Ez történt a megye egy tizenötödik fordulójában

Gabi

Hátrányból állt talpra az SBTC, a szünet után indult be a Héhalom, nyolcig számolt a Berkenye, idegenben örülhetett a Mohora, megküzdött a pontokért a Diósjenő, nem hibázott a Mátraterenye, parádés diadalt aratott a Karancslapujtő, folytatta menetelését a Pásztó.

Az elmúlt hétvégén az utolsó őszi fordulót, azaz a tizenötödik kört is letudták a megye egyes csapatok. Az aktuális mérkőzéseken az első helyen telelő SBTC hátrányból felállva gyűrte le a Ceredet, a Héhalom a második félidőben kerekedett felül a Karancsberényen, a Berkenye helybenhagyta a Szécsényt, a Mohorra győzött Bátonyterenyén, a Diósjenő nagy küzdelemben fektette két vállra a Rimócot, a Mátraterenye elvárható sikerre tett szert a Szendehellyel szemben, a Karancslapujtő remek skalpot szerezve diadalmaskodott a Palotás ellen, a zsinórban tizenkettedik meccsét veretlenül letudó Pásztó pedig ezúttal Érsekvadkerten nyert. Lássuk a részleteket!

START-HIBO Megyei I. osztály, 15. forduló:

Cered VSE-Salgótarjáni BTC 1-4 (1-1)

Vezette: Kis Zs. (Varga P., Bakos T.)

Cered VSE: Krizsanyik – Gál, Ferkó, Földi, Oláh T. – Tass (Reznicsek, 86.), Bari (Szurok, 87.), Ajtai, Oroszi – Kovács E. (Nagy E., 87.), Znamecz (Bóna, 82.). Játékos-edző: Oláh Teofil.

Salgótarjáni BTC: Végh – Bakos, Czutor (Simó A., 82.), Grajzel, Szeles (Simó L., 86.) – Bata (Fülöp A., 71.), Sárközi (Rabb, 88.), Illés E. (Tóth M., 80.), Tarlósi M. – Tarlósi P., Gazdag. Vezetőedző: Rubint Richárd.

Piros lap: Oroszi (75., Cered VSE)

Gól: Kovács E. (25.), ill. Tarlósi P. (45., 57., 68.), Bakos (60.)

Jók: Kovács E., Gál, Tass, ill. Tarlósi P., Sárközi

Oláh Teofil: – Saját magunkat vertük meg, kabaréba illő gólokat kaptunk. Gratulálok az SBTC győzelméhez!

Rubint Richárd: – Nem egyszerű körülmények között sikerült elérni a három pontot. Tudtuk, hogy egy masszív csapat ellen fogunk játszani, ami igaz is volt. Sajnos nem a fociról szólt a mérkőzés, hanem inkább birkózásról, az akaratól és a párharcokról, amit néha jól vagy éppen kevésbé sikeresen oldottunk meg. A kapott gól után is volt annyi önbizalmunk, hogy bíztunk a győzelemben, ami össze is jött. Gratulálok a csapatnak. Készülünk a tavaszi idényre!

Héhalom SE-Silver Tüzép-Karancsberény 6-0 (0-0)

Vezette: Urbán V. (Balázs Z., Makovinyi Z.)

Héhalom SE: Kovács Á. – Balogh D., Abért, Nagy Á. (Duhonyi, 83.), Nagy Sz. – Kolarovszki – Földi (Szívós, 88.), Baranyi, Varanyeczki (Gál, 73.) – Balog B. (Farkas, 87.), Polácsek. Vezetőedző: Győri Zoltán.

Silver Tüzép-Karancsberény: Sztremi – Susán, Ravasz, Tóth J., Pál B. – Szőke Sz., Kanyó, Fodor Zs., Szlatincsán – Bellér, Jakab Gy. Játékos-edző: Fodor Zsolt.

Gól: Balog B. (50., 71., 83.), Baranyi (54., 74., 85.)

Jók: Balogh D., Abért, Nagy Á., Kolarovszki, Földi, Baranyi, Balog B., ill. Sztremi, Tóth J., Ravasz, Bellér

Győri Zoltán: – Az első félidőben még állta a sarat a karancsberényi csapat, de a második félidei átszervezésünknek köszönhetően már megindult a gólgyártás! Gratulálok a csapatunknak az őszi hozzáálláshoz és szerepléshez!

Fodor Zsolt: – A mérkőzés előtti napok hűen tükrözték az egész szezonbeli hozzáállásunkat. Nagy nehézségek árán sikerült tizenegy embert összeszedni. Akik eljöttek, azok előtt le a kalappal, becsülettel tették a dolgukat, ötven percig kiválóan tartotta magát a csapat. Utána elfáradtunk, csökkent a figyelem és a koncentráció, majd a jó erőkből álló hazai csapat felőrölt minket. Gratulálok nekik, megérdemelt győzelmet arattak. Úgy tartják, a játékvezetői ítéletek hosszú távon kiegyenlítik egymást. Ez alapján én parádés tavaszra számítok, mert amit az ősszel műveltek a “sípmesterek” a csapatommal, az több, mint felháborító.

