Ez történt szombaton a megye egyben

Folytatta menetelését a BSE, az utolsó percben gyűjtött szép skalpot a Héhalom, a sírból mentett pontot a Palotás, feltartóztatta felsőházi ellenfelét az Érsekvadkert.

Szombaton négy mérkőzéssel indult be a megye egy tavaszi szakasza, négy találkozót rendeztek meg a hétvége első napján a bajnokság tizenhatodik fordulójában. A lepergő összecsapásokon a listavezető Balassagyarmat egy félidő alatt elrendezte a becsülettel alulmaradó Karancslapujtőt, a a figyelemreméltó fricskával jelentkez Héhalom egy utolsó percben elért öngóllal tett szert remek diadalra a dobogós Szécsénnyel szemben, a Palotás korábban agyonnyert meccsen mentett pontot a legvégső pillanatban Cereden, az Érsekvadkert pedig gólt nem hozó csatában tartóztatta fel a kisebb meglepetésre csak egy pontig jutó Mátraterenyét. Lássuk a párbajok részleteit!

Megyei I. osztály, 16. forduló, szombati játéknap:

Balassagyarmati VSE-Karancslapujtő KSE 2-0 (2-0)

Vezette: Urbán V. (Kalmár P., Trubin B.)

Balassagyarmati VSE: Szalay – Csizmadia (Tóth B., 62.), Keresztes, Telek, Szilágyi – Kovács K., Vekker – Klinger (Pistyúr D., 79.), Szita (Csillik, 90.), Gál (Pistyúr Zs., 60.) – Ondrik (Lavkó, 85.). Vezetőedző: Varga Balázs.

Karancslapujtő KSE: Oláh T. – Zsély, Cseh, Pingiczer, Rácz R. – Ajtai, Gyarmati – Novák N., Novák J., Bozó (Gordos, 48.) – Oláh Á. Játékos-edző: Novák János.

Sárga lap: Gál, Lavkó, ill. Pingiczer, Novák N., Rácz R.

Gól: Szita (32.), Gál (42.)

Jók: Szalay, Gál, Szita, Kovács K., Vekker, ill. az egész csapat

Varga Balázs: – Az első félidőben több gólt is szerezhettünk volna. Tudatosan épített támadásokat sikerült vezetnünk. A második játékrészben kényelmesek voltunk. Ziccert hibáztunk a mérkőzés hajrájában, így végig kiélezett küzdelem folyt. Az ellenfél is megtett mindent a gólszerzésért, keményen játszottak, dicséret illeti őket. Sok sikert kívánok nekik a bajnokság folytatására. Nagyon örülök, hogy fiataljaink jól épültek be a csapatba, és annak is, hogy egyre több, utánpótlásunkból felkerülő srácnak adhatok lehetőséget. Jár a köszönet és az elismerés utánpótlás edzőinknek is, külön szeretném megköszönni Mátyás Zsolti és Cserni István munkáját és segítőkészségét. A mai győzelem csapatmunka volt. Gratulálok hozzá.

Novák János: – Gratulálni szeretnék a ‘Gyarmatnak, megérdemelte a győzelmet, de az én csapatomnak, minden egyes játékosomnak is gratulálok, mert amit ki lehetett hozni ebből a meccsből, azt megtettük! Egytől-egyig, minden emberem megtett mindent a siker érdekében! Ahogy a mérkőzés előtt is nyilatkoztam, sajnos elég kevesen vagyunk, úgyhogy nagyon nagy változtatásokat nem tudok csinálni a csapatban, most is csak két cserénk volt. Legközelebb, a Berkenye ellen újra megpróbáljuk, bár az sem lesz könnyű…


Héhalom SE-Szécsény VSE 1-0 (0-0)

Vezette: Chikán P. (Holecska A., Szász K.)

Héhalom SE: Alattyáni – Balogh D., Nagy Á., Kovács T., Farkas D. – Kollár (Szabó T., 75.), Abért, Bötös, Ocsovszki – Balog R. (Tari, 83.), Balog B. (Lőrincz, 80.). Vezetőedző: Győri Zoltán.

Szécsény VSE: Csampa – Varga P., Ágner, Juhász, Nagy M. – Horváth P., Strehó, Szita (Kelecsényi, 85.), Strihó (Laczkó, 65.) – Hodúr (Vereczki, 65.), Kiss Á. (Géczi, 85.). Vezetőedző: László Loránd.

Sárga lap: Balog R., Balogh D., ill. Strihó, Varga P.

Gól: Ágner (90., öngól)

Jók: Nagy Á., Alattyáni, Balogh Dávid, Abért, Kollár, ill. Juhász, Nagy M., Varga P.

Győri Zoltán: – Helyzetekben nem bővelkedő, egygólos meccs volt, amit egy szerencsés találattal sikerült megnyernünk! Gratulálok a saját csapatunknak és további sok sikert kívánok a szécsényieknek!

