Ez történt a megye egy tizennyolcadik fordulójában

Megizzadt a pontokért a Mátraterenye, hozta a kötelezőt a Palotás, tíz emberrel ért el fontos győzelmet a Karancslapujtő, küzdelmes meccs végén örülhetett a Mohora, mészárolt az SBTC, remek fordítást produkált a Diósjenő, döcögős sikert aratott a Héhalom, nehezen győzött a Berkenye.

Az elmúlt hétvégén a tizennyolcadik fordulóval folytatódott a megye egyes 2019/2020-as szezon. A vasárnapra maradó mérkőzéseken a Mátraterenye húsz percet tíz fővel játszva vette be Érsekvadkertet, a Palotás nem hibázott Rimócon, a több, mint egy félidőn át létszámhátrányban lévő Karancslapujtő alsóházi meccsen kerekedett felül a Bátonyterenyén, míg a Mohora megküzdött a sikerért Szendehelyen. Még szombaton az SBTC tizenegy gólig jutott a Karancsberénnyel szemben, a Diósjenő egygólos hátrányból talpra állva nyert rangadót Pásztón, a Héhalom rossz kezdés után fektette két vállra a Szécsényt, a Berkenye pedig legyűrte a Ceredet. Nézzük meg a részleteket!

START-HIBO Megyei I. osztály, 18. forduló, vasárnapi játéknap:

Érsekvadkert SE-Mátraterenye SE 1-2 (0-2)

Vezette: Nyerges K. (Szakal T., Strehó E.)

Érsekvadkert SE: Deme – Szabó L. (Lővei, 80.), Varga M., Balga M., Gyenes (Fábián L., 46.) – Balga L., Keresztes (Telek, 37.) – Varga F. (Varga S., 75.), Szenográdi, Dávid M. (Varga B., 59.) – Pistyúr. Játékos-edző: Szenográdi Péter.

Mátraterenye SE: Csák – Babka, Miklós M., Novota, Bozó – Romhányi, Lengyel (Zsély D., 91.) – Horváth Sz. (Pingiczer, 65.), Bujtár, Domán – Pál G. Játékos-edző: Romhányi Tamás.

Sárga lap: Szenográdi, Dávid M., Varga M., Lővei, ill. Bujtár, Miklós M.

Piros lap: Romhányi (71., Mátraterenye SE)

Gól: Varga M. (80.), ill. Pál G. (6.), Horváth Sz. (34.)

Jók: az egész csapat, ill. Bujtár, Horváth Sz., Novota

Szenográdi Péter: – Az első félidőt álmosan kezdtük, emellett ajándékoztunk egy gólt a vendégeknek, amit a szünetig növelni is tudtak, hiába igyekeztünk, a válasz elmaradt. A pihenőből visszatérve, jobban, elszántabban játszottunk, domináltunk a pályán, így sikerült gólt szerezni, de az egyenlítés már sajnos elmaradt. Hétről-hétre dolgozunk, és a meccseken is megteszünk mindent a sikerért, de ez már szerintem nem normális, hogy ennyire ne legyen mellettünk semmi.

Romhányi Tamás: – Lényegében, amiért jöttünk, azt megszereztük. A pálya talaja eléggé megnehezítette a csapatok dolgát, és akkor finoman fogalmaztam. Az első félidőben taktikusan és okosan fociztunk. Vezettünk is kettő-nullra. A második játékrész már nagyon gyengére sikeredett. Jobban és veszélyesebben focizott a ‘Vadkert. Végül is tíz emberrel sikerült kiharcolni a győzelmet, ami a legfontosabb volt nekünk a mai napon.

Rimóc SE-Palotás SE 0-4 (0-2)

Vezette: Pap I. (Kalmár P., Csillik L.)

Rimóc SE: Janusek – Seres, Kőműves (Szoldatics, 77.), Benécs, Ódor Rédei (Oláh J., 54.), Bangó R. (Balázs L., 74.), Rácz I., Percze (Bilák, 74.), Laczkó – Gábor B. Játékos-edző: Benécs Balázs.

Palotás SE: Dankó – Sipos, Kotasz E., Mladoniczki, Kurcsik – Veres (Ocsovszki, 60.), Tancsik (Jambrich I., 76.), Jambrich S., Jambrich B. (Szabó I., 66.) – Török, Dallas. Vezetőedző: Jele Zoltán.

Piros lap: Gábor B. (56., Rimóc SE)

Gól: Dallos (31., 45.), Török (63.), Szabó I. (88.)

Jók: Ódor, Rácz I., Laczkó, ill. Dallos, Török, Jambrich S.

