Ez történt a megye tizenkettedik fordulójában

Rangadó sikerrel növelte előnyét az élen az SBTC, kétgólos hátrányból fordított a Diósjenő, hozta a kötelezőt a Pásztó, ismét örülhetett a Palotás, megszakította rossz szériáját a Berkenye, szép győzelmet aratott a Szécsény, javított a Mátraterenye, egygólos meccset húzott be az Érsekvadkert.

Az előző hétvégén a tizenkettedik kört bonyolították le a megye egy aktuális idényében. A soros mérkőzéséken az előnyét az élen növelő SBTC elbánt a Héhalommal, a Diósjenő kétgólos hátrányból felállva fektette két vállra a Karancslapujtőt, a Pásztó helybenhagyta a Szendehelyt, az ismét örvendő Palotás legyűrte a Mohorát, a gödörből kilépő Berkenye nyert Karancsberényben, a Szécsény elverte a Ceredet, a korábbi kisiklását javító Mátraterenye felülkerekedett a Bátonyterenyén, az Érsekvadkert pedig küzdelmes meccsen szerzett pontokat a Rimóccal szemben. Lássuk a részleteket!

START-HIBO Megyei I. osztály, 12. forduló:

Salgótarjáni BTC-Héhalom SE 3-0 (1-0)

Vezette: Kis Zs. (Szakal T., Béres K.)

Salgótarjáni BTC: Végh – Bakos (Simó L., 89.), Grajzel, Szeles, Simó A. – Grajzel, Tóth M. (Fülöp A., 86.), Illés E. – Tarlósi M. (Bata, 70.), Sárközi (Czutor, 86.), Tarlósi P. (Boros, 90.) – Gazdag. Vezetőedző: Rubint Richárd.

Héhalom SE: Darabont – Balogh D., Abért, Nagy Á., Kolarovszki – Polácsek (Gál, 88.), Baranyi, Földi, Varanyeczki (Duhonyi,77.) – Less, Balog B. Vezetőedző: Győri Zoltán.

Sárga lap: Illés E., Tóth M., Grajzel, ill. Balogh D.

Gól: Gazdag (13.), Tarlósi M. (59.), Bata (81.)

Jók: Gazdag, Tóth M., ill. Abért, Kolarovszki, Balogh D.

Rubint Richárd: – Elég jól kezdtük a mérkőzést, az első húsz percben tényleg kimondottan jól játszottunk és meg is szereztük a vezetést. Sajnos ezután elkövettünk pár apró hibát hátul, amiért elveszítettük a fonalat és egyre veszélyesebb volt az ellenfél. Az első játékrész második fele már nem volt annyira jó. A szünetben megbeszéltük, hogyan tovább, mit akarunk a folytatásban. Szerintem a második felvonásban visszamentünk a meccsbe, ismét jól fociztunk. Azért végig kellett izgulni, mert egy kifejezetten jó, szervezett csapat ellen futballoztunk, ezt az ellenfelet össze sem lehet hasonlítani azzal, amellyel három hónapja játszottunk a kupában, lehetett látni Győri Zoltán munkáját, sokat fejlődtek a vendégek és most is végig veszélyesek voltak, a második félidőben viszont még sikerült lőnünk két újabb gólt, aztán meg is nyertük a mérkőzést. Nagyon kellett a győzelem. Az előző héten két, kimondottan nehéz találkozónk volt, de szerintem nagyjából rendben lehoztuk az elmúlt napokat. Gratulálok az egész együttesnek, megyünk tovább!

Győri Zoltán: – Megérdemelt hazai győzelem született, a hibáinkat maximálisan kihasználta az SBTC. Talán, ha kettő-nullnál megadják a szabályos gólunkat, akkor vissza tudtunk volna jönni a mérkőzésbe, főleg úgy, hogy utána egy kapura tartó lövésünkbe egy védő kézzel beleütött, ami aztán a kapufáról mezőnybe pattant! Ezzel a két lehetőséggel esélyünk lett volna meccsben maradni, de a spori ezt másként látta. Gratulálok a ‘Tarjánnak, nagy lépést tettek a bajnoki címért!

Diósjenő SE-Karancslapujtő KSE 4-2 (0-2)

Vezette: Urbán V. (Szikora D., Kovács M.)

Diósjenő SE: Varga D. (Szántó, 46.) – Haljárszki, Sztupák, Pincze, Bőgér Á. (Csabuda, 36.) – Bekker (Rózsa, 75.), Áncsán, Németh (Pálinkás, 58.), Monostori (Oláh T., 72.) – Varga Gy., Bőgér D. Vezetőedző: Eőry Tibor.