László Loránd: – Saját magunkat vertük meg.


Cered VSE-Palotás SE 3-3 (1-2)

Vezette: Nagy I. (Bakos T., Nagy S.)

Cered VSE: Krizsanyik – Kovács M. (Katona, 76.), Földi, Gál, Ferkó (Znamecz, 46.) – Oláh T., Stark – Nagy R. (Kotroczó, 46.), Fülöp A., Oroszi – Kovács E. Vezetőedző: Smelkó Károly.

Palotás SE: Dankó – Kotasz G., Kotasz E., Hadrik, Kurcsik – Veres – Jambrich I. (Sipos, 72.), Veres, Kotasz T., Jambrich S. (Szabó P., 89.) – Török, Dallos. Vezetőedző: Jele Zoltán.

Sárga lap: Gál, Stark, Oroszi, ill. Veres, Hadrik

Gól: Kovács E. (25, 86.), Fülöp A. (81.), ill. Dallos (6., 40.), Kotasz G. (93.)

Jók: Oroszi, Kovács M., Oláh T., Kovács E., ill. senki

Smelkó Károly: – Érdekes meccs volt, ha az elsö félidőben kapunk egy ötöst, egy szót nem szólhatunk, semmi játékunk nem volt. Szünet után próbáltam cserékkel frissiteni és sikerült forditani, bár akkor is a Palotás dominált. Már vártuk a végét, csak másodpercek voltak hátra a nem bejelentett hosszabitásból, ugyanis a játékvezető állítólag három percet hosszabbított, csak ezt mi nem láttuk, mikor mutatta fel. Az egyes aszisztens szerint nem mutatta, az ellenőr úr szerint mutatta. A vége úgy is az lesz belőle, hogy mutatta! Az egyenlitö gól véleményem szerint szabálytalan volt, de a játékvezető lelke rajta. Összefoglalva a találkozót, a játék alapján bravúrdöntetlent értünk el, de ahogy a végén kiegyenlitett az ellenfél, az vicc! Jele Zolinak és csapatának további sok sikert kivánok!

Jele Zoltán: – Jó iramú meccsen, a negyvenedik percben le kellett volna zárni mindent, de a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, ahogy általában lenni szokott a futballban. Ennek ellenére le a kalappal a fiúk előtt, hogy a 93. percben azért csak szereztünk egy pontot, viszont szerintem a ceredi katlanban hagytunk kettőt! Nem szoktam a játékvezetéssel foglalkozni, de a tizedik percben egy teljesen jogos kiállítás, a második félidőben pedig egy tiszta tizenegyest nem kaptunk meg egy-kettes állásnál. Ez felháborító! “Smelonak” és csapatának sok sikert kívánok!

Illés Győző mérkőzésfotói:

Érsekvadkert SE-Mátraterenye SE 0-0

Vezette: Balázs Z. (Jele T., Béres K.)

Érsekvadkert SE: Barna – Fábián L., Varga M., Gréczi, Gyenes – Szabó L. (Pap, 82.), Balga M., Balga L., Balga B. (Lővei, 86.) – Vachó (Ujvári, 76.), Varga F. (Varga B., 63.). Játékos-edző: Szenográdi Péter.

Mátraterenye SE: Kotroczó – Babka, Miklós M., Horváth Sz. (Határ, 71.), Stark – Novota, Zsély – Komka (Sipkó, 84.), Adorján Z. (Kisbali, 86.), Bujtár – Domán. Játékos-edző: Romhányi Tamás.

Sárga lap: Varga F.

Jók: az egész csapat, ill. Miklós M., Stark, Novota, Babka, Horváth Sz.

Szenográdi Péter: – Tipikus egygólos mérkőzés volt, találat nélkül. Az első félidőben gyengén és ötlettelenül játszottunk, a másodikban viszont feljavult a játékunk és a végén akár a győzelmet is megszerezhettük volna, ha Ujvári mesteri ollózását nem fejelik ki a gólvonalról. Gratulálok a sráconak!

Romhányi Tamás: – Nehéz talajon, egy rendkívül gyenge mérkőzést játszottunk. Nem tudtunk igazán komoly gólhelyzetet kialakítani, ahogy a hazaiak sem. Mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. Az első félidőben picit jobban játszottunk az ellenfelünknél, de a másodikban ez megfordult. Az előrejátékunk ma nagyon nem működött. A hiányzó játékosainkat nem tudtuk kellően pótolni. A nap pozitívuma, hogy lohoztuk a meccset kapot gól nélkül! Jövő héten komoly erőpróba vár ránk. Bízom a jobb folytatásban.

Vasárnap, 14.30: Rimóc SE-Berkenye SE

error: Content is protected !!