Illés Győző mérkőzésfotói:

Berkenye SE-Szécsény VSE 8-1 (2-1)

Vezette: Boda V. (Szász K., Pál A.)

Berkenye SE: Debre – Rácz L. (Mohácsi Le., 70.), Bábik, Szandai – Hesz (Kántor, 55.), Rottek (Mátyás P., 61.), Rusvay, Greff (Bogdán, 74.) – Less, Bódis (Lami, 74.), Fábri. Vezetőedző: Mohácsi László.

Szécsény VSE: Csampa – Varga P., Farkas, Juhász, Nagy M. – Szintai (Szántó, 58.), Novák, Gombár (Móricz, 46.), Horváth P. – Horváth Cs. (Pintér, 61.), Laczkó. Vezetőedző: Kelecsényi Gábor.

Sárga lap: Novák, Horváth P.

Piros lap: Juhász (52., Szécsény VSE)

Gól: Rusvay (2.), Fábri (43., 87.), Bábik (53.), Rottek (57.), Bódis (60.), Greff (64.), Mátyás P. (90.), ill. Laczkó (33.)

Jók: Fábri, Rusvay, Greff, Bódis, Hesz, ill. Csampa

Mohácsi László: – Bárcsak az elmúlt hetekben is hasonló hozzáállást, valamint a csapat és egymás iránti elhivatottságot mutattunk volna, mint ma! Azért még van hátra egy fordulónk…

Kelecsényi Gábor: – Jó pihenést kívánok mindenkinek!

Bátonyterenyei TC-Unicum FC Mohora 0-3 (0-2)

Vezette: Strehó E. (Nagy I., Kiss D.)

Bátonyterenyei TC: Csemer – Líber, Kiss Balázs (Farkas, 46.), Kiss Bence, Vanó – Nyerges, Mátrai, Pozsár, Hadusovszki – Sasvári, Lőrincz. Vezetőedző: Forgó Péter.

Unicum FC Mohora: Földi – Mezei, Széles B., Feranecz, Lavkó – Pistyúr, Káposzta, Rácz D., Hugyecz – Menyhárt (Katulin, 87.), Gyiró (Hajdú, 82.). Vezetőedző: Mátyás Zsolt.

Sárga lap: Lőrincz, ill. Hugyecz, Káposzta

Piros lap: Mátrai (64., Bátonyterenyei TC)

Gól: Rácz D. (35.), Gyiró (43.), Hajdú (88.)

Jók: senki, ill. Földi, Káposzta

Forgó Péter: Sajnos az adódó lehetőségeinket nem sikerült kihasználnunk, így megérdemeltem vitte el a három pontot a nagyon szimpatikus vendégcsapat. A mérkőzés második félidejében egy – az ellenfelünk szerint is jogos – tizenegyest nem adott meg a rendkívül enerváltan és sok kapitális hibával működő játékvezető, talán, ha akkor nem a mi játékosunkat állítja ki, lett volna esély egy pont megszerzésére. A szituáció után, lincshangulat alakult ki, és többen is veréssel fenyegették meg a bírót, ami véleményem szerint igen csak ráfért volna az “úriemberre”. Ilyen arrogáns és nagyképű játékvezetést én még nem láttam. Ideje lenne a szövetségben pár embernek összekapnia magát, mert azon kívül, hogy jegyzőkönyvet töltögetnek és eltiltásokat osztogatnak, semmi egyebet nem tesznek azért, hogy a megyei játékvezetők normális felfogásban le tudjanak dirigálni egy meccset.

Mátyás Zsolt: – Ez a mérkőzés részünkről harmatgyengére sikeredett, rengeteg hiba, pontatlanság és tompaság jellemezte játékunkat, de szerencsére, kapusunk, Földi Laci teljesítménye megmentette ezt a meccset, kritikus periódusukban kellettek a bravúrjai, tizenegyest is hárított. Pozitív, hogy ilyen csapnivaló játékkal rúgtunk három szép gólt és megnyertük a meccset. Szerencsére a harmadik félidő hibátlan volt. Gál Tibor elnök úr, jómagam és a csapat nevében köszönjük a finom a vacsorát Kecskés Attila barátomnak.

Rimóc SE-Diósjenő SE 1-2 (1-1)

Vezette: Balázs Z. (Béres K., Kovács M.)

Rimóc SE: Janusek – Seres, Kis I., Benécs, Csábi (Bablena, 55.) – Csík D., Szekeres, Bangó R., Laczkó Zs. – Králik, Bálint G. (Oláh J., 65.). Játékos-edző: Benécs Balázs.