Karancslapujtő KSE: Határ – Gordos, Cseh, Zsély, Bodor – Sánta (Szegedi, 46.), Baranyi, Kovács B., Nágel, Sipkó Bálint – Sipkó Bence. Vezetőedző: Sipkó Sándor.

Sárga lap: Pincze, Pálinkás, ill. Szegedi, Nágel

Gól: Bőgér D. (48., 57.), Csabuda (65.), Pálinkás (71.), ill. Sipkó Bence (12.), Zsély (31.)

Jók: Bekker, Bőgér D., Haljárszki, ill. Cseh, Zsély, Kovács B., Sipkó Bálint

Eőry Tibor: – Nagyon rosszul, rengeteg helyezkedési-, technikai, illetve összjátékbeli hibával kezdtük a mérkőzést, a fegyelmezetten játszó ellenfél pedig minden hibánkat kihasználta és kettő-nullra vezetett a szünetig. A második félidőre kicsit rendeztük a sorokat, és hatalmas lelkesedéssel, egyben rendkívül jó játékkal megfordítottuk a meccset. Amilyen rosszul teljesítettünk az első félidőben, olyan jól a másodikban! Végig nyomás alatt tartottuk a fokozatosan elfáradó vendégeket és szinte az összes lehetőségünket kihasználtuk.

Sipkó Sándor: – Egy félidőn keresztül nem csak tartalmasan, hanem taktikusan is futballoztunk, aztán jó szokásunkhoz híven, ki nem kényszerített hibákból egalizálta hátrányát a házigazda csapat.

Pásztó SK-Szendehely FC 6-0 (3-0)

Vezette: Strehó E. (Makovinyi R., Homoki G.)

Pásztó SK: Krajecz – Molnár B., Kelemen D. (Sisák, 69.), Lipták, Békési (Pócza, 76.) – Molnár M., Csépe P. – Csépe R., Csépe I. (Pisák, 83.), Kivés – Kuji. Vezetőedző: Nagy Tamás.

Szendehely FC: Kőhegyi – Merő Porvay, Mácza, Genzelman (Rényi, 25.) – Miskolczki, Bonafert, Debreczeni, Hayer – Horváth L., Tiszttartó. Vezetőedző: Surin András.

Sárga lap: Kuji

Gól: Csépe I. (8., 80.), Csépe R. (18.), Kuji (22.), Sisák (74.), Pócza (78.)

Jók: Csépe P., Molnár M., Kelemen D., Csépe I., Csépe R., ill. senki

Nagy Tamás: – Ma minden úgy történt, ahogy terveztem. Agresszíven, ötletesen, nagy kedvel, lendületesen játszottunk. Igazi csapatként értük el a mai nagyarányú győzelmet. Örülök, hogy góllal tért vissza a pásztói foci tehetsége, aki a tavasszal az égköve is lehet. Nagy dolognak tartom, hogy szombaton egy rangadóra megyünk Héhalomba, aminek kiharcolása a csapat érdeme. A vendégeket is dicséret illeti a megalkuvás nélküli játékuk miatt.

Surin András: – Sajnos megint nagyon foghíjasan tudtunk elutazni erre a találkozóra. Köszönöm azoknak, akik legalább eljöttek. Annyit üzennék a csapat többi tagjának, akik nem vettek részt a meccsen és ilyen-olyan indokkal lemondták a mérkőzést, hogy nézzenek tükörbe és a csapattársaik szemébe, hogy miért nem tudtak eljönni! Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez, teljesen megérdemelt volt.

Palotás SE-Unicum FC Mohora 1-0 (0-0)

Vezette: Gecse Z. (Kiss D., Korbely Zs.)

Palotás SE: id. Kotasz T. – Odler (Jambrich B., 46.), Kotasz E., Kotasz G., Kurcsik (Gyurcsek, 46.) – Sipos, ifj. Kotasz T., Hadrik, Farkas – Veres, Török. Vezetőedző: Jele Zoltán.

Unicum FC Mohora: Földi – Mezei, Baranyi T. (Bartal, 46.), Széles B., Feranecz – Lavkó, Széles G. (Hatala, 75.), Rácz D., Hugyecz (Hajdú, 86.) – Gyiró, Menyhárt. Vezetőedző: Mátyás Zsolt.

