Ez történt a megye egyes rájátszás első fordulójában

A ráadásban harcolta ki a győzelmet a BSE, idegenben nyert a Héhalom, iksz született Cereden, újra sikert aratott a Szécsény, könnyedén szerzett pontokat a Pásztó.

Az előző hétvégén beindult a rájátszás a megye első aktuális idényében. Mint arról korábban már beszámoltunk, még szombaton remizett egymással a Cered és a Berkenye, a több mérkőzés után ismét nyerni tudó Szécsény Palotáson gyűjtött pontokat, a Pásztó pedig helybenhagyta a Karancslapujtőt. A vasárnapra maradt két meccsen az élen az előnyét tovább növelő Balassagyarmat a 92. percben elért góllal vette be Mátraterenyét, a Héhalom pedig győzött Rimócon. Lássuk a részleteket!

Megyei I. osztály, rájátszás, 1. forduló, vasárnapi játéknap:

Mátraterenye SE-Balassagyarmati VSE 1-2 (1-1)

Vezette: Kis Zs. (Urbán V., Kiss T.)

Mátraterenye SE: Kotroczó – Babka, Horváth Sz. (Myszor, 46.), Miklós M., Stark (Határ, 66.) – Zsély, Romhányi – Adorján Z., Bartha (Sipkó, 61.), Bujtár – Pál G. Játékos-edző: Romhányi Tamás.

Balassagarmati VSE: Szalay – Szilágyi, Keresztes, Szatmári, Molnár M. – Vekker, Kovács K. – Szita, Klinger (Pistyúr Zs., 68.), Gál (Telek, 85.) – Ondrik (Tóth B., 76.). Vezetőedző: Varga Balázs.

Sárga lap: Stark, Bujtár, Myszor, ill. Molnár M.

Gól: Bartha (9.), ill. Ondrik (25.), Telek (92.)

Jók: Babka, Miklós M., Zsély, Stark, Bujtár, Bartha, Pál G., ill. az egész csapat

A kezdősípszó után kiegyenlített mederben zajlott a meccs, aztán Bartha büntetőjével hamar előnybe kerültek a hazaiak. A beszedett gól nem szegte a ‘gyarmatiak kedvét, továbbra is megpróbáltak nyomást gyakorolni ellenfelükre, majd az első félidő derekán Ondrik egyenlíteni is tudott. Ezt követően nem igazán volt különbség a felek között, masszívan játszottak a házigazdák, meggyűlt velük a listavezető baja. A pihenőig már nem rezdültek meg a hálók, aztán jó darabig a második felvonásban sem. Fokozatosan átvették a kezdeményezési szerepkört a látogatók, az utolsó húsz percben beszorították a több szituációt is megúszó másik oldalt. Már a hosszabbításban járt a párbaj, amikor egy kapu előtti kavarodásból a nem sokkal korábban beálló Telek vette be a kaput, a fiatal játékos találata pedig azt jelentette, kettő-egyes arányban nyert a bajnoki címhez még közelebb kerülő BSE, ugyan az újonc ismét karnyújtásnyira volt egy figyelemreméltó eredménytől, az utolsó pillanatokban kicsúszott a kezei közül a bravúr az emelt fővel kikapó Romhányi-alakulatnak.

Romhányi Tamás: – Sajnos nem sikerült a bravúr, pedig a játékosaim mindent megtettek a pályán. Az első félidőben remekül védekeztünk, és olyat tettünk, amire hónalok óta senki nem volt képes. Bevettük a ‘gyarmati kaput. A második felvonásban a kényszerű cserék miatt kicsit megbomlott a csapatvédekezésünk, és sajnos az utolsó pillanatokban elbuktuk a mérkőzést. Ha egy kicsit okosabbak, rutinosabbak vagyunk, akkor a döntetlent elérhettük volna. Gratulálok a ‘gyarmatiknak a győzelemhez és további sok sikert kívánok nekik!

Varga Balázs: – Bajnoki döntőnek beillő mérkőzést játszottunk, iramban és küzdelemben egyaránt. A pálya talaja nagyon megnehezítette a játékot mind a két csapat számára. Gratulálok a játékvezetőknek a kiváló játékvezetéshez. Sok sikert a hazai csapatnak. Legközelebb egy lépésre leszünk álmaink megvalósításához.

Rimóc SE-Héhalom SE 1-3 (1-2)

Vezette: Nagy B. (Balázs Z., Szász K.)

Rimóc SE: Janusek – Kuris, Puszta, Benécs, Laczkó – Szekeres (Hegedűs, 71.) – Bangó R. (Imre Z., 75.), Csík D. (Szoldatics, 75.), Rácz A., Kis I. (Rácz I., 53.), Gábor B. (Balázs G., 71.). Játékos-edző: Benécs Balázs.

Héhalom SE: Kozsa – Balogh D., Farkas D. (Lorenz, 51.), Balog B., Kovács T. – Abért, Tari Z., Szabó T. (Baranyi, 51.), Tasnádi (Sápi, 68.) – Ocsovszki, Balog R. (Sándor K., 71.). Vezetőedző: Győri Zoltán.