Benécs Balázs: – Jól kezdtük a mérkőzést, bár az ellenfél beszorított minket. Ezután ajtó-ablak helyzetet hagytunk ki, amit köszönt szépen a Palotás és nem sokkal utána megszerezte a vezetést. Majd szintén voltak lehetőségeink, de megint a vendégek szereztek gólt és növelték az előnyüket. A második félidőben a kiállítás eldöntötte a mérkőzést. Többet támadott a vendégcsapat és még kétszer mattolt minket. Leginkább nem a vereség dühít, mert a jó erőkből álló Palotástól ki lehet kapni. Viszont az, hogy mi mindent kihagyunk, az a legnagyobb probléma. Ezt kell minél előbb javítani és akkor egyenesbe jövünk.

Jele Zoltán: – Az első félidő mezőnyfölénye, és kettő-nullás vezetésünk mellett, null-nullnál két helyzetet hagytak ki a hazaiak, szerencsénkre. A második félidő játéka, ziccerei és góljai alapján, úgy érzem, teljesen megérdemelten nyertünk a szimpatikus házigazdák ellen. Balázsnak és csapatának további sok sikert kívánok.

Illés Győző mérkőzésfotói:

Szendehely FC-Unicum FC Mohora 0-1 (0-0)

Vezette: Trubin B. (Szász K., Boda V.)

Szendehely FC: Mák – Bodonyi, Boér, Porvay, Merő – Budai, Genzelman (Bonafert, 80.), Horváth L. (Adorján B., 72.), Hayer – Hugyecz, Ligetfalvi. Játékos-edző: Surin András.

Unicum FC Mohora: Földi – Feranecz, Baranyi T., Széles B. (Mezei, 90.), Bera – Lavkó, Bartal (Szedlacsek, 80.), Káposzta, Pistyúr – Széles G., Gyiró (Menyhárt, 60.). Vezetőedző: Mátyás Zsolt.

Sárga lap: Ligetfalvi, Hayer, Genzelman, Merő, ill. Feranecz, Széles B., Bartal, Bera

Gól: Menyhárt (64.)

Jók: az egész csapat, ill. Széles G. (a mezőny legjobbja), Bartal, Menyhárt, Káposzta, Széles B.

Surin András: – Sajnos az egész hetes időjárási körülmény, a sok eső nagyban befolyásolta a játék képét. Kifogásolható volt a pálya talaja, ezért folyamatos játék nem is tudott kialakulni. Elég mély, göröngyös talajon kellett futballozni a játékosoknak, ami nem könnyítette meg a dolgukat. Alapjában véve, azt gondolom, elég ikszes volt a meccs képe, itt is-ott is voltak kisebb-nagyobb lehetőségek. A döntetlen lett volna a reális, de sajnos a Mohora kihasznált egy helyzetet, így kikaptunk. Nem vallottunk szégyent, az egész csapat szépen és jól teljesített. Hosszú idő után végre ismét azt éreztem, csapatként voltunk a pályán, küzdöttünk-hajtottunk egymásért.

Nem szoktam a bírókkal foglalkozni, de ez a mérkőzés megint felháborít! Nem szeretem azt a szót használni, hogy a hazai pálya előnye, mert úgy vélem, az a minimális elvárás a játékvezetők felé, hogy korrekt módon vezessék le a találkozót, de az, hogy hazai pályán az összes kétes szituációt, sőt még azon felül a teljesen egyértelmű szituációkat is ellenünk ítélik meg, több, mint fölháborító! Ősszel ugyanazt történt velünk Mohorán! Akkor véletlenül pont úgy fújta le a játékvezető a félidőt, hogy egy az egyben vihettük volna a labdát a kapussal szemben. Most is volt olyan eset, hogy tizenegyest kellett volna kapnunk, de a spori azt mondta, miután a mi játékosunk elrúgta a labdát, belerúgott a védőbe. Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy rátartottak a rúgójátékosra! Számtalan esetnél tévedett, szöglet helyett kirúgás lett, ugyanolyan lökéseket nem fújt le csak az egyik oldalra, ami nekünk szabálytalanság volt, a vendégeknek nem! Sokszor a partjelző sem tudta, mit fújt le a kollégája! Nonszensz, kritikán aluli, fölháborító!

Az a szörnyű ebben, hogy csapatok munkáját teszik tönkre ezekkel a játékvezetők! Nem tudom, az ilyenek, hogy tudnak elszámolni a lelkiismeretükkel! Nem mondhatom el egy az egyben, amit szeretnék, mert azonnal eltiltanának, de az MLSZ Nógrád Megyei Igazgatóságának igenis el kellene gondolkodnia azon, hogy milyen emberek jutnak szerephez és milyen döntési jogkörük van ahhoz, hogy tönkretegyék csapatok játékot! Ha normális játékvezetés van, ezt a meccset megnyerjük! De sajnos ilyen játékvezetés mellett ezt a mérkőzést elvesztettük! Ver minket a sors, és még az ág is húz, nem kell, hogy még a bírók is minket szívassanak!

