Ez történt a megye egy tizennegyedik fordulójában

Parádés diadalt aratott a Karancsberény, hozta a kötelezőt az Érsekvadkert, megizzadva nyert az SBTC, fontos pontokat szerzett a Karancslapujtő, odahaza javított a Palotás, újra örülhetett a Pásztó.

Az előző hétvégén a tizennegyedik kört hozták tető alá a megye egy aktuális idényében. Arról már korábban beszámoltunk, hogy a több érdekes mérkőzést felvonultató szombati játéknapon az SBTC nagy csatában birkózta le a Szécsényt, a Karancslapujtő hátrányból talpra állva intézte el a Ceredet, a Palotás két vállra fektette a Rimócot, míg a Pásztó bevette Mátranovákot.

A vasárnapra maradt találkozók közül a Karancsberény parádés sikert elérve győzte le a Berkenyét, az Érsekvadkert a szünet után beindulva hozta a kötelezőt a Héhalommal szemben. Lássuk a meccsek részleteit és az edzők véleményeit!

Megyei I. osztály, 14. forduló, vasárnapi játéknap:

Karancsberény-Berkenye 4-2 (1-2)

Vezette: Chikán P. (Strehó E., Kazinczi B.)

Karancsberény: Henglár (Miklós V., 75.) – Laczkó, Klimasz (Sólyom, 72.), Katona, Ravasz – Babka, Fodor M., Zsosa, Szőke L. – Bellér, Szőke Sz. Vezetőedző: Fodor Zsolt.

Berkenye: Hisbéli – Doman, Gaál, Mravik, André – Sági (Varga J., 68.), Rottek, Kántor – Greff, Fábri, Bőgér (Balázs M., 66.). Vezetőedző: Mohácsi László.

Sárga lap: Zsosa, Szőke L., ill. Gaál, Fábri

Gól: Babka (23.), Szőke Sz. (58.), Bellér (66.), Szőke L. (84.), ill. Fábri (41.), Greff (45.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Az elmúlt időszak legkomolyabb bravúrját tették le az asztalra a remek skalpot gyűjtő ‘berényiek. Nyilván nem hatott meglepetésként, hogy a kezdés követően a vendégek irányítottak, dűlőre viszont még nem jutottak apait-anyait beleadó riválisukkal. Az első félidő derekán még jobban ráijesztettek a másik oldalra az eredményes hazaiak, Mohácsi László együttese viszont még a szünet előtt észbe kapott, az állás remivé való alakítását követően még éppen a pihenő előtt fordítottak is a berkenyeiek. A folytatásban sem ismertek elveszett labdát az ezer fokon égő házigazdák, ezen a napon pedig végre le is arathatták elhivatottságuk gyümölcsét, pár perc alatt elért két újabb góljuknak köszönhetően alaposan leforrázták megrogyó vetélytársukat. Hiába mentek tovább és alakították ki lehetőségeket a vendégek, ezúttal semmi sem jött neki össze, bezzeg a lelkes házigazdáknak, akik már a hajrában járva kialakították a négy-egyes, nem mindennapi győzelmüket.

Fodor Zsolt:Köszönjünk Kovács Jencinek, hogy a pályát ilyen állapotba hozta, nélküle a mai meccs nem jöhetett volna össze. Kiegyenlített első félidő után, a második félidőben a játék minden elemében felülmúltuk az ellenfelet. Játékosaimnak gratulálok, mert az utóbbi hetek tendenciáját folytatva, az első perctől az utolsóig küzdöttek, hajtottak egymásért, és ez végre mar egy jó eredménnyel párosult. A kulturált vendégcsapatnak további sok sikert kívánok.

Mohácsi László: – Sok mindent elrontottunk ma, ezért nem is szeretnék felesleges értékelésbe belemenni arról, hogy a két furcsa kapott gól és a feleslegesen összeszedett büntető mellett rengeteg helyzetet hibáztunk el. Inkább, ami nagyobb gondunk, az a sokszor visszatérő, mérkőzéshez és akár meccsen belül is változó rossz hozzáállás és a fegyelmezetlen viselkedés, mert tapasztalhattuk ma, hogy felesleges taktikázni, ha hiányzik az akarat a fegyelem és a tűz, na, ma mindezekből példát mutattak a hazaiak, akiknek gratulálok a győzelmükhöz.


Érsekvadkert-Héhalom 4-1 (0-1)

Vezette: Nagy B. (Szakal T., Kalmár P.)