Sárga lap: Kuris, Rácz I., ill. Balog R., Abért, Sápi

Gól: Rácz A. (22.), ill. Balog B. (20.), Balogh D. (36.), Ocsovszki (79.)

Jók: Janusek, Rácz A., Rácz I., Bangó R., ill. Balogh D., Kovács T., Tari, Abért, Balog B.

Hiába voltak jobbak a találkozó legelején a hazaiak, fölényükkel ismét nem mentek semmire, nem tudott betalálni a gólszerzéssel hadilábon álló társulat. Ezzel szemben, a héhalmiak nem ismertek kegyelmet és elléptek riválisuktól. Szinte azonnal egyenlítettek a házigazdák, így minden kezdődhetett elölről. Gyűrték egymást a felek becsülettel, több-kevesebb sikerrel. Aztán megint a látogatók bizonyultak eredményesebbnek, így előnnyel a zsebükben fordulhattak. A második felvonásban sem lankadtak a hazaiak, mindet megtettek a talpra állásért, de hiába iparkodtak, a nagy akarásnak nyögés lett a vége. A hajrában lezárták az érdemi kérdéseket a vendégek, így három-egyes győzelmet aratva hagyhatták el a játékteret.

Benécs Balázs:Mély talajú pályán, kiváló játékvezetés mellett, végre megfelelő hozzáállással és akarattal, helyenként jól játszva szenvedtünk vereséget. Az ellenfél könyörtelenül kihasználta a hibáinkat. Míg mi ajtó-ablak ziccert rontottunk, a vendégek a következő támadásából gólt szereztek. Egy-null helyett null-egy, és nem ez az első mérkőzés, ahol ez történik…

Győri Zoltán: – Kiváló talajú pályán, megérdemelten nyertünk.

Megyei I. osztály, rájátszás, 1. forduló, szombati játéknap:

Cered VSE-Berkenye SE 1-1 (0-1)

Vezette: Viktor F. (Szarvas L., Pásztory K.)

Cered VSE: Krizsanyik – Gál, Földi, Oláh T., Kovács M. (Katona, 83.) – Oroszi, Nagy R., Fülöp A., Stark – Znamecz (Tass, 46.), Kovács E. Vezetőedző: Smelkó Károly.

Berkenye SE: Hisbéli – Doman, Kovács Á., Gaál, Rácz L. – Mohácsi Lev. (Bábik, 74.), Kántor, Mátyás P. – Lami, Rusvay, Bódis. Vezetőedző: Mohácsi László.

Sárga lap: Oroszi, Katona, ill. Gaál, Mohácsi Lev., Doman

Gól: Tass (69.), ill. Bódis (36.)

Jók: Gál, Földi, Oroszi, Tass, Fülöp A., ill. Doman, Kántor, Rusvay, Mátyás P.

A vendégek veselkedtek neki nagyobb aktivitással az összecsapásnak, látható volt, hogy mindenképpen ki szeretné javítani korábbi csúfos fiaskóját Mohácsi László csapata. Férfias küzdelmet láthattak a nézők, illetve egy ideig leginkább berkenyei lehetőségeket, melyek közül Bódis egyet értékesített, így a nyugat-nógrádiak mehettek jobb kedvvel szusszanni. A fordulást követően valamivel többet próbálkoztak a cerediek, a vendégek kezében volt, hogy bevigyék a mindent eldöntő döfést. Ez viszont részükről elmaradt, sőt az utolsó húsz perchez érvén egalizált a Smelkó-armada. A véghajrában ide is-oda is elbillenhetett volna a mérleg nyelve, ezt viszont már egyik együttes sem tudta elérni, így igazságosnak nevezhető döntetlennel pergett le a csata.

Smelkó Károly: – Tudtam, hogy nehéz lesz, az is lett, de a kis hal is hal! Az első négyben egyik meccs sem sétagalopp, nem játszottunk rosszul, ha a helyzeteinket berúgjuk, újra mi nyerünk. Ezt nem tettük meg, így meg kellett elégednünk a döntetlennel!

Mohácsi László: – Úgy készültünk, hogy tudtuk, mekkora mélységből kell felkapaszkodnunk a mai mérkőzésre. Jól kezdtünk, majd irányítottuk a meccset – egy-két hibánkat most megúsztuk – egészen a 65. percig. Már a gólunk előtt is, majd utána is szinte minden formában akadt ziccerünk, nagy lehetőségünk, míg a hazaiak csak egy-két kontrával és felíveléssel veszélyeztettek. Sajnos nem zártuk le a találkozót, ami megbosszulta magát, mivel a hazaiak a rengeteg felívelt, előrevágott labdával ránk erőltették az akaratukat, ami ellen már nem volt meg az elég higgadtságunk és türelmünk birtokolni a labdát, így meg kellett elégednünk a döntetlennel, amire az elmúlt hétvége és a mögöttünk hagyott hét tükrében pozitívan tekintünk.