Sárga lap: Veres, Kurcsik, Farkas, Hadrik, Gyurcsek, ill. Hugyecz, Földi, Feranecz, Rácz D.

Gól: Veres (86.)

Jók: Török, ifj. Kotasz T., Jambrich, ill. Földi, Lavkó, Széles G., Menyhárt

Jele Zoltán: – Lehet, hogy nem pörgetjük fülünkön a labdát, és nem is mi vagyunk a megye legtechnikásabb csapata, de az biztos, hogy a mai győzelmünket az akaratnak és az alázatnak köszönhetjük. Egy jó csapat ellen nyertünk, amely az előző fordulóban nem akármilyen skalpot gyűjtött be. Gratulálok minden játékosomnak, és reméljük, lassan visszaszivárognak sérült embereink is. Mátyás Zsolti barátomnak és csapatának sok sikert kívánok.

Mátyás Zsolt: – Egy döntetlen szagú mérkőzésen, ellentétes félidőket produkáltak a csapatok. Míg mi az első félidőt játszottuk mezőnyfölényben, addig a másodikban a hazaiak akarata érvényesült, azzal a különbséggel, hogy ők gólra tudták váltani jó periódusukat, mi pedig ezen időszakban két kapufát szereztünk és az adódó lehetőségeinkből sem voltunk képesek betalálni. Úgy érzem, a pontosztozkodásra rászolgált csapatom, de a véghajrában elkövetett hibánkat kihasználták a hazaiak és megnyerték a meccset, amihez gratulálok.

Illés Győző mérkőzésfotói:

Silver Tüzép-Karancsberény-Berkenye SE 0-1 (0-0)

Vezette: Pap. (Chikán P., Kovács T.)

Silver Tüzép-Karancsberény: Sztremi – Laczkó, Szőke L., Ravasz, Susán – Szőke Sz., Fodor M., Tóth J., Mezei (Móricz, 59.) – Jakab Gy., Bellér. Vezetőedző: Fodor Zsolt.

Berkenye SE: Debre – Rácz L., Keresztes, Mohácsi Le., Szandai – Illés T., Rottek, Kántor – Fábri (Bogdán, 88.), Bódis, Mátyás P. Vezetőedző: Mohácsi László.

Sárga lap: Szőke L., ill. Mohácsi Le., Bódis

Piros lap: Laczkó (72., Silver Tüzép-Karancsberény)

Gól: Mátyás P. (52.)

Jók: Sztremi, Szőke Sz., Tóth J., Ravasz, ill. Keresztes, Mohácsi Le., Illés, Mátyás P.

Fodor Zsolt: – Ma jobban néztünk ki. Komoly erőfeszítésre késztettünk egy jó játékosállománnyal rendelkező ellenfelet. Kis szerencsével elérhettünk volna egy döntetlent, de ha őszinte akarok lenni, akkor a vendégek ennyivel mindenképpen jobbak voltak. Gratulálok nekik, érvényesítették a nagyobb tudást.

Mohácsi László: – A megtépázott lelkiállapotunk és a hiányos keretünk miatt kialakult nehézségeink ellenére, sikerült kicsit összekapni magunkat, a szervezett, lelkes hazaiak ellen, akiknek kevés lehetőséget adtunk, viszont továbbra is jó néhány nagy helyzetet elpuskáztunk. Azonban nyertes mérkőzést tudunk magunk mögött, így sikerült azt a bizonyos fontos első lépést megtennünk. További sok sikert a hazai csapatnak!

Szécsény VSE-Cered VSE 5-1 (2-0)

Vezette: Trubin B. (Szász K., Csillik L.)

Szécsény VSE: Csampa – Farkas, Juhász, Nagy M., Horváth P. – Gombár (Pintér, 76.), Novák (Szintai, 89.), Szeles, Adorján Z. – Laczkó, Horváth Cs. (Szántó, 86.). Vezetőedző: Kelecsényi Gábor.

Cered VSE: Nagy E. – Gál, Ferkó, Ajtai (Katona, 66.), Földi – Kovács M., Bari, Oroszi, Oláh T. (Tass, 63.) – Znamecz (Kotroczó, 46.), Kovács E. Játékos-edző: Oláh Teofil.

Sárga lap: Nagy M., ill. Oroszi, Oláh T., Katona

Gól: Laczkó (7., 9.), Gombár (61.), Pintér (86.), Adorján Z. (86.), ill. Kovács E. (73.)

