetten focizott, de előrefelé nem voltak veszélyesek, talán kapura lövésük sem volt. Remélem, most már ennél csak jobban tudunk majd futballozni!

Nagy Tamás: – Örülök neki, hogy a mai mérkőzésen látszott a téli munkánk, szervezettek voltunk, az SBTC-ben nem éreztem az átütőerőt. Sajnos az előre játékunk nem volt számottevő, ezért a mai mérkőzésen nem volt esélyünk pontszerzésre. De számunkra a bajnokság jövő szombaton kezdődik, ahol méltó módon szeretnénk felavatni a pályánkat, és megkezdjük tavaszi menetelésünket a céljainkért. Nem akartam foglalkozni az éppen zajló teremtornával, de számomra elfogathatatlan, ami ezzel kapcsolatban zajlik. Hogy a feljutásért küzdő SBTC-játékosok mezben sietnek a mérkőzéseikre, az enyéimről nem is beszélve. Egyet tudok érteni azzal, aki azt mondta, ezek a gyerekek még nem nyertek semmit, és itt a lehetőség. Hogy ez egy normál értékrend szerint mit sem ér, az nem számít.

Héhalom SE-Mátraterenye SE 3-1 (0-1)

Hatvan, Népkerti Sporttelep. Vezette: Urbán V. (Béres K., Kis Zs.)

Héhalom SE: Darabont – Szívós (Duhonyi, 68.), Nagy Sz. (Gál, 89.), Nagy Á., Kolarovszki – Földi, Abért – Varanyeczki, Polácsek, Balogh D. – Balog B. (Baranyi, 74.). Vezetőedző: Győri Zoltán.

Mátraterenye SE: Csák – Zsély D., Miklós M., Zsély B., Bozó – Romhányi, Novota – Horváth Sz. (Lengyel, 46.), Bujtár, Domán (Myszor, 60.) – Pál G. Játékos-edző: Romhányi Tamás.

Sárga lap: Földi, ill. Miklós M., Horváth Sz., Serfőző

Gól: Balog B. (52.), Polácsek (54., 72.), ill. Pál G. (41.)

Jók: Polácsek, Abért, Balogh D., Kolarovszki, Földi, Varanyecki, ill. Zsély B., Pál G., Miklós M.

Győri Zoltán: – Az első félidőben kiegyenlített játék zajlott, itt is-ott is voltak helyzetek, viszont a szünet előtt eladott labdánkból azonnal gólt szerzett a ‘Terenye. A pihenőidő alatt átszerveztük egy kicsit a csapatot, ami következtében sokkal stabilabb lett a védekezésünk és hatékonyabb a támadójátékunk. Volt benne egy kis szerencse is, hiszen egy-két alkalommal kapussal szembeni szituációban rontott a vendégcsapat, mi pedig az adódó lehetőségeinkkel tökéletesen éltünk. Külön dicséretet érdemel Polácsek Patrik játéka, aki harcosan, okosan és gólveszélyesen futballozott.
Gratulálok az egész csapatunknak, fegyelmezetten és intelligensen játszottunk, összességében megérdemelten fordítottuk meg a mérkőzés állását a második félidőben.

Romhányi Tamás: – Mit is lehet ilyenkor mondani? Nagyon fájó ez a vereség, mert sokáig a kezünkben volt a mérkőzés. Az első félidőben szervezettek és fegyelmezettek voltunk. A gólon kívül is voltak még nagy lehetőségeink. A második felvonás elején eldönthettük volna a meccset, mert kétszer is kapussal szemben álltunk, de sajnos rossz döntéseket hoztunk. És ahogy ilyenkor lenni szokott, az ellenfél, vagyis az egyik játékosuk, könyörtelenül büntetett. Polácsekre ma csak az első játékrészben volt ellenszerünk, de ennek ellenére úgy érzem, ma saját magunkat vertük meg! Győri Zolinak és a csapatának gratulálok.

Berkenye SE-Unicum FC Mohora 4-0 (0-0)

Vezette: Szakal T. (Trubin B., Csillik L.)

