Ez történt szombaton a megye egyben

Gálázott a Szécsény, parádés diadalt aratott a Rimóc, ismét örülhetett a Mátranovák.

Szombaton három találkozóval indult be a huszonegyedik forduló a megye egy aktuális idényében. A soros körből már lezajló mérkőzések kapcsán elmondható, hogy a Szécsény csúnyán kiütötte a Palotást, a Rimóc parádés sikert ért el Cereden, az ismét örvendő Mátranovák pedig elbánt a Karancsberénnyel. Nézzük meg a részleteket!

Megyei I. osztály, 21. forduló, szombati játéknap:

Szécsény-Palotás 9-0 (3-0)

Vezette: Kalmár P. (Kovács T., Makovinyi Z.)

Szécsény: Csampa – Ágner, Juhász, Kelecsényi, Horváth P. – Szita, Strehó, Varga T., Horváth Cs. – Géczi (Bárány, 58.), Szabó T. Vezetőedző: László Loránd.

Palotás: Nagy M. – Kotasz G., Kotasz E., Farkas, Kurcsik – Kotasz T., Burik (Hegyi, 58.), Jambrich B., Miczki, Sipos – Török. Vezetőedző: Nagy Tamás.

Sárga lap: Jambrich B., Török

Gól: Szabó T. (17., 26., 80., 82., 85.), Szita (31.), Géczi (51.), Bárány (61., 63.)

Jók: Szabó T. (a mezőny legjobbja), az egész csapat, ill. senki

Korai tapogatózás követően fokozatosan kézbe vették a gyeplőt a hazaiak, nem is hatott meglepetésként, hogy a nyitónegyedórát átlépvén meg is szerezték a vezetést, majd mentek tovább, fölényük pedig azt eredményezte, fél óra elteltével már három góllal vezettek. Az első félidőben már nem esett újabb találat, a második felvonásban azonban hamar növelte fórját az előnyben lévő együttes, csupán elvétve jutottak levegőhöz a nem túl jó napot kifogó látogatók. Az összecsapás kétharmadánál a csereként beálló Bárány duplázott, majd már a hajrában járva a mesterötösig jutó Szabó tette fel a pontot az i-re, a kiütéses sikert arató házigazdák a lefújásig kilenc alkalommal mattolták ellenfelük védelmét.

László Loránd: Jól kezdtük a mérkőzést, ráerőltettük akaratunkat az ellenfélre, remek támadásokat vezettünk, remélem, kellőképpen kiszolgáltuk a közönségünket. Nagyon sok jó egyéni teljesítményt láthattunk.

Nagy Tamás: Gratulálok a hazaiaknak, azt hiszem, ez az eredmény önmagáért beszél. Nincs mit mondanom.


Cered-Rimóc 4-5 (2-2)

Vezette: Szakal T. (Chikán P., Szász K.)

Cered: Krizsanyik – Oláh T., Ráduly, Gál, Kotroczó (Kovács B., 54.) – Stark, Nagy R., Kovács M., Oroszi – Znamecz, Kovács E. Vezetőedző: Smelkó Károly.

Rimóc: Janusek – Pásztor, Mohácsi, Benécs, Szmolnik – Rácz I. – Kiss P., Bangó R. – Szép, Percze (Laczkó L.), Laczkó Zs. Játékos-edző: Benécs Balázs.

Sárga lap: Benécs, Pásztor, Janusek

Piros lap: Rácz I. (92., Rimóc)

Gól: Kovács E. (3., 43., 77.), Znamecz (48.), ill. Szép (28.), Bangó R. (31.), Kiss P. (56., 88.), Percze (66.)

Jók: Kovács E., ill. Janusek, Rácz I., Kiss P., Percze

Villámrajttal kezdtek a cerediek, ekkor úgy tűnt, könnyedén elbánhatnak riválisukkal. A vendégek viszont másként gondolták, összekapták magukat és előbb egalizáltak, majd igen hamar előnybe is kerültek. Kiegyenlített csatát láthattak a nézők, az előzetesen esélytelennek vélt rimóciak felvették a kesztyűt. Hátrányuk tudatában mentek előre a hazaiak, majd még a pihenő előtt remivé is módosították az állást, így fej-fej mellett fordultak a felek. A folytatásban újra beköszöntek a házigazdák, a másik oldal azonban nem lankadt és egy gyors egyenlítést követően ők vitték be a negyedik gólt. Hamarosan Kovács Erik mesterhármasig jutott, a tripla mégsem ment semmire csapata, mert a slusszpoén a duplázó Kiss nevéhez fűződött, ami azt jelentette, a kalapemelést érdemlő győzelmet arató rimóciak öt-négyes arányban kivívott siker által tehették zsebre a pontokat.

