Ez történt a megye egy tizennegyedik fordulójában

Megállította az éllovast az Érsekvadkert, nem szokványos csatát húzott be a Héhalom, legyűrte szomszédját a Szécsény, odahaza örülhetett a Cered, hátrányból felállva tudott nyerni a Palotás.

Az előző hétvégén a tizennegyedik körrel folytatódott a 2018/2019-es idény a megye egyben. Mint arról már korábban beszámoltunk, még szombaton a Cered elbánt a Karancslapujtővel, a Palotás pedig hátrányból felállva kerekedett felül a Pásztón. A vasárnapra maradt találkozók kapcsán elmondható, hogy a bravúrpontot szerző Érsekvadkert feltartóztatta a Balassagyarmatot, a Héhalom nem mindennapi körülmények között gyűjtött szép skalpot a Mátraterenyével szemben, a Szécsény pedig szomszédvári rangadón nyert Rimócon. Nézzük meg a részleteket!

Megyei I. osztály, 14. forduló, vasárnapi játéknap:

Érsekvadkert-Balassagyarmat 0-0

Vezette: Chikán P. (Béres K., Jele T.)

Érsekvadkert: Barna – Szabó L. (Varga B., 70.), Varga M., Szenográdi, Gyenes – Balga L., Gréczi, Balga B. (Nógrádi, 73.), Balga M. – Ujvári, Terenyei. Játékos-edző: Szenográdi Péter.

Balassagyarmat: Giczi – Szilágyi, Szatmári, Keresztes, Molnár – Vekker (Gyiró, 70.), Rácz D. – Klinger (Garda, 54.), Kócsa, Szita – Ondrik (Pistyúr Zs., 81.). Vezetőedző: Varga Balázs.

Sárga lap: Géczi, ill. Giczi, Kócsa

Piros lap: Terenyei (65., Érsekvadkert)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Finoman szólva sem várt meglepetést tettek le az asztalra a nyolc győztes fellépés után megtorpanó éllovast feltartóztató házigazdák. A ‘gyarmatiak már a kezdősípszót követően jóval többet birtokolták a labdát, de ezzel a fölénnyel semmire sem mentek, rendkívül határozottan záró ellenfelük rágós falatnak bizonyult. A gyenge napot kifogó vendégek nem is tudtak betalálni a szünetig, majd a második félidőben sem… Három-négy lehetőségig jutott el a BSE, de hiába a meddő dominancia, a kellő átütőerő, az ötletesség viszont hiányzott, így képtelenek voltak bevenni a kaput az Ipoly-partiak, még úgysem, hogy a két sárga lapos figyelmeztetést begyűjtő Terenyei piros lapja miatt kis híján fél órát emberelőnyben játszhattak. A minden dicséretet megérdemlő ‘vadkertiek végül egy felejthető birkózás végén gól nélküli remit értek el, ez az eredmény kellő önbizalommal láthatja el az előző hetekben sikertelen Szenográdi-alakulatot, míg a másik oldal minél előbb el kell felejtenie ezt a gyötrelmes mérkőzést.

Szenográdi Péter: – A mai nap a csapatom mindent megtett a sikerért. Harcoltunk, küzdöttünk tíz emberrel is. A siker közös, és úgy érzem, ez az egy pont annak mondható. Ha ilyen hozzáállással mennék ki minden mérkőzésre, akár jobb helyen is állhatnánk, de ez már múlt, tovább kell építkezni, aminek az alapja adott, és talán már a falak is állnak, viszont a tetőnek szépnek kell lennie. Gratulálok a fiúknak! További sok sikert a vendégeknek és Varga Balázs barátomnak!

Varga Balázs: – Sajnos a heti munkánkat hűen tükrözi az eredmény… Még időben vagyunk, hogy mindenki észbe kapjon, nincs veszve semmi. Nincs idő keseregni, holnaptól készülünk tovább, a Berkenye ellen lehet majd javítani.


Héhalom-Mátraterenye 6-4 (5-2)

Vezette: Gecse Z. (Kurinka B., Gordos Á. M.)

Héhalom: Kozsa – Abért (Tari, 74.), Nagy Á., Lőrincz, Kovács T. – Balogh D., Karkoura Lorenz, Bötös, Balog B. (Huszár, 82.) – Ocsovszki (Sápi, 74.), Balog R. (Sőregi, 88.). Megbízott játékos-edző: Nagy Ádám.