Jók: Laczkó (a mezőny legjobbja), az egész csapat, ill. senki

Kelecsényi Gábor: – Gratulálok a CSAPATOMNAK, mai mérkőzésen bebizonyítottuk, hogy egymásért küzdve, csapatként játszva elérhetjük céljainkat! Az első félidő alapján nagyobb arányú is lehetett volna az eredmény! Ezzel a hozzáállással kell tovább mennünk!

Oláh Teofil: – Két egyéni hibából gyorsan előnyt szereztek a hazaiak. Utána nekünk is adódott két lehetőségünk az egyenlítésre, de mi nem tudtunk élni ezekkel a szituációkkal. A második félidőben is csak kapufáig jutottunk, ezt követően pedig már csak mentünk az eredmény után, aminek ez lett a vége. A lelkes házigazdák megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

Mátraterenye SE-Bátonyterenyei TC 6-1 (2-1)

Vezette: Németh Sz. (Rozsnaki G., Németh M.)

Mátraterenye SE: Csák – Babka, Zsély B. (Komka, 79.), Miklós M., Zsély D. (Gyarmati, 79.) – Bujtár, Romhányi, Novota, Horváth Sz. (Domán, 52.) – Pál G., Pingiczer. Játékos-edző: Romhányi Tamás.

Bátonyterenyei TC: Zsignár – Líber, Kiss Bence, Kiss Balázs, Vanó – Gyura, Orosz (Kelemen K., 54.), Pozsár, Kovács J. (Sárközi, 71.) – Nagy N., Sasvári (Halász, 77.). Vezetőedző: Forgó Péter.

Sárga lap: Novota

Gól: Pingiczer (24., 60., 89.), Pál G. (29., 68., 78.), ill. Nagy N. (32.)

Jók: Pingiczer, Pál G., Domán, Novota, ill. senki

Romhányi Tamás: – Az első félidő nagy részében hoztuk a mohorai teljesítményt. A vezetésünk ellenére nem úgy játszottunk, ahogy a bajnokság elején. Szünetben kicsit átbeszéltük a dolgokat és a második etap már nyomokban hasonlított arra, amit elvárok a csapattól. Csatárainknak és a csapat második félidőben mutatott hozzáállásának köszönthetően nagyarányú győzelmet arattunk. A vendégeknek további sok sikert kívánok!

Forgó Péter: – Megérdemelten szerezte meg a három pontot a hazai csapat. Sajnos azzal a kishitű játékkal, amit ma bemutattunk, nem lehetett más végeredmény. Azt gondolom, amikor idegenben lép pályára a csapat, körülbelül ötven százalékát nyújtja annak, mint amit hazai környezetben megszoktam magunktól. Sajnos bárhová is megyünk, nem sok keresnivalónk van.

Érsekvadkert SE-Rimóc SE 1-0 (0-0)

Vezette: Balázs Z. (Szakal T., Kiss T.)

Érsekvadkert SE: Oláh M. – Gréczi (Fábián L., 46.), Varga M., Balga M., Gyenes – Balga L., Szenográdi, Varga F. (Dávid M., 75.), Szabó L. (Lővei, 84.) – Vachó (Balga K., 69.), Burai (Varga B., 46.). Játékos-edző: Szenográdi Péter.

Rimóc SE: Csábi – Seres, Benécs, Laczkó – Csík, Szoldatics D., Szekeres, Bangó R., Bada – Králik, Gábor B. Játékos-edző: Benécs Balázs.

Sárga lap: Gréczi, Fábián L., ill. Szekeres, Laczkó, Seres

Gól: Burai (52.)

Jók: Gyenes, Balga L., Fábián L., Varga M., Balga M., ill. Csábi, Benécs, Laczkó

Szenográdi Péter: – Ezen a héten próbáltuk rendezni a fejeket, ami sikerült is, viszont most azzal nem számoltam, hogy a befejezéseknél ilyen gyengék legyünk. Rengetek ziccert hagytunk ki, ezen is javítanunk kell! A mentalitás jó volt és megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. A győzelmet volt csapattársunk, Terenyei Ákos anyukájának ajánljuk. Isten nyugosztalja őt.

Benécs Balázs: – Megpróbáltunk zárt védekezésből kontrákra építeni, ez részben sikerült is, hiszen az ellenfél csak büntetőből tudott gólt szerezni. Viszont a támadójátékunk a mai napon nem működött, pontatlanok voltunk és rengetek labdát veszítettünk, amiből a ‘Vadkert sok támadást tudott vezetni. Akarat volt, de előrefelé dekoncentráltak voltunk.

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!