A csapatok edzenek, gyakorolnak, próbálják a tudásukat hétvégéről-hétvégére a tudásukat felmérni másokkal szemben, és akkor jön egy bíró, aki azt hiszi, felülírhat mindent, aztán úgy dönt, ahogy neki éppen jól esik, ezzel pedig csapatok sorsát befolyásolja és pontokról dönt, az éppen akaratos vagy nem akaratos elfújásával! Emberek heti munkáját teszik tönkre! Valaki úgy dönt, idejön, aztán össze-vissza fújkál, hogy ma ne nyerjen a Szendehely! Gondolom ezzel az érzéssel még pár csapat így van, mert általában a kiscsapatokat még inkább sújtani szokták ezzel! Így ki lehet kapni! Az egész csapat büszke vagyok, mindenki kitette szívét-lelkét! Megyünk tovább az úton! Gratulálok a Mohorának a győzelemhez, ők nem tehettek a játékvezető hibáiról. További sok sikert kívánok nekik.

Mátyás Zsolt: – Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Azt kaptuk, amire számítottunk. Szűk játéktér, mély talaj, lelkes, motivált ellenfél. Mindezt figyelembe véve, sokat tettünk a győzelemért, megdolgoztunk érte, és ha a játék minősége nem is volt a toppon, győzelmünk megérdemeltnek mondható a meccs képe alapján, amihez gratulálok a csapatnak.

Karancslapujtő KSE-Bátonyterenyei TC 3-2 (1-2)

Vezette: Nagy B. (Pál A., Kiss T.)

Karancslapujtő KSE: Bednár – Zsély (Botos, 46.), Gordos, Cseh, Bodor (Szőrös, 37.) – Kovács B. (Várbogyai, 69.), Gyarmati, Ajtai, Bacsa – Racs, Sipkó Bence (Határ, 89.). Vezetőedző: Sipkó Sándor.

Bátonyterenyei TC: Csemer – Ivánfy, Kiss Balázs (Nagy N., 63.), Almási, Kiss Bence – Gazdag, Pozsár (Halász, 81.), Hadusovszki (Balogh, 58.), Nyerges (Kovács J., 76.), Gyura (Vanó, 61.) – Lőrincz. Vezetőedző: Forgó Péter.

Sárga lap: Kovács B., ill. Kiss Balázs, Pozsár

Piros lap: Bednár (37.), Várbogyai (90., mindketten Karancslapujtő KSE)

Gól: Sipkó Bence (21., 88.), Gordos (47.), ill. Ivánfy (12.), Pozsár (34.)

Jók: Gordos, Szőrös, Racs, Sipkó Bence, ill. Ivánfy, Gazdag

Sipkó Sándor: – Nagyon rövid idő alatt, ismét sikerült ki nem kényszerített hibákból, szinte behozhatatlan hátrányba hozni magunkat. De a mai napon a fiúk szíve kellőképp megvolt ahhoz, hogy ilyen nehéz helyzetben is begyűjtsék a nagyon fontos három bajnoki pontot.

Forgó Péter: – Az első félidőben megfelelő teljesítményt nyújtottunk, és sikerült is két gólt rúgnunk. A második játékrészben sajnos visszaesett a játékunk, amit kihasznált az ellenfél. Tíz emberrel nagyon becsületes és bátor játékot nyújtottak, gratulálok ehhez nekik. Nem csökkentve ezzel az érdemeiket, de el kell mondjam, hogy a második számú asszisztens miatt, kettő leshelyzet utáni gólt is kaptunk, ami így, az igen jó felfogásban vezető játékvezető teljesítményét is lenullázta! Nagyon sajnálom, hogy a bíráskodással kell megint foglalkoznom, de ha egy csapat elveszíti a meccset egy asszisztens miatt, aki ezért még pénzt mer felvenni, csak a felháborodásomat tudom kifejezni ezért. Illetve, a szövetségnél végre rá kellene jönni, hogy ez a teljesítmény, amit megenged, nem nagyon mehet tovább. Persze, ha arra gondolok, hogy egy meccsen 200 ezer forintra bünteti meg a Pásztót, mert végre van néző, és szurkolnak is, mást nagyon nem várhatok tőlük…

Még szombaton történt:

Salgótarjáni BTC-Silver Tüzép-Karancsberény 11-0 (7-0)

Helyszín: Tóstrandi Sporttelep. Vezette: Boda V. (Béres K., Homoki G.)