Mátraterenye: Kuris – Miklós M., Horváth Sz. (Komka, 58.), Lengyel, Babka (Adorján Z., 58.) – Domán, Romhányi, Novota, Stark – Bujtár (Molnár, 35.), Pál G. Játékos-edző: Romhányi Tamás.

Sárga lap: Nagy Á., Bötös, Kovács T., ill. Miklós M., Domán, Stark

Gól: Kovács T. (2.), Balog R. (24., 26., 40.), Ocsovszki (32.), Tari (77.), ill. Romhányi (10., 13.), Molnár (72.), Pál G. (83.)

Jók: Balog R. (a mezőny legjobbja), ill. Novota

Álomszerűen módon vetették bele magukat a küzdelembe a már a második percben betaláló hazaiak, örömük azonban tiszavirág-életűnek bizonyult, mivel riválisuk duplázó játékos-edzője előbb remivé módosította az állást, majd az övéi javára fordította azt. A fordulatos ütközetben a látogatók sem lehettek sokáig boldogok, mert a héhalmiak a következő negyedórában nem kevesebb, mint négy alkalommal rezgették meg a hálót, kiemelendő Balog Renátó teljesítménye, aki egymaga mesterhármast jegyzett. A héhalmiak tehát kellő nyugalomban vonulhattak szusszanni, nem igazán volt benne a levegőben, hogy megtáltosodhatnak a korábban masszív hátsó alakzattal bíró, ezúttal viszont betliző vendégek. A térfélcsere után azért úgy-ahogy próbálkozott a hátrányban lévő brigád, kiegyenlített birkózást láthattak a nézők. Már a találkozó utolsó szakaszában jártunk, amikor szépített a Romhány-legénység, halovány reményük azonban nem sokkal később végérvényesen tovaszállt a hatodszorra is eredményes vendéglátók ismét lehűtötték kedélyeiket. Még egy kozmetikázást azért tető alá hoztak a ‘terenyeiek, ez már mit sem számított, vetélytársuk hat-négyes diadalt elkönyvelve hagyhatta el a pályát.

Nagy Ádám: – A mai mérkőzés igazi győztesei a kilátogató szurkolók voltak, ugyanis tíz gól nem minden nap esik felnőtt szinten egy meccsen. Hektikus első félidőt követően, kiegyenlítettebb második zajlott. Úgy gondolom, megérdemelten tartottuk otthon a három pontot, hiszen nem is akárhogyan álltunk fel hátrányból. Gratulálok az egész csapatnak.

Romhányi Tamás: – Nem is tudom, mit lehet ilyenkor mondani. A mai nap pozitívuma, hogy az ellenfél megvendégelt minket egy remek pörkölttel. Sajnos nem tudtunk belőle sokat enni, mert már a meccsen “jól laktunk”. Ennyi gólt az elmúlt hat meccsen kaptunk, ma sikerült ezt egy mérkőzésen összehozni. Ha idegenben négy gólt rúgsz és nem nyersz, akkor ott hátul nincs valami rendben, de nincs idő bánkódni! Hétvégén fogadjuk a remek formában lévő Ceredet. Rendeznünk kell a sorainkat, és otthon mindent megtenni azért, hogy szépen zárjuk ezt a félévet.


Rimóc-Szécsény 0-1 (0-1)

Vezette: Kovács T. (Boda V., Szakal T.)

Rimóc: Janusek – Pásztor (Puszta, 71.), Kőműves, Benécs, Laczkó Zs. – Kuris, Hegedűs (Imre Z., 75.) – Bangó R. – Kis I., Csík D., Rácz A. Játékos-edző: Benécs Balázs.

Szécsény: Csampa – Varga P., Juhász, László L., Velki (Langa, 69.) – Nagy M., Kelecsényi, Strehó, Strihó – Horváth Cs. (Csábi, 86.), Laczkó L. Játékos-edző: László Loránd.

Sárga lap: Nagy M., László L.

Gól: Strehó (33.)

