Ez történt a megye egy tizennegyedik fordulójában

Újabb kivégzést tartott az SBTC, remek sikert aratott a Héhalom, hozta a kötelezőt a Mátraterenye, nem hibázott a Pásztó, fontos győzelmet ért el a Palotás, sokgólos döntetlen született Mohorán, simán nyert a Szécsény, alsóházi csörtét húzott be könnyedén a Karancsberény.

Az előző hétvégén a tizennegyedik kört bonyolították le a megye egy aktuális idényében. A soros mérkőzéseken az élen további előnyre szert tevő SBTC ezúttal az Érsekvadkertet ütötte ki, a Héhalom parádés győzelmet aratott Diósjenőn, a Mátraterenye elvárható sikert ért el a Karancslapujtővel szemben, a Pásztó nem botlott meg a Rimóc ellen, a Palotás felülkerekedett a Berkenyén, a Cered hátrányból felállva ikszelt Mohorán, a Szécsény elbánt a Bátonyterenyével, a Karancsberény pedig kiesési rangadón hagyta helyben a Szendehelyt. Lássuk a részleteket!

START-HIBO Megyei I. osztály, 14. forduló:

Salgótarjáni BTC-Érsekvadkert SE 10-0 (4-0)

Vezette: Balázs Z. (Makovinyi R., Korbely Zs.)

Salgótarjáni BTC: Végh – Boros (Bakos, 32.), Czutor, Grajzel (Simó A., 68.), Szeles – Novák (Bata, 12.), Sárközi (Fülöp A., 60.), Illés E. (Tóth M., 53.), Tarlósi P. – Tarlósi M., Gazdag. Vezetőedző: Rubint Richárd.

Érsekvadkert SE: Oláh M. – Balla, Varga M., Balga M., Lővei (Gréczi, 61.) – Balga L., Keresztes – Varga B. (Benyó, 71.), Varga F. (Balga K., 71.), Dávid M. – Vachó. Játékos-edző: Szenográdi Péter.

Sárga lap: Szeles, ill. Vachó

Gól: Tarlósi M. (6., 51., 68., 84.), Gazdag (8., 31., 52.), Czutor (36.), Bata (65.), Bakos (71.)

Jók: Tarlósi M., Gazdag, ill. senki

Rubint Richárd: – Nagyon jól játszottunk! Kimondottan jól kezdtük a mérkőzést, szép akciókat vezettünk, amiket értékesíteni is tudtunk. Az utóbbi hetekben élvezzük a focit, és hétről-hétre jobban futballozunk! Már megvan a játékunk arca, tudjuk, mit akarunk, ami nagyon jó! Gratulálok a csapatnak, ilyen nagy arányban is megérdemeltük a győzelmet.

Szenográdi Péter: – Ilyen arányban is megérdemelt hazai győzelem született.

Diósjenő SE-Héhalom SE 2-5 (0-2)

Vezette: Viktor F. (Kecskés G., Palásti K.)

Diósjenő SE: Filip – Haljárszki, Sztupák, Pincze (Csabuda, 70.), Németh (Pálinkás, 46.) – Áncsán, Marton (Oláh T., 78.), Bekker, Monostori – Varga Gy., Bőgér D. Vezetőedző: Eőry Tibor.

Héhalom SE: Kovács Á. – Balogh D., Abért, Nagy Á., Kolarovszki – Földi, Baranyi – Less, Polácsek, Varanyeczki – Balog B. Vezetőedző: Győri Zoltán.

Sárga lap: Sztupák, Pálinkás, Haljárszki, ill. Baranyi

Gól: Bekker (56.), Monostori (89.), ill. Földi (35.), Varanyeczki (44., 77.), Polácsek (48.), Baranyi (91.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Eőry Tibor: – Érdekes játék ez a futball. Hatszor nyertünk egymás után, aztán már nem csak mi, a közönségünk, hanem mindenki azt gondolta, innentől minden meccsen győzünk. Erről szó sincs! A mai mérkőzésen csak annyi történt, az ellenfél kihasználta, amiben nagyon jó, ragyogóan használta ki a beíveléseket, a szöglet- és pontrúgásokat. Gyakorlatilag három sarokrúgással mentek el a vendégek, amiből minden csapat nagyon nehezen áll föl. Megpróbáltuk, akartunk, de el kell ismerni, nagyon jól csinálta a Héhalom, amit tud játszani, és sajnos ez ellen nem volt ellenszerünk. A vége kicsit káosz szerű volt, mindent megpróbáltunk, kockáztattunk, aztán ez sült ki belőle. Ettől függetlenül, maximálisan meg vagyok elégedve a csapattal. Gratulálok az ellenfélnek, remekül használta ki a lehetőségeit, úgyhogy minden elismerésem az övék.

Győri Zoltán: – Fegyelmezetten, a taktikai utasításokat maximálisan betartva játszottunk, ami egyébként sok mérkőzésünkön hiányosságunk, ezúttal viszont mindenkivel elégedett lehettem. Nagyszerű volt a hozzáállás, szép megoldásokból, remek gólokat szereztünk, ezért úgy gondolom, megérdemelt a győzelmünk. Kimondottan szimpatikus egyesületet ismertünk meg az ellenfél személyében, köszönjük a vendéglátást, további sok sikert kívánunk a bajnokságban!

Mátraterenye SE-Karancslapujtő KSE 5-2 (3-1)

Vezette: Béres K. (Szikora D., Reviczki J.)

Mátraterenye SE: Pingiczer – Babka (Zsély D., 46.), Zsély B., Miklós M. (Toronyi, 80.), Lengyel (Komka, 65.) – Romhányi, Novota – Horváth Sz., Bujtár, Domán – Pál G. Játékos-edző: Romhányi Tamás.

Karancslapujtő KSE: Kuris – Sánta, Bacsa, Cseh, Bodor – Határ, Baranyi, Nagy R., Kovács B., Sipkó Bálint – Sipkó Bence. Vezetőedző: Sipkó Sándor.

Sárga lap: Miklós M.

Gól: Zsély B. (3.), Romhányi (35.), Domán (42.), Pál G. (58., 80.), ill. Kovács B. (18.), Határ (78.)

Jók: Pál G., Zsély B., ill. Bacsa, Nagy R., Sipkó Bence, Baranyi, Sipkó Bálint

Romhányi Tamás: – A múltkori jó, sokat passzolós játékunkat sajnos nem tudtuk megismételni. A vezetőgólunk után már elhittük, hogy megvan a mérkőzés futás és lelkesedés nélkül. A ‘lapujtőiek viszont nem így gondolták, és csupa szív játékkal többször is mögénk kerültek, majd az egyik ellenakcióból ki is egyenlítettek. Utána is nehézkesen mozogtunk, és csak nehezen tudtunk kicsit feljebb kapcsolni, de most ez is elég volt a győzelemhez. A mai előadásunk nem tetszett, de a három pontnak örülök. A vendégeknek gratulálok, mert tíz emberrel is mindent megtettek és remekül harcoltak.

Sipkó Sándor: – Egy nagyon jól felkészített, kiváló játékosállománnyal rendelkező csapat otthonában, úgy gondolom, lehetőségeinkhez képest megfelelőképpen helytálltunk.

Pásztó SK-Rimóc SE 4-1 (2-1)

Helyszín: Mátraszőlős. Vezette: Nagy I. (Nagy S., Menczel J.)

Pásztó SK: Krajecz – Molnár B. (Sisák, 87.), Kelemen D., Csépe M. (Pócza, 64.), Csépe P. – Lipták, Molnár M. – Csépe R., Csépe I. (Horváth K., 77.), Békési – Kuji. Vezetőedző: Nagy Tamás.

Rimóc SE: Janusek – Seres, Kis I., Benécs, Csábi – Oláh J., Szekeres, Bangó Rómeó, Bangó Renátó (Bablena, 64.) – Králik, Szoldatics D. Játékos-edző: Benécs Balázs.

Sárga lap: Csépe R., Kelemen D., Békési, ill. Seres

Gól: Kuji (14., 42.), Csépe R. (61.), Lipták (90.), ill. Klárik (35.)

Jók: Kuji, Molnár M., Csépe P., Kelemen D., Csépe I., ill. Králik, Kis I.

Nagy Tamás: – A pénteki stadionavató egy kicsit keresztbe tett nekünk, pozitívum, hogy vereségnek is tudunk örülni. Ma az újabb győzelmünknek és kapusunk huszadik születésnapjának örültünk, de nagyon. Ezek a dolgok, amik a csapatot előreviszik. Tudom, vasárnap pontot teszünk az őszi teljesítményünkre, talán azért, mert így együtt vagyunk.

Benécs Balázs: – Lassan elfogyunk a végére, két ifistával és egy kapussal a kezdőben vágtunk neki ennek a mérkőzésnek. Ma mindenki megtett mindent a jó eredmény eléréséhez, benne is volt a meccsben, de a harmadik és negyedik gól előtt történtek érdekes dolgok… Viszont, ahogy eddig sem, most sem fogom másra a vereséget. Voltak jó dolgaink így is, de ez ma kevés volt. Ha jobban figyelünk, hogy kevesebb labdát veszítsünk a pálya kritikus pontjain, akkor nem kontráznak meg és nem kapunk ilyen gólokat meccsről-meccsre. Ezen kell javítanunk és akkor ismét pontoknak örülhetünk.

Palotás SE-Berkenye SE 2-1 (2-0)

Vezette: Urbán V. (Boda V., Kovács M.)

Palotás SE: Dankó – Farkas (Gyurcsek, 90.), Kotasz G., Kotasz E., Mladoniczki – Veres (Szabó I., 84.), Hadrik (Kotasz T., 73.), Jambrich S. (Odler, 88.), Kurcsik – Török (Sipos, 74.), Ocsovszki. Vezetőedző: Jele Zoltán.

Berkenye SE: Debre – Illés T., Keresztes, Mohácsi Le. (Hesz, 82.), Szandai – Rottek, Rusvay (Kántor, 65.), Mátyás P. – Bódis (Greff, 73.), Bódis, Less. Vezetőedző: Mohácsi László.

Sárga lap: Farkas, Dankó, Hadrik, Kotasz E., ill. Bódis

Gól: Török (16., 44.), ill. Mátyás P. (78.)

Jók: Török (a mezőny legjobbja), az egész csapat, ill. Less, Rottek, Fábri

Jele Zoltán: – Mai győzelmünk nagyon értékes, mert egy nagyon jó csapat ellen ellen értük el, amely tudja, mit akar csinálni, játszani. Az első félidőben viszont mi is tudtuk, és úgy érzem, hogy nem érdemtelenül vezettünk. A második játékrész a vendégekről szólt, a szívünknek és az akaratunknak köszönhetjük sikerünket, de olykor erről is szól a labdarúgás. Gratulálok a csapatnak. A berkenyei vezetőknek, “Mohának” és csapatának sok sikert kívánok.

Mohácsi László: – Tovább tart a vesszőfutásunk! Az első félidőben csak játszadoztunk, így megkaptuk a szokásos góljainkat, a második félidőben már kicsit jobban néztünk ki, küzdöttünk, de most csak szépíteni tudtunk, pedig ismét megvolt az esélyünk, hogy pontot mentsünk, de nem sikerült. Gratulálunk a hazaiaknak és sok sikert kívánunk a továbbiakban.

Illés Győző mérkőzésfotói:

Unicum FC Mohora-Cered VSE 3-3 (2-1)

Vezette: Chikán P. (Trubin B., Szász K.)

Unicum FC Mohora: Földi – Mezei, Baranyi T., Széles B., Lavkó – Pistyúr, Káposzta, Rácz D., Hajdú (Katulin, 83.) – Menyhárt, Hugyecz. Vezetőedző: Mátyás Zsolt.

Cered VSE: Krizsanyik – Földi, Ferkó, Ajtai, Oláh T. – Tass, Katona, Bari, Oroszi – Znamecz, Kotroczó. Játékos-edző: Oláh Teofil.

Sárga lap: Pistyúr, Hajdú, Földi, Káposzta, ill. Földi, Katona, Oláh T.

Gól: Pistyúr (38., 62.), Káposzta (41.), ill. Znamecz (18., 73., 87.)

Jók: az egész csapat, ill. Znamecz, Ferkó, Ajtai, Kotroczó

Mátyás Zsolt: – Jó iramú mérkőzést játszottak a csapatok, amiben mindkét fél felvállalta a támadófocit, így egy változatos, sokgólos meccset láthatott a közönség. Nagyon bosszantó, hogy három-egyes vezetésünket nem tudtuk megtartani, és hogy a véghajrában két tizenegyesgóllal egyenlítettek a cerediek. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy több hiányzónk is volt, ebből adódóan, egy felforgatott csapatot kellett pályára küldenem. Mindezt figyelembe véve, értékesnek tartom az egy pont megszerzését, amihez gratulálok a csapatomnak.

Oláh Teofil: – A harmincadik percig az történt a pályán, amit szerettünk volna, domináltunk és helyzeteket alakítottunk ki, majd a vezetést is megszereztük. Aztán jött tíz perc figyelmetlenség, ami mindent megváltoztatott és fordítottak a hazaiak. A második félidőben akartunk és küzdöttünk, a végén pedig egalizálni tudtunk. Összességében reális a döntetlen.

Szécsény VSE-Bátonyterenyei TC 5-0 (1-0)

Vezette: Szakal T. (Makovinyi Z., ill. ifj. Szakal T.)

Szécsény VSE: Csampa – Varga P., Farkas, Juhász (Szintai, 81.), Nagy M. – Gombár (Szántó, 77.), Szeles, Adorján Z. (Pintér, 46.), Horváth P. – Horváth Cs. (Langa, 85.), Laczkó. Vezetőedző: Kelecsényi Gábor.

Bátonyterenyei TC: Csemer – Kiss Bence, Almási, Kiss Balázs, Vanó – Hadusovszki, Sárközi, Nyerges, Nagy N. – Sasvári, Bakos. Vezetőedző: Forgó Péter.

Sárga lap: Laczkó, ill. Nagy N.

Gól: Laczkó (15., 60.), Pintér (47.), Horváth P. (50.), Horváth Cs. (58.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Kelecsényi Gábor: – Visszatértünk a helyes útra, megint csapatként működtünk. A fiatalok kezdenek beilleszkedni a felnőtt futballba, ami remélem, ösztönzően hat a jövőre nézve. A szimpatikus bátonyi csapatnak és vezetőinek sok sikert kívánok.

Forgó Péter: – Ebben az összeállításban sajnos csak ennyire voltunk képesek, megérdemelt győzelmet aratott a hazai csapat. Már meg sem lepődünk, hogy ismét gólt kaptunk egy óriási lesállást megelőző szituációból, illetve egy kezezés után a tizenhatoson belül nem kaptunk tizenegyest. Ez a mérkőzés kimenetelét egyébként nem befolyásolta, csak szomorú látni, mennyire felkészületlen játékvezetés zajlik szinte minden héten a megyei pályákon. Úgy gondolom, a játékvezetők hétről-hétre, olyan  pénzeket kapnak meg a csapatoktól és a szövetségtől, amelynek átvételére egyelőre semmi nem jogosítja fel őket, látva a teljesítményüket. És igen, a csapatom teljesítményét is lehet kritizálni, hogy az sem jobb, csak azt ne felejtse senki, hogy a srácok itt egy forintot sem kapnak…

Silver-Tüzép-Karancsberény-Szendehely FC 7-2 (4-2)

Vezette: Bencsik B. (Kiss D., Homoki G.)

Silver Tüzép-Karancsberény: Sztremi – Susán, Laczkó, Szőke Sz., Létrai – Szőke L., Tóth J., Fodor M., Mezei – Kanyó (Fodor Zs., 81.), Jakab Gy. Játékos-edző: Fodor Zsolt.

Szendehely FC: Mák (Bahil, 46.) – Balogh, Boér, Porvay, Merő – Debreczeni, Horváth L., Hayer, Kőhegyi – Hugyecz, Tiszttartó. Vezetőedző: Surin András.

Sárga lap: Kanyó, ill. Boér, Merő, Kőhegyi

Piros lap: Szőke L. (65., Silver Tüzép-Karancsberény)

Gól: Kanyó (14., 76.), Tóth J. (28.), Szőke L. (33., 50.), Szőke Sz. (38.), Fodor Zs. (90.), ill. Hayer (7.), Horváth L. (49.)

Jók: az egész csapat, ill. Merő, Horváth L., Hayer

Fodor Zsolt: – A megbeszéltekkel ellentétben, elég álmosan kezdtünk és korán hátrányba kerültünk. Ezután a csapat jól reagált, és remek játékot nyújtva, megérdemelt előnnyel vonultunk pihenőre. A második félidő kicsit adok-kapok jellegű volt, amiből mi kerültünk ki győztesen. Köszönetet szeretnék mondani a múltkori játékvezetőnek, aki hathatós közreműködésével lehetővé tette, hogy ennyi idősen gólt rúgjak a megye egyben. Jelen állas szerint a Karancs-völgye első számú csapata a Karancsberény.

Surin András: – Több dolog miatt is nagyon el vagyok keseredve. Elsősorban azért, mert megint alig tudtunk kiállni: több ifistával léptünk pályára, az egyik kapusom mezőnyben játszott, illetve egy cserénk volt. illetve Szomorú, hogy ismét így kellett elmennünk egy mérkőzésre. Szintén bosszantó, hogy hiába kezdtük jól mindkét félidőt és szereztünk vezetést az elsőben, ezt a teljesítményt nem tudtuk folytatni. Összességében azt mondom, megérdemelten nyert a Karancsberény, viszont azt hozzá kell tennem, bár nem befolyásolta az eredményt, a játékvezetés kritikán aluli volt. Volt egy jogos kiállítás a hazaiaknál, akiknél ezt követően egy-két játékos szó szerint vadászott, amihez a bíró gyönyörűen asszisztált, ami szerint elfogadhatatlan. Viszont a meccs végén a fair play-ről is tanúbizonyságot tettek a házigazdák, mert a játékvezető, a szabályokat nem ismervén, kiállította volna a kapusunkat a tizenegyes mellé, ha pedig az ellenfél emberei nem állnak mellénk, és mondják, itt bizony nem kell piros lapot kapnia a hálóőrünknek, akkor még őt is leküldte volna a bíró, úgyhogy, ennek kapcsán köszönöm az ellenfélnek a sportszerűséget, szóval kettős érzéseim vannak.

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!