Salgótarjáni BTC: Végh – Boros, Simó A., Grajzel, Szeles (Bakos, 67.) – Fülöp A., Illés E. (Bocsi, 46.)(Czutor, 60.), Sárközi (Stark, 55.) – Tarlósi P., Gazdag, Novák N. (Bata, 46.). Vezetőedző: Rubint Richárd.

Silver Tüzép-Karancsberény: Egyed – Pál B. (Susán, 74.), Tóth J., Ravasz, Laczkó – Fehér, Fodor M. (Kanyó, 84.), Szőke L. (Máté B., 60.), Szilágyi (Szlatincsán, 46.) – Mezei (Papp, 65.), Bolyós. Vezetőedző: Fodor Zsolt.

Sárga lap: Egyed, Laczkó

Gól: Gazdag (12., 33., 83.), Grajzel (5., 50.), Sárközi (15., 28.), Szeles (38., 41.), Tarlósi P. (64.), Bakos (90.)

Jók: Sárközi, Novák N., Gazdag, Szeles, Grajzel, ill. Egyed, Ravasz, Tóth J.

Rubint Richárd: – A srácok az első perctől kezdve élvezték a játékot. Nagyon jól és gyorsan fociztunk. Kilencven percen keresztül nyomás alá tettük az ellenfelet. Rengeteg helyzetet tudtunk kialakítani, melyekből tizenegyet értékesítettünk, ami nem rossz. Egyetlen egy negatívum volt a meccsen, Bocsi Beni sérülése. Nagyon jól mutatkozott be nálunk, sajnos azonban most megint megsérült, remélem, nem súlyos. Bízom benne, a következő hétre is megmarad ez a lendület, amiben vagyunk, mert legközelebb eléggé nehéz mérkőzés vár ránk. Megyünk tovább!

Fodor Zsolt: – Az SBTC múlt heti eredményéből kiindulva, nagy reményeink nem lehettek. Bíztam egy tisztes helytállásban. Sajnos a két egyesület lehetőségei közötti óriási különbség a pályán is megmutatkozott. Ez egy másik szint, amit ők képviselnek. Azt azért remélem, fiataljaink tanultak a mérkőzésből, hogy mire jó a sok edzés.

Pásztó SK-Diósjenő SE 1-2 (1-1)

Vezette: Szakal T. (Kovács M., Kiss T.)

Pásztó SK: Krajecz – Molnár B. (Csépe M., 46.), Lipták, Kelemen D., Csépe P. – Molnár M., Almási – Csépe R., Csépe I. (Horváth K., 83.), Békési – Pócza (Kuji, 62.). Vezetőedző: Nagy Tamás.

Diósjenő SE: Filip – Haljárszki, Németh, Pincze, Marton – Sztupák (Krajcsek, 46.), Pálinkás, Áncsán, Monostori A. (Oláh T., 82.) – Bőgér D., Lami. Vezetőedző: Eőry Tibor.

Sárga lap: Csépe P., Kelemen D., Almási, ill. Marton, Haljárszki, Lami, Pálinkás

Gól: Csépe R. (8.), ill. Lami (27.), Oláh T. (89.)

Jók: Csépe R., Pócza, ill. Lami, Áncsán, Oláh T.

Nagy Tamás: – Mielőtt bármiről beszélnék, szeretnék elnézést kérni a megyei igazgatóság igazgatójától, Schuchman Attilától, ha úgy gondolja, megbántottam. A mérkőzésről annyit tudok mondani, hogy ma talán többen voltak, mint az elmúlt héten, és a végén mindkét csapatot éltették. Ez elégtétel minden fociszeretőnek, aki a meccsünket választotta délutáni programjául. Fordulatos találkozót játszottunk, ami döntetlen színezetű volt, de a mohóságunk miatt pont nélkül maradtunk. A Diósjenő pontjait nem a szél fújta össze, szervezett, jó csapat. Gratulálok a győzelmükhöz.

Eőry Tibor: – Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést. A most visszatérő emberek elég nehezen találták a játék ritmusát. Kombinatív játékban, helyezkedésben, taktikailag is nagyon nagy hibákat követtünk el. “Hosszú” volt a csapat, nagyon “messze” védekeztünk. Tehát minden olyan hibát bemutattunk, amit nem szabadna. Meg is szerezte a vezetést a Pásztó, kihasználva a hibáinkat. Aztán egy nagyon szép akcióból sikerült egyenlítenünk, aztán volt egy kis szerencsénk a végén, az ellenfél hetes játékosa kihagyott egy komoly ziccert. Ez volt a fordulópont. A második félidőben már nagyon jól néztünk ki, megfelelően védekeztünk, lezártuk a területeket, több helyzetünk volt. Úgy érzem, a második félidei teljesítményünk alapján megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Nagyon fontos három pontot szereztünk! Az egész csapat nagyon jó teljesítményt nyújtott. Egyébként rendkívül sportszerű találkozó volt, mindkét gárda nagyon jó meccset játszott. 

Héhalom SE-Szécsény VSE 4-2 (1-2)

Helyszín: Egyházasdengeleg. Vezette: Kis Zs. (Nagy S., Nagy I.)

Héhalom SE: Darabont – Varanyeczki, Nagy Sz. (Hajdú, 59.), Nagy Á. (Kiss S., 82.), Kolarovszki – Földi, Abért – Szívós (Tasnádi, 46.), Baranyi R. (Gál, 85.), Balogh D. – Duhonyi (Sándor K., 79.). Vezetőedző: Győri Zoltán.

Szécsény VSE: Csampa – Szokács, Farkas, Kelecsényi, Horváth P. – Gombár, Szekeres, Móricz (Szintai, 80.), Laczkó (Pécsi, 54.) – Szmolnik (Oláh N., 46.), Langa. Vezetőedző: Kelecsényi Gábor.

Sárga lap: Varanyeczki, Nagy Á.

Gól: Varanyeczki (21.), Baranyi R. (51., 75.), Balogh D. (55.), ill. Lazckó (7.), Gombár (14.)

Jók: Abért, Balogh D., Földi, Tasnádi, Varanyeczki, ill. Gombár, Horváth P., Laczkó

Győri Zoltán: – Izgalmasan indult a találkozó, tizenöt perc elteltével tudtuk csak rendezni a sorainkat. Ezek után mi irányítottuk a mérkőzést, és megérdemelten fordítottunk. Gratulálok a fiataloknak, kimondottan jól szálltak be a meccsbe.

Kelecsényi Gábor: –  Az első félidő úgy alakult, ahogy az elején megbeszéltük, jöttek a gólok is, vezettünk kettő-nullra. Aztán a másodikban már nem tudtuk tartani az eredményt, erőben elfogytunk, pontatlanok voltunk. Rúgtunk négy gólt, csak sajnos kettőt magunknak, a döntetlen reális lett volna.

Berkenye SE-Cered VSE 3-2 (2-1)

Helyszín: Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont. Vezette: Urbán V. (Trubin B., Szász K.)

Berkenye SE: Debre – Illés, Less (Szandai, 77.), Keresztes (Bábik, 72.), Földvári – Rottek (Bódis, 64.), Rusvay (Balázs M., 81.), Kántor – Greff, Fábri, Mátyás P. Vezetőedző: Mohácsi László.

Cered VSE: Nagy E. – Földi, Gál, Szabó J., Ferkó (Katona, 58.) – Oláh T. (Tass, 66.), Nagy R., Bari, Kotroczó – Kovács E., Znamecz. Játékos-edző: Oláh Teofil.

Sárga lap: Illés T., Szandai, ill. Oláh T.

Gól: Keresztes (19.), Greff (27., 77.), ill. Znamecz (37.), Kovács E. (71.)

Jók: Keresztes, Földvári, Bábik, Greff, ill. Földi, Kovács E., Gál

Mohácsi László: – Közhely, de saját magunknak tettük nehézzé a mérkőzést. Kétgólos előnyben voltunk, uraltuk a meccset, több nagyobbnál-nagyobb helyzetet is kialakítottunk – amit sajnos el is puskáztunk -, majd két banális hiba után felébresztettük a vendégeket, akikről jól tudtuk, hogy nagyon veszélyes ellenfél, és könyörtelenül kihasználják, ha bőkezűek leszünk velük. Szerencsére a srácok ismét villantak, és egy parádés találattal, valamint fegyelmezett végjátékkal behúzták a meccset. Gratulálok a csapatnak és további sok sikert kívánok a Cered csapatának! Vasárnapra pedig boldog nőnapot kívánunk minden Nőnek, többek között azoknak, akik elviselnek minket, futballőrülteket!

Oláh Teofil: – Enerváltan kezdtük a mérkőzést, aminek következtében a hazaiak kétgólos előnyre tettek szert. Ebből még fel tudtunk állni, kiegyenlítettünk, de sajnos szokásunkhoz híven, ismét hibáztunk és pont nélkül maradtunk. Gratulálok a hazaiak győzelméhez!

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!