Palotás SE-Szécsény VSE 1-3 (1-2)

Vezette: Gecse Z. (Nagy I., Nagy S.)

Palotás SE: Dankó (Jambrich M., 70.) – Mladoniczki, Kotasz E., Kotasz G., Farkas – Veres (Szabó I., 77.), Hadrik (Sipos, 52.), Kotasz T. (Jambrich I., 70.), Jambrich S., Kurcsik – Dallos. Vezetőedző: Jele Zoltán.

Szécsény VSE: Csampa – Horváth P., László L., Kelecsényi, Nagy M. – Laczkó, Géczi, Szita, Strihó – Szmolnik (Hodúr, 73.), Vereczki (Langa, 89.). Játékos-edző: László Loránd.

Sárga lap: Kotasz E., Mladoniczki, ill. Kelecsényi

Piros lap: Hodúr (81., Szécsény VSE)

Gól: Dallos (45.), ill. Szmolnik (23., 41.), Strihó (48.)

Jók: senki, ill. Szmolnik (a mezőny legjobbja), az egész csapat

Visszavágtak a szécsényiek az egy héttel korább elszenvedett vereségért. László Loránd legénysége támadólag lépett fel, ezúttal hiányzott a kellő átütőerő a hazaiakból. Nem is volt meglepő, hogy fiatal játékosuk révén megszerezték a vezetést a látogatók, majd mentek tovább, Szmolnik duplázott, egyúttal megnyugtatva övéit. Ez az állapot viszont nem sokáig tartott, mert még éppen a pihenő előtt Dallos büntetőből szépített. Hiába azonban a lélektanilag jókor elért gól, a második etapot az előnyben lévő gárda indította erélyesebben, ami egy újabb találatban is megmutatkozott. A hátralévő idő szépen-lassan lecsorgott, a palotásiak képtelenek voltak újítani, ellenlábasuk pedig megelégedett a lefújásig kitartó három-egyes eredménnyel, a győzni tudó társaság csupán játékosuk piros lapja miatt bosszankodhatott.

Jele Zoltán: – Úgy gondolom, a mai napon gyenge játékot nyújtottunk, ezáltal a vendégek győzelme teljesen megérdemelt. Remélem, a következő öt fordulóban összekapjuk magunkat és tudunk még sikereket elérni.

László Loránd: – Megérdemelt győzelmet arattunk. Helyzeteink felét tudtuk kihasználni. További sok sikert a hazai csapatnak.

Illés Győző mérkőzésfotói:

Pásztó SK-Karancslapujtő KSE 4-0 (2-0)

Helyszín: Mátraszőlős. Vezette: Kis Zs. (Holecska A., Bérczi B.)

Pásztó SK: Alapi – Molnár B., Kelemen D., Lipták, Békési (Csépe M., 60.) – Tari, Molnár M.- Gazdag (Kivés, 62.), Csépe I. (Maksó, 75.), Csépe  P. – Kuji. Vezetőedző: Nagy Tamás.

Karancslapujtő KSE: Szabó A. – Zsély, Gordos, Cseh, Rácz R. – Ajtai – Béres, Danyi, Novák J., Bozó – Pingiczer. Játékos-edző: Novák János.

Sárga lap: Tari, Békési

Gól: Gazdag (4., 48.), Molnár M. (22., 90.)

Jók: Kelemen D., Lipták, Csépe P., Gazdag, Molnár M., ill. senki

Nagy elánnal indították a mérkőzést a pásztóiak, akik már a negyedik percben góllal keserítették rendkívül tartalékosan, sosem látott összetételben pályára lépő riválisukat. Ez a nap finoman szólva sem a létszámilag nehéz helyzetben lévő ‘lapujtőiekről szólt, bár a jelenlévők küzdöttek-hajtottak, ez a csörte a házigazdákról szólt, akik az első etap felénél növelték is fórjukat. Kézben tartotta a meccset Nagy Tamás társulata, a második játékrész elején pedig szinte le is másolta korábbi produkcióját az ismét hamar eredményes csapat. A következő időszakban leginkább a hazaiakon múlott, mennyinél állnak meg, végül pedig még amolyan slusszpoénként negyedszerre is beköszöntek, így négy-nullás sikert arattak.

Nagy Tamás:A ‘gyarmati zakó után, a héten csapatot építettünk, talán valami eredménye is látszott ma. Szeretném, ha a következő öt meccsen is ilyen jól néznénk ki, mint ma. Ötletesen, lendületesen játszottunk, de nem túl gólerősen. Gratulálok a fiúknak, a vendégeknek pedig köszönöm a sportszerű helytállást!

Novák János: – Megérdemelte a Pásztó a győzelmet! De az tiszta vicc, ahogy mi elmentünk erre a meccsre. Tízen tudtunk összejönni, egy ifistát úgy hozott el az apja, vele voltunk tizenegyen. Pingiczer sérülten játszott, ahogy én is. Ettől függetlenül, minden egyes pályára lépő játékosunknak gratulálok.

Szabadnap: Érsekvadkert SE.

Az aktuális állások:

error: Content is protected !!