Jók: Pásztor, Kis I., Kuris, ill. Kelecsényi, Nagy M., Juhász, Strehó

A labda útjára indulása után a szécsényiek akarata érvényesült a szomszédvári rangadón, egy darabig azonban csupán helyzetekig jutott László Loránd csapata. A házigazdák nem lelték meg a meccs ritmusát, az első felvonásban nem sokat vizet zavart a sereghajtó. Az összecsapás harmadát átlépvén aztán megszerezték a vezetést a látogatók, akiknek így némi teher lekerült a válláról a pihenő előtt. A második etapra összekapták magukat a rimóciak, ekkor már hasonló erősségűnek tetsző gárdák viaskodtak a játéktéren. Lehetőségekig is eljutottak a hazaiak, de a legkomolyabb ziccerükig az utolsó pillanatokig kellett várni, amikor is Csampa bravúrjára volt szükség ahhoz, hogy együttese megőrizze vékonyka előnyét. A vendégek tehát végül megúszták kapott gól nélkül a lefújásig, így egy-nullás siker révén húzták be a fontosnak mondható pontokat.

Benécs Balázs: – Az első félidőben kicsit bátortalanul játszottunk, ekkor a Szécsény ránk erőltette az akaratát. Aztán egy lepattanóból hátrányba kerültünk. A második játékrészben rendeztük a sorokat és partiban voltunk a vendégcsapattal, ha figyelmesebbek vagyunk és helyzeteinkből legalább egyet értékesítünk, meg lett volna a döntetlen. Köszönöm a csapatnak, hogy becsülettel végigvittük ezt a félévet!

László Loránd: – Az első játékrészben sorra dolgoztuk ki a nagyobbnál-nagyobb helyzeteket, de nem sikerült komolyabb fórt kialakítani. A második játékrész igazából mezőnymunkáról szólt, a védelmünk jól zárt, a középpálya robotolt, elől kicsit ötlettelenek voltunk. A végén Csampának is be kellett mutatnia egy bravúrt. Összességében megérdemelten nyertünk, további sok sikert a hazai csapatnak.


Megyei I. osztály, 14. forduló, szombati játéknap:

Cered-Karancslapujtő 2-0 (1-0)

Vezette: Viktor F. (Hovanecz M., Nagy P.)

Cered: Krizsanyik – Oláh T., Katona (Radics, 69.), Földi, Kotroczó – Nagy R., Kovács M., Oroszi, Oláh F. – Znamecz (Tass, 57.), Kovács E. Vezetőedző: Smelkó Károly.

Karancslapujtő: Oláh T. – Szőrös, Cseh, Nyerges, Tóth Sz. – Ajtai, Gyarmati – Racs, Oláh Á., Novák N. – Lavaj. Edzők: Tóth Szilárd, Tőzsér Zsolt.

Sárga lap: Kovács E., ill. Tóth Sz., Oláh T.

Gól: Kovács E. (6., 67.)

Jók: az egész csapat, ill. Ajtai, Nyerges, Cseh, Novák N.

Rendkívül furcsa kettősséggel indították a meccset a vendégek, akik akár már a második percben előnybe kerülhettek volna, de Lavaj büntetőjét Krizsanyik hárította. Hamarosan duplán főhetett a tizenegyest rontó gárda feje, miután Kovács Erik szép megmozdulással bevette a kaput. Kellett kis idő, míg felocsúdott a hátrányban lévő oldal, aztán ahogy azt várni lehetett, alaposan megizzasztották egymást a felek. Egyik csapat küzdőszellemét sem érhette kritika, bár mindkét társaság alakított ki kisebb-nagyobb lehetőségeket, az állás nem változott a pihenőig. Ezt követően a második felvonásban sem adták fel a látogatók, nem tudtak azonban egalizálni, amit bajnoki vetélytársuk köszönt szépen és duplázó támadója révén nemcsak hogy növelte előnyét, hanem gyakorlatilag egyúttal eldöntött minden érdemi kérdést. A hátralévő időben hiába próbálták megmarkolni a veszett fejsze nyelét a ‘lapujtőiek, mindhiába, a hazaiak állták a sarat, végül pedig kettő-nullás győzelemnek örülhettek.

Smelkó Károly: – A meccset végig kontrollálva, úgy érzem, magabiztosan nyertünk két parádés Kovács Erik góllal. Ehhez gratulálok a csapatnak. A ‘Lapujtőnek további sok sikert kívánok.