Diósjenő SE: Filip – Haljárszki, Sztupák, Németh, Bőgér Á. (Bőgér D., 46.) – Pálinkás (Oláh T., 46.), Marton, Áncsán, Bekker – Monostori (Csabuda, 86.), Varga Gy. Vezetőedző: Eőry Tibor.

Sárga lap: Marton

Gól: Gábor B. (24.), ill. Varga Gy. (44.), Bőgér D. (59.)

Jók: Janusek, Kis I., Benécs, Bangó R., Gábor B., ill. Németh, Marton

Benécs Balázs: – Hogy is kezdjem… Sajnos ma is minimális létszámmal tudtunk kiállni, ezt látni lehetett a kispadokon, míg nálunk szellős volt, az ellenfélé roskadozott a játékosoktól. De ezt már megszoktuk az utóbbi hetekben. Viszont a csapat elszántan, nagy akarattal játszott, és célfutballunkkal nagyon megnehezítettük az őszi ezüstérmes dolgát. Ha nincsenek a büntetők, akkor ez a meccs egy nagy null-null, mert mindkét csapat elhibázta minden előttük adódó lehetőségét. Nem érdemeltünk vereséget, de megint maradt a szimpatikus vesztes szerepe. Köszönöm a csapatnak a mai hozzáállását!

Eőry Tibor: – Nagyon rosszul kezdtük az első félidőt, kihagytuk a helyzeteket, nem passzoltunk, fegyelmezetlenek voltunk, megérdemelten szerzett vezetést az ellenfél. Aztán egy ellenakcióból nekünk is sikerült összehozni egy tizenegyest, így még a szünet előtt egyenlítettünk, ami nagyon jókor jött. A második félidőt kicsit megnyomtuk, de igazából nem ment a játék, egy esetnél a bal oldali támadónkat felrúgták a tizenhatoson belül, a teljesen jogos büntetővel pedig nyertünk, egy rendkívül verejtékes mérkőzésen. Csak a három pontnak tudok örülni és az év végi második helynek.

Mátraterenye SE-Szendehely FC 4-1 (2-1)

Vezette: Gecse Z. (Bakos T., Varga P.)

Mátraterenye SE: Csák – Babka, Zsély B. (Gyarmati, 64.), Miklós M., Lengyel (Zsély D., 53.) – Romhányi, Novota – Horváth Sz., Bujtár (Pingiczer, 53.), Domán (Komka, 71.) – Pál G. Játékos-edző: Romhányi Tamás.

Szendehely FC: Kőhegyi – Porvay, Boér, Rottenbacher (Mák, 88.), Merő – Miskolczi, Surin (Márkus, 79.), Horváth L., Bonafert – Debreczeni, Budai. Játékos-edző: Surin András.

Sárga lap: Zsély D., ill. Boér, Debreczeni, Miskolczi, Surin

Gól: Pál G. (39., Miklós M. (42.), Romhányi (66., 76.), ill. Debreczeni (15.)

Jók: Novota, Miklós M., Babka, Horváth Sz., Romhányi, ill. az egész csapat

Romhányi Tamás: – Ahogy a múlt fordulóban, most is nagyon nyögvenyelősen sikerült nyernünk. Most az volt a különbség, hogy próbálkoztunk becsülettel, de a vendégek csúsztak-másztak és a döntő szituációkban mindig meg tudtak minket akadályozni a gólszerzésben. Gratulálok a szendehelyieknek, mert nagyon lelkesen és szimpatikusan fociztak. További sok sikert kívánok nekik. A csapatomnak is gratulálok, mert ha a végén nehezen is, de behúztuk a meccseket, és egy remek őszi szereplést tudtunk produkálni. Köszönöm a szponzorunknak, a vezetőknek, a pályán dolgozóknak, és nem utolsósorban a játékosaimnak, hogy ilyen remek őszt tudtunk zárni. Mindenkinek kellemes ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új évet kívánok!

Surin András: – Elsősorban, gratulálok a Mátraterenyének a győzelemhez, másodsorban pedig, köszönöm szépen a két “kollégának”, akik az öregfiúkból jött el hozzánk, hogy egyáltalán ki tudjunk állni. Edző létemre nekem is pályára kellett lépnem, de kénytelenek voltunk ezt meghúzni, mert másképpen nem tudtuk volna vállalni a meccset. Szeretnék gratulálni az egész csapatnak a hozzáálláshoz és a küzdelemhez, tisztességgel helytálltunk egy jóval jobb csapat ellen, büszke vagyok a fiúkra! A bíráskodással nem vagyok megelégedve, de a részletekbe nem mennék bele. 

Karancslapujtő KSE-Palotás SE 2-1 (0-0)

Vezette: Nagy I. (Homoki G., Makovinyi R.)