Smelkó Károly: – Sajnos kikaptunk, ilyen a foci, ez is benne van, csak a szurkolókat sajnálom, ők többet érdemelnének.

Benécs Balázs: A mai mérkőzésre tizenegy egészséges játékossal és két sérülttel utaztunk el. Sérülések és egyéb elfoglaltságok tizedelik csapatomat. Ennek ellenére egy nyílt sisakos, küzdelmes és egyben élvezetes mérkőzést játszottunk. Az első félidőben még akadozott az a játék, amit elterveztem, de a második játékrészben a csapat teljesen végrehajtotta, amit kértem. Viszont ez nem valósulhatott volna meg, ha a kapusunk remek védéseivel nem tartott volna minket a meccsben! A hozzáállás és az akarat végre olyan volt, amit elvárok. Szerencsénk is volt az ötödik gólnál, de annak a csapatnak van szerencséje, amely tesz érte! Gratulálok a csapatnak, ez férfi munka volt!


Mátranovák-Karancsberény 6-3 (1-2)

Vezette: Bakos T. (Gordos Á., Pál A.)

Mátranovák: Illefalvi – Sipkó Bálint (Tóth D., 18.), Kiss B., Kisbali, Vanó – Móricz Á., Lehoczki, Móricz K. (Lakatos, 46.), Nagy B. – Sipkó Bence, Bognár. Vezetőedző: Forgó Péter.

Karancsberény: Miklós V. – Klimasz, Katona, Kanyó (Sólyom, 55.), Babka – Szőke L., Fodor M., Zsosa, Mezei – Szőke Sz., Bellér. Vezetőedző: Fodor Zsolt.

Sárga lap: Illefalvi, Tóth D., Vanó ill. Babka

Gól: Lehoczki (24., 90.), Sipkó Bence (50., 53.), Bognár (82.), Móricz Á. (84.), ill. Szőke Sz. (16.), Bellér (45.), Mezei (89.)

Jók: Lehoczki, Kiss B., Sipkó Bence, ill. senki

A kezdősípszó után egyenlő erők küzdöttek a pályán, mígnem elléptek vetélytársuktól a negyedóra után eredményes ‘berényiek. A házigazdákat nem fogta meg a beszedett találat, az első játékrész derekán már egy-egyre állt a küzdelmes meccs. Alaposan megbirkóztak egymással a gárdák, hol az egyik, hol a másik alakulat akarata érvényesült a gyepen. Sokan már a lefújást várták, amikor újra megrezgették a hálót a vendégek, így előny birtokában vonulhattak szusszanni. A térfélcsere után egy megtáltosodó hazai legénységet láthattunk, pár minutum alatt fordított Forgó Péter társulata. A mérkőzés ezen szakaszától érezhető volt, ezt a győzelmet már nem engedik ki kezeik közül a ‘novákiak, a véghajrában pedig be is igazolódtak a sejtések, a találkozó legvégén több ízben is mattolták összeeső ellenlábasuk hátsó alakzatát a vendéglátók, akik végül hat-háromra tudtak nyerni.

Forgó Péter: – Az első félidei fegyelmezetlen játék után a szünetben sikerült rendeznünk sorainkat, a második játékrész alapján pedig úgy gondolom, megérdemelt győzelmet arattunk, ami már a második tavasszal, és nagyon örülünk neki!

Fodor Zsolt: Minden képzeletemet és várakozásomat alulmúltuk a mai lélektelen teljesítményünkkel. Úgy gondolom, a bajnokság végén le kell ülni és tiszta fejjel átbeszélni mindent, mert ezt így nem érdemes és nem is szabad csinálni tovább. A hazaiaknak gratulálok, teljesen megérdemelten nyertek.


Vasárnap, 17.00:

Héhalom-SBTC

Érsekvadkert-Berkenye

Karancslapujtő-Pásztó

error: Content is protected !!