Tóth Szilárd:  – Először is, gratulálni szeretnék a Cerednek a győzelemhez. Sajnos, ahogy már a hét közepén is nyilatkoztam, több kezdőjátékosunk sem tudta vállalni a mérkőzést különböző okok miatt. De aki ma pályára lépett, azok előtt le a kalappal, mert mindent megtettek a sikerért! Sajnos a második percben tizenegyest hibáztunk, majd a mérkőzés hátralévő részében helyenként jól játszva, több óriási ziccerben rossz döntést hoztunk. Ellenfelünk pedig két, nem mindennapi góllal eldöntötte a meccs sorsát. Nem adjuk fel, legközelebb megpróbálunk javítani! Ezúton szeretnénk őszinte részvétünket nyilvánítani Oláh Tibor elhunyt édesanyja emlékére.


Pásztó-Palotás 1-2 (1-0)

Helyszín: Mátraszőlős. Vezette: Urbán V. (Trubin B., Bérczi B.)

Pásztó: Csuka – Molnár B., Kelemen D., Holtner, Békési – Molnár M., Csépe R. – Oláh J., Csépe I., Móricz – Kuji (Zámbó, 30.). Vezetőedző: Pisák József.

Palotás: Dankó – Odler (Jambrich B., 54.), Kotasz G. (Szabó I., 65.), Kotasz E., Hadrik – Farkas, Jambrich S., Kotasz T. (Szabó P., 93.), Kurcsik – Török, Dallos (Veres, 88.). Vezetőedző: Jele Zoltán.

Sárga lap: Kelemen D., Molnár B., Móricz, Holtner, ill. Kotasz G., Dallos, Török

Gól: Móricz (14.), ill. Dallos (48.), Török (76.)

Jók: Oláh J., ill. Török, Jambrich S., Farkas

Mintegy negyven perces csúszással vette kezdetét az ütközet, mivel az U19-es mérkőzés után a házigazdák jelezték, szerintük ellenfelüknél egy személy jogosulatlanul lépett pályára, és mivel a játékengedélyek a pásztói öltözőben voltak, ide-oda kellett ingázniuk az ilyenkor szokásos ellenőrzési eljárást végrehajtani köteles játékvezetőknek. Nagy nehezen aztán nekivágtak a meccsnek a társulatok, a házigazdák pedig igen hamar be is bevették a kaput, már a nyitónegyedórában megrezgették a hálót. Az első félidő inkább az előnyben lévő armadáról szólt, de a szünetig már csak egy kapufával jeleskedett a Pisák-alakulat. A folytatásban aztán új erőre kapott a Jele Zoltán által irányított csapat, majd villámgyorsan jött is az egyenlítés. A záró fél órának fej-fej mellett veselkedhettek neki az együttesek, benne volt a pakliban, hogy bármelyik brigád nyerhet. Ez végül a nagyobb elszántással előrukkoló palotásiaknak jött össze, akik Török találatával fordítottak, egyben pedig kettő-egyes arányban felülmúlták ezúttal nem túl jó napot kifogó riválisukat.

Pisák József: – Nem erre számítottam… A körülményekkel eddig sem foglalkoztam, és most sem Érdekes közjáték volt a meccs elején, ez rányomta a bélyegét az első félidőre. Vezettünk, majd volt egy kapufánk is. A szünetbeli megbeszélésünk sajnos süket fülekre talált, a második félidőben a vendégcsapat alázata, jobban akarása miatt megfordította a mérkőzést, jogosan nyerték meg a találkozót! Ez nem az a pásztói csapat volt, ami eddig szerepelt… Csalódott vagyok. A mai nap nem arról szólt, amiért ezt mi csináljuk! Gratulálok Jele Zolinak és csapatának!

Jele Zoltán: – Sajnos a mérkőzés nem úgy kezdődött és nem is úgy ért véget, ahogy normál mederben szokott. Úgy gondolom, küzdelmes meccsen, null-egyről fordítva, nem érdemtelenül szereztük meg a három pontot. Gratulálok a csapatnak és sok sikert kívánok a Pásztónak, egyben Pisák Józsinak! Még egy komoly akadály van előttünk, amit ha sikerrel tudunk venni, akkor azért az ősz nem lesz annyira sikertelen!

Illés Győző mérkőzésfotói:

Szabadnap: Berkenye.

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!