Berkenye SE: Debre – Illés (Schlenk, 83.), Less, Keresztes,  Földvári – Rottek (Hesz, 78.), Kántor, Rusvay, Greff (Bódis, 70.) – Fábri (Bogdán, 86.), Mátyás P. Vezetőedző: Mohácsi László.

Unicum FC Mohora: Földi – Feranecz, Baranyi T. (Hajdu, 70.), Széles B., Lavkó – Pistyúr, Bartal, Káposzta, Hugyecz (Menyhárt, 46.) – Gyiró (Szedlacsek, 80.), Széles G. Vezetőedző: Mátyás Zsolt.

Sárga lap: Lavkó

Gól: Földvári (49.), Mátyás P. (53.), Fábri (64., 84.)

Jók: Keresztes, Földvári, Rottek, Rusvay, Fábri, ill. Földi, Széles G.

Mohácsi László: – Kicsit visszafogottan kezdtük a találkozót, mivel türelmet kértem a srácoktól, amit az első élőfüves meccsünk és a vendégek iránti tisztelet mondatott velem. Így kiegyenlítettre sikerült az első félidő, bár a játékrész második felétől folyamatosan átvettük az irányítást és a vendégek egyetlen komolyabb lehetőségétől eltekintve, előttünk adódott több nagy lehetőség. A második játékrész pedig önmagáért beszél, négy gól mellett, sorra alakítottuk ki a nagyobbnál-nagyobb ziccereket, miközben hátul is meggyőzően teljesítettünk. Úgy érzem, hogy ilyen arányban is megérdemelt győzelmet arattunk! Gratulálok a csapatnak! A Mohora csapatának pedig több sikert kívánok a folytatásban!

Mátyás Zsolt: – Egy jól felkészített csapat ellen játszottunk, amely ellen egy félidőn át tudtunk tempóban futballozni, a szünet után már nem sikerült ezt a sebességet tartani. Ekkor már sorozatos hibákat vétettünk, esett a koncentráció, nem volt meg a megfelelő futómennyiség, azaz elfáradtunk, kijött a két csapat közti kondicionális különbség, így a Berkenye megérdemelt győzelmet aratott.

Cered VSE-Bátonyterenyei TC 2-0 (1-0)

Vezette: Balázs Z. (Szász K., Kiss D.)

Cered VSE: Nagy E. – Földi, Gál, Szabó J., Ferkó (Cseri, 84.) – Oláh T. (Móricz, 70.), Nagy R., Katona, Bari (Tass, 72.) – Kovács E., Znamecz (Kotroczó, 56.). Játékos-edző: Oláh Teofil.

Bátonyterenyei TC: Zsignár – Vanó, Almási, Kiss Balázs (Halász, 67.), Kiss Bence – Hadusovszki (Kelemen K., 67.), Pozsár, Orosz (Nyerges, 61.), Nagy N. – Bakos, Zámbó. Vezetőedző: Forgó Péter.

Sárga lap: Bari, Tass, ill. Halász

Piros lap: Zámbó (70., Bátonyterenyei TC)

Gól: Kovács E. (27.), Oláh T. (47.)

Jók: Szabó J., Gál, Kotroczó, ill. Nagy N.

Oláh Teofil: – Amit lehetett, azt kihoztuk a mérkőzésből, megnyertük és megszereztük a három pontot, aminek nagyon örülünk. A játék viszont még messze van a jótól!

Forgó Péter: – Sajnos nem hoztuk azt, amit mi tudunk, mélyen tudásunk alatt játszottunk. Igazából, sok esélyünk nem is volt, pár kapura lövést leszámítva, sajnos simán megvert minket a Cered. Össze kell szednünk magunkat ahhoz, hogy pontokat tudjunk szerezni. Remélem, azok a srácok, akik most nem tudtak jönni, legközelebb már erősítenek minket. Gratulálok a Cerednek. Meg kell jegyeznem, nagyon korrekt játékvezetés volt a mai napon, amit köszönök.

Vasárnap, 14.00:

Érsekvadkert SE-Diósjenő SE

Szendehely FC-Palotás SE

Karancslapujtő KSE-Szécsény VSE

Rimóc SE-Silver Tüzép-Karancsberény

error: Content is protected !!