Érsekvadkert: Molnár J. – Balga L., Keresztes, Varga M., Jakus (Szabó L., 64.) – Krajcsek, Szenográdi (Molnár M., 46.), Mátyás P. – Terenyei (Pap, 68.), Lami, Varga Gy. Vezetőedző: Balogh Balázs.

Héhalom: Kozsa – Somkúti, Nagy Á., Lőrincz (Franka, 79.), Bognár – Fekete, Hrágyel, Kopó (Farkas, 70.), Huszár – Szalontai, Ocsovszki. Vezetőedző: Győri Zoltán.

Sárga lap: Balga L., ill. Szalontai, Hrágyel, Ocsovszki

Gól: Varga Gy. (58., 67., 87.), Lami (73.), ill. Ocsovszki (34.)

Jók: Varga Gy., Varga M., Mátyás P., Molnár M., ill. Kozsa, Nagy Á., Lőrincz, Ocsovszki

Bár a végeredmény kissé csalóka, nyugodt szívvel kijelenthető, hogy megnehezítették előzetesen egyértelmű esélyesnek kikiáltott ellenfelük dolgát a héhalmiak. A labda útjára indulása után rágós falatnak bizonyult Győri Zoltán csapata, kiegyenlített viaskodást láthattak a nézők, a kisebb fölényben játszó házigazdák hiába próbálkoztak, egy darabig nem mentek semmire. Aztán az első félidő hajrájához közeledvén még inkább ráijesztettek a látogatók a ‘vadkertiekre, akiknek hátrányban kellett pihenőre vonulniuk. A második etapra aztán összekapta magát a hátrányban lévő gárda, a találkozó kétharmadánál egalizáltak, majd hamarosan ismét beköszönve vették kézbe a gyeplőt a vendéglátók. Ekkor már abszolút nem volt kérdés, melyik résztvevő örülhet majd a lefújáskor, a remek napot kifogva mesterhármasig jutó Varga Gyula vezette hazaiak végül négy-egyre intézték el a héhalmiakat.

Balogh Balázs: Gratulálok az ellenfelünknek, amíg erővel bírták, nagyon szervezetten játszottak. A mi első félidei „produkciónk” katasztrofálisra sikerült. A második játékrészben Varga Gyula vezérletével tudtuk a magunk javára eldönteni a mérkőzést.

Győri Zoltán: – Megdicsértem a srácokat a mérkőzés után, mert az első félidőben maximálisan betartották az elképzeléseimet. A második játékrészben egyéni hibákból kaptuk a gólokat. Egy pici hiányérzet van bennem, ami ha valaki csak az eredményt nézi, akkor furcsa lehet. Jelen pillanatban ekkora különbség van a csapatok között tudásban, de azt gondolom, nagyon szépen helytálltunk és csak dicséret illet mindenkit.


Megyei I. osztály, 14. forduló, szombati játéknap:

Szécsény-SBTC 0-1 (0-0)

Vezette: Szakal T. (Boda V., Szász K.)

Szécsény: Csampa – Varga P., Juhász, Ágner, Nagy M. – Horváth Cs., Strehó, Varga T. (Szita, 69.), Horváth P. – Szabó T. (Vincze, 79.), Hodúr (Gábor B., 74.). Vezetőedző: László Loránd.

SBTC: Végh – Budveszel, Híves, Czutor, Sulcz (Oláh F., 46.) – Czigler, Bata, Tóth M. (Illés E., 79.), Bakos (Miklós M., 87.) – Fülöp A. (Földi, 56.), Tarlósi. Vezetőedző: Csatlós Tamás.

Sárga lap: Varga T., Hodúr, Nagy M., ill. Bakos, Tóth M., Czigler

Piros lap: Horváth P. (92., Szécsény)

Gól: Bata (83.)

Vért izzadva tartotta meg makulátlanságot a listavezető. Már a kezdősípszót követően érződött, hogy fel kell kötnie a gatyát Csatlós Tamás fiainak, lelkesen vetették bele magukat a küzdelembe a házigazdák. Az első félidőben nem igazán találtak egymáson fogást a felek, csupán kisebb lehetőségeket jegyezhettünk fel, igazi ziccer egyik oldalon sem alakult ki. Gól végül nem esett a szünetig, majd jó darabig a második etapban sem. Teltek-múlt az idő, gyűrték egymást a csapatok becsülettel, az egyetlen találatra viszont egészen a 83. percig kellett várni, amikor Bata gól helyezett lövése kötött ki a kapu bal oldalában. A hátralévő időben már nem tudtak válaszolni az emelt fővel alulmaradó házigazdák, így a vendégek egy-nullás győzelmet könyvelhettek el.