Karancslapujtő KSE: Kuris – Gordos, Cseh, Bacsa, Bodor – Baranyi, Zsély (Határ, 81.), Nagy R., Kovács B., Sipkó Bálint – Sipkó Bence. Vezetőedző: Sipkó Sándor.

Palotás SE: Dankó – Mladoniczki, Kotasz G., Kotasz E., Kurcsik (Gyurcsek, 46.) – Veres (Kotasz T., 46.), Hadrik, Jambrich S. (Dallos, 46.) – Ocsovszki (Szabó I., 40.), Török. Vezetőedző: Jele Zoltán.

Sárga lap: Sipkó Bálint, Nagy R., Cseh, Gordos, Határ, ill. Kotasz G., Hadrik, Mladoniczki

Gól: Bacsa (61.), Határ (82.), ill. Török (75.)

Jók: Bacsa, Cseh, Sipkó Bence, ill. senki

Sipkó Sándor: – Minden csoda három napig tart! Végre sikerült egy olyan győzelmet aratni, ami a csapat jövőjét illetően sokat számíthat.

Jele Zoltán: – Nem kívánom kommentálni a mérkőzést!

Illés Győrő mérkőzésfotói:

Érsekvadkert SE-Pásztó SK 2-4 (2-3)

Vezette: Nyerges K. (Makovinyi Z., ifj. Szakal T.)

Érsekvadkert SE: Oláh M. – Fábián L., Varga M., Balga M., Gyenes – Balga L., Keresztes (Varga S., 81.) – Szabó L. (Balga K., 79.), Varga F., Dávid M. (Benyó, 81.) – Vachó (Szenográdi, 64.). Játékos-edző: Szenográdi Péter.

Pásztó SK: Krajecz – Molnár B., Lipták, Csépe P. (Varga A., 88.), Békési – Molnár M. (Horváth K., 59.), Kivés – Csépe R., Csépe I., Kuji (Racskó, 90.) – Pócza (Sisák, 83.). Vezetőedző: Nagy Tamás.

Sárga lap: Balga L., ill. Molnár M., Kuji

Gól: Balga M. (24.), Szabó L. (31.), ill. Csépe R. (3., 17.), Pócza (12.), Horváth K. (66.)

Jók: Fábián L., Varga M., Balga M., Gyenes, Balga L., Varga F., ill. Kivés, Békési, Csépe I., Csépe R., Pócza

Szenográdi Péter: – A körülményekhez képest jó iramú mérkőzést tudtunk játszani. Eléggé langyosan kezdtünk, aminek meg is lett az eredménye, így nulla-hármas hendikepről indultunk neki a hátralévő hetvenöt percnek, amiben szerintem, ha nem is a legjobban, de jó fociztunk. Kettő-háromnál lőttünk egy kapufát három méterről, meg luftot ötről. Sajnos nem jól zártuk ezt a félévet, de nem bánkódni kell, hanem megoldani a problémákat és dolgozni tovább. Szeretném megköszönni a biztatást és a kitartás azoknak, akik mellettünk állnak és kellemes ünnepeket kívánni mindenkinek. Legutolsó sorban, köszönök mindent a játékosaimnak ebben a félévben. Jó pihenést.

Nagy Tamás: – Álomgólokat rúgva, azt hittük, tizenhét perc alatt megnyertük a mérkőzést. A három-nullás vezetésünk után az volt a kérdés, hogy gálázunk vagy tovább küzdünk. A hazai csapat felvonultatva számos tehetséget, borította a papírformát, és a szünetre nyílttá tette a meccset. A második félidőben minden rutinunkra szükségünk volt, hogy a mindent egy lapra feltevő ‘vadkertiek ellen mi vigyük be a végső döfést. Tizenkét veretlenül megvívott bajnoki után, harmincegy ponttal a tarsolyunkban, legyünk büszkék magunkra. Feléledt a pásztói foci, ‘Vadkerten is sokan szurkoltak nekünk. Tavasszal lesz otthonunk, ahová reményeink szerint, nem nyerni járnak a vendégek, és egy rég nem látott bravúrt elérve, érmekért leszünk versenyben. Ez minden vágyunk. Játékosnak, vezetőknek, szurkolóknak minden elismerésem az őszi szereplésünkért.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Ez történt az NB III Keleti-csoportjának tizenhatodik fordulójában

Újabb pontokat szerzett a BSE, egygólos meccset húzott be a Sényő, ismét nyert a Füzesgyarmat, sima sikert aratott a DEAC, idegenben örülhetett az ESMTK, megint szép skalpot szerzett a Gyöngyös, a hajrában győzött a Cegléd, komolytalan mérkőzésen végezte ki ellenfelét a Tállya. Az elmúlt hétvégén a tizenhatodik fordulót hozták tető […]
error: Content is protected !!