Jók: az egész csapat, ill. Híves, Budveszel, Czigler, Tarlósi

László Loránd: Büszke vagyok a csapatomra, rúgtunk két ,,les”gólt nem adtak meg egy egyértelmű tizenegyest, a kapott gólnál pedig mi dobtunk volna! Megköszönhetik a játékvezetőknek a vendégek a három pontot. Ettől függetlenül gratulálok ,,Csatinak”, kívánom, hogy érjék el kitűzött céljaikat. Sok sikert a magasabb osztályban.

Csatlós Tamás: Arra számítottunk, ami be is igazolódott, hogy egy kemény, sokat futó ellenféllel találkozunk. A második félidőben mindent megtettünk a győzelemért, mentünk előre, és egy gyönyörű góllal megnyertük a mérkőzést. László Lóri kollégámnak és a szécsényi csapatnak további sok sikert kívánok. A győzelmet Szojka Ferenc tiszteletére ajánljuk.


Cered-Karancslapujtő 2-3 (1-0)

Vezette: Lendvai G. (Kasza D., Juhász Á.)

Cered: Tajti – Baksa (Körmöczi, 57.), Ráduly, Ferkó (Kovács B., 67.), Gál – Oroszi, Stark, Oláh T., Znamecz (Kovács M., 46.) – Nagy R. (Kotroczó, 55.), Kovács E. Vezetőedző: Smelkó Károly.

Karancslapujtő: Oláh T. – Szilágyi (Gordos, 86.), Pingiczer, Cseh, Rácz R. – Nyerges, Ajtai (Novák J., 46.) – Sánta (Gyarmati, 82.), Racs, Bozó (Lavaj, 62.) – Oláh Á. Vezetőedző: Tőzsér Zsolt.

Sárga lap: Oroszi, ill. Sánta

Gól: Oroszi (43.), Stark (88.), ill. Nyerges (76.), Lavaj (79.), Oláh Á. (81.)

Kiegyenlített kezdés után inkább a cerediek kerültek fölénybe, a látogatók nem igazán találtak meg a ritmust az első felvonásban. Nem is hatott meglepetésként, hogy még a szünet előtt megszerezték a vezetést a házigazdák, akik így előnyben mehettek szusszanni. A folytatásban összekapták magukat a ‘lapujtőiek, próbálkoztak, mentek előre, egészen az utolsó negyedóráig kellett azonban várni arra, hogy újabb gól szülessen. A finoman szólva sem mindennapi véghajrában öt perc alatt háromszor is mattolták rövidzárlaton túleső riválisuk védelmét a látogatók, és ugyan a hazaiak még szépítettek, egyenlíteni már nem tudtak a fordulatos ütközetben. így Tőzsér Zsolt csapata három-kettes sikert könyvelhetett el.

Jók: Oroszi, Gál, Stark, Ráduly, ill. Pingiczer, Nyerges, Oláh Á., Lavaj

Smelkó Károly: Sajnos vesztettünk, de ilyen a foci. Gratulálok a ‘Lapujtőnek!

Tőzsér Zsolt: – Az első félidei nagyon gyenge játék után sikerült megfordítanunk a mérkőzést. A második félidőben mindenki akart. Nem játszottunk jól, inkább szervezettek voltunk. Hamarabb is eldőlhetett volna a meccs, vagy nem így alakulhatott volna, soha nem foglalkozom a játékvezetővel, de az év tizenegyesét nem adta meg, amúgy ide is-oda is tévedett, de olyat nem lehet hibázni, mint az említett esetnél. A cserék sokat hozzátettek a játékhoz, kellettek a győzelemhez. Készülünk a Berkenye ellen!


Palotás-Rimóc 4-2 (2-1)

Vezette: Baranyi G. (Kurinka B., Bencsik B.)

Palotás: Kresák – Kotasz G., Odler (Burik, 56.), Kotasz E., Hadrik – Sipos, Jambrich B. (Farkas, 66.), Jele (Szimler, 63.), Kotasz T., Kurcsik – Szabó I. Vezetőedző: Nagy Tamás.

Rimóc: Janusek – Mohácsi, Mócsány, Kuris, Benécs – Pásztor (Rácz A., 61.), Bangó R., Rácz I., Laczkó L. – Kiss P., Matyóka. Játékos-edző: Benécs Balázs.

Sárga lap: Kurcsik, Kotasz G., Hadrik, Kotasz T., ill. Kuris, Mócsány, Laczkó L.

Gól: Kotasz G. (15.), Kotasz T. (22.), Szabó I. (48.), Kresák (51.), ill. Kiss P. (38.), Laczkó L. (69.)

Jók: Jambrich, Kresák, Szabó I., Kurcsik, Sipos, Jele, ill. senki

A palotásiak indították vehemensebben a párbajt, rögtön kézbe vették a gyeplőt majd elég hamar el is léptek álmoskásan ringbe szálló ellenfelüktől. Hamarosan meg is duplázta fórját az előnyben lévő brigád, majd még akár további gólokkal is jeleskedhettek volna, de a pihenőig már elrontották lehetőségeiket. Bezzeg a rimóciak jól sáfárkodtak helyzeteikkel és még az első félidőben kozmetikáztak az álláson. A második felvonás legelején gyorsan válaszoltak a házigazdák, majd nem lassítottak és pár percen belül bevitték a negyedik döfést is. A záró fél órába némiképp észbe kaptak a látogatók, ez viszont már nem osztott, nem szorzott, csak egy találatot voltak képesek lefaragni hátrányukból, így négy-kettes vereséggel szakadt meg tavaszi jó sorozatuk.

Nagy Tamás: A mai nap szinte mindent megvalósított a csapatom abból, amit kértem tőlük. Az első félidőben rengeteg lehetőséget alakítottunk ki, aminek egy részét be is lőttük, majd a derült égből lövettünk egyet az ellenféllel. A második játékrészt remekül kezdtük, pillanatok alatt négy-egy lett a javunkra. Még mondtam is a meccs előtt, remélem, úgy játszunk, hogy nem kell cserélnem. Úgy játszottunk, mégis elkezdtem variálni, ami nagy hiba volt. Viszont ami a lényeg, hazai pályán kettőből kettő és huszonnégy megszerzett pont. Sok jó teljesítmény volt ma, szerintem látszott, hogy hetek óta normális pályán, normális fényviszonyok között tudunk készülni. Gratulálok!

Benécs Balázs: A mai napon csak a mez ment ki a pályára, mi nem voltunk benne. Lehet rosszul játszani, de szív és akarat nélkül soha! Azt mondják, a sorozatok azért vannak, hogy megszakadjanak. Ma ez megtörtént, jövő héten kezdjük elölről.

Illés Győző mérkőzésfotói:

Mátranovák-Pásztó 2-3 (1-3)

Vezette: Varga G. (Lovasi J., Strehó E.)

Mátranovák: Illefalvi – Velki (Móricz K., 46.), Líber (Tóth D., 85.), Kiss B., Vanó – Lakatos (Nagy N., 64.), Móricz Á., Kisbali, Sipkó Bálint – Sipkó Bence, Bognár. Vezetőedző: Forgó Péter.

Pásztó: Prezenszki – Csépe P., Molnár B., Holtner, Békési P. – Molnár M., Csépe R. – Mezővári, Csépe I., Varanyeczki – Kovács P. (Hámori P., 72.). Vezetőedző: Vallus Ferenc.

Sárga lap: Móricz Á., Sipkó Bálint, ill. Mezővári, Csépe P.

Gól: Sipkó Bence (39., 70.), ill. Holtner (7.), Csépe I. (26.), Molnár B. (44.)

Semmit sem bíztak a véletlenre a hamar eredményes vendégek, már a hetedik minutumban bevették a kaput. Ezt követően sem álltak le a pásztóiak, a hazaiak viszont ekkor még nem tudtak reagálni. Az első félidő derekán másodszor is kapitulált Forgó Péter együttese, majd ugyan módosították az állást a ‘novákiak, a másik oldal még a pihenőt megelőzően visszaállította a korábbi különbséget. A fordulást követően is inkább a látogatók akarata érvényesült a játéktéren, míg ellenlábasuk mindent beleadva próbálta megnehezíteni dolgukat. Vallus Ferenc alakulata lezárhatta volna az érdemi kérdéseket a hajrá előtt, ez azonban elmaradt, így az újra eredményes, ezáltal vérszemet kapó házigazdák felzárkóztak a meccs záró részére, egalizálniuk viszont már nem sikerült, így a tavasszal először örvendő riválisuk három-kettes arányban nyert.

Jók: Illefalvi, Líber, Sipkó Bence, Móricz Á., ill. Holtner, Varanyeczki

Forgó Péter: – Küzdöttünk, hajtottunk, megtettünk minden azért, hogy egy pontot tudjunk hazai pályán szerezni. Kicsit több szerencsével meg lehetett volna a döntetlen.

Vallus Ferenc: – A végeredmény nem tükrözi hűen a látottakat, amit alátámaszt, hogy a hazaiak legjobbja a kapusuk volt. Több gólhelyzetet alakítottunk ki, de rendre rossz döntéseket